reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Vanilia, ja przy pierwszej ciąży miałam całe mieszkanie wysprzątane łącznie z oknami i żaluzjami, ale młody nie miał ochoty wyjść; seksik wtedy też nic nie pomógł :( no i urodziłam 5 dni po terminie:-p a skurcze zaczęły się same o 3 w nocy, jak sobie smacznie spałam ;-)
no ale jak masz ochotę sprzątać, to dawaj, może u Ciebie to akurat zadziała:tak:

do mnie jakoś nie dociera, że już praktycznie zaczął się nasz czas porodów:rofl2:

reklama
vanilla ja sprzątam codziennie i nic się nie dzieje, ale dom za to przynajmniej czysty :)

kitek no czas najwyższy na rodzenie, do mnie to też jakoś nie dociera bo czekam i czekam a wcale nie czuje się jakbym miała zaraz rodzić

Odetchnęłam troszkę z ulgą po pierwszym praniu :-) okazuje się, że w tej 9kg paczce sporo jest śpiochów i pajacy, nawet body z dł. rękawem przemknęło mi przez oczy :-) jakie są takie są, najważniejsze, że będe miała co małej na pupkę założyć :-)

idę zmasakrować kurczaka, bo będziem piec na męża przyjście :-)

Vanilia- ja też dzisiaj przemierzam mieszkanie na kolanach haha :-D
tynka27- ja czytałam gdzieś, że jeżeli Ty i Twój partner nie macie żadnych infekcji to nie ma przeciwskazań... Kurde!!! Zazdroszczę Wam wszystkim tego sexiarstwa!!! To niesprawiedliwe... Idę na miasto :-D

oj tam olcia- sex jest przereklamowany :)
zwłaszcza na sam koniec ciąży- przynajmniej u mnie tak jest, oboje czujemy jak mała się wierci i wtedy to już po "zabawie" bo albo parskamy śmiechem albo mąż sobie dotwarza za dużo i nici z tego. Zostaje się przytulać ;)

Czesc Dziewuszki!
ArliJ kurcze wspolczuje Ci strasznie.
Wczoraj wziely mnie juz takie porzadne skurcze. Wzielam prysznic i liczylam byly co 15 minut a pozniej co 20.
Noc masakra. 2 razy sie budzilam bez sensu a o 3 przylazly obydwa moje starszaki. Zanim ich wygonilam, poprzykrywalam itd, to pozniej 2h nie moglam usnac.
A nad ranem mi sie tak dobrze spalo, ze wylaczylam budzik i sie po pol godzinie dopiero obudzilam. Dzieciaki dostaly sniadanie do samochodu i mam nadzieje, ze zdazyli.
Teraz tak srednio sie czuje. Mam jednostajny bol jajnikow i brzuch mi sie spina co pare minut.
Dzisiaj nigdzie sie nie ruszam to sobie poodpoczywam bo jutro znowu mnie czeka caly dzien latania.

Vanilia dla mnie body to podstawa tak jak bielizna. Jak jest cieplej to samo body zakładasz. W lutym tak czy siak na to pajacyk albo śpioszki, ewentualnie jak bardzo zimno to mozna jeszcze jedną warstwę, a mycie podłogi na kolanach to dobre na ułożenie malucha główką w dół, ale Twoje i tak juz chyba dobrze ustawione?

Agatka
mój m też ma coś w tym stylu z trzema ruchomymi głowicami ale ja pamietam że kupowalismy ją w promocji za 99zł ale to parę lat temu było. Może inny typ ale tez Philipsa "potrójna".

ArliJ
krasnal rewelacyjny:) mnie niestety czeka wymyślanie dinozaura - najtrudniej będzie z głową;)

kitek81 ale żeś się wkręciła w panikę przedporodową z tym snem, oby dzidzia jeszcze trochę posiedziała w brzuszku;)

chouette u mnie pierwsze wywoływanie było 11 dni po terminie, więc wcale nie jest tak że czekają te przysłowiowe 2 tygodnie. Bratowej np wywoływali jeszcze przed terminem bo dzidzia wreszcie się dobrze ustawiła i nie chcieli ryzykować że znowu się odwinie tyłkiem do dołu.

Olcia
pod koniec ciaży i tak brzuch jest tak duży że ja przynajmniej czuje się jak hipopotam i nie bardzo wygodnie sie seksić, ale po porodzie to co innego - byle odczekać swoje;)

Isia
oszczędzaj się, niby już powoli Twój czas się zbliża, ale lepiej go nie przyspieszać;)

Ale mi się dziś włączyło lanie :confused: ciągle chodzę do wc jak nawiedzona...
Czyżby mała pakowała się w kanalik?

Pytałam właśnie małża czy ma jakiś termin w którym chciałby, żeby mała się urodziła. 14 lub 29.02 - ładnie chce mnie przycisnąć co? :-D

reklama
no to dzisiaj wszystkei za sprzatanie sie wziely:-D ja powybieralam kurze,ogarnelam wszystko.Przebralam posciel nieszczesna( m ma tak ciezka koldre ze mi zawsze rece przy niej mdleja).Oczywiscie musialam tez materac poodkurzac i wytrzepac, takiej weny dzisiaj dostalam!!Teraz czekam na m i jedziemy na obiad do tesciow,potem wkoncu na zakupy i moze znajomi wpadna.
Isia- ty chyba bedziesz nastepna cos czuje.
Vanilia-ale Ci spieszno!!!(jakbym ja juz nie chciala miec porodu za soba;-))
A gdzie jest betibeti??

Do góry