reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Agulka daj koniecznie znać czy już:-)
Mama nie daj się smuteczkowi to pewnie te hormony wstręciuchy tak działają:baffled:Jak Kubuś wyciszył się troszeczkę?
Krisowa jak się macie:confused:
Dee myślę, że dziewczyny dobrze radzą i jedyne wyjście to zrzec się mamusi
Ja dzisiaj kolejny raz odwiedziłam stomatologa, takiego powera dostałam przed porodem aby wszystko wyleczyć.Zrobiłam badania krwi już te do porodu i teraz już mogę czekać na skurcze;-)

reklama
Dzień Doberek, Tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam, czy ja przypadkiem na styczniówkach nie jestem :confused:, tak się dzieciaczki na świat zaczynają pchać. Ja się trochę zaczynam martwić, bo mnie coraz częściej pokłuwa szyjka, dziś ledwo wstałam, a Młody tak szaleje, że normalnie czuję jak pcha się głębiej i głębiej. Leżę plackiem, ale nie wiem, czy uda mi się wytrwać tak jak Munie bo to jeszcze 2 tyg przynajmniej. No a położna widząc mnie na szkole rodzenia wczoraj znów była zaskoczona, że ja jeszcze w dwupaku :baffled:
Dee, Ty to się masz w tej ciąży, wcześniej historia ze starszą siostrą, teraz z mamą, szkoda że nie możesz na spokojnie cieszyć się ciążą. Dobrze, że przynajmniej masz super męża, który świetnie gotuje i Cię spiera :)
Dziewczyny, czy u Was na szkole rodzenia mówili o tym, by zupełnie nie stosować ochraniaczy na łóżeczko, bo mnie wczoraj zszokowali, że całkiem od tego się odchodzi tu w IE :szok: więc tak na początek to trzeba nam było samo prześcieradło kupić

Dziewczyny ale Wam się spieszy. Mi się marzy poród w okolicach terminu a Wy tu już rozpakowywać się chcecie :-D
pierwiastki:-D ;)

dziewczyny nie ma się co spieszyć, każdy dzień w brzuszku dla maluszka jest cenny. Mniejsza szansa na kolki , odruch moro itd.

Położna powiedziała, że to czop był:D stwierdziła, że lekarz poruszał tam zbyt mocno i prawdopodobnie wywołał poród, tzn że lada chwila powinno się zacząć.....
Mówiła, że sama chodziła do tego lekarza co ja i zrobił jej tak samo. Parę godzin po wizycie urodziła córeczkę:)

zobaczymy jak będzie z nami;-)

Położna powiedziała, że to czop był:D stwierdziła, że lekarz poruszał tam zbyt mocno i prawdopodobnie wywołał poród, tzn że lada chwila powinno się zacząć.....
Mówiła, że sama chodziła do tego lekarza co ja i zrobił jej tak samo. Parę godzin po wizycie urodziła córeczkę:)

zobaczymy jak będzie z nami;-)
wow!!!! ale super :-) zazdraszczam :-)

dziewczynki nie dziwcie się nam, które będą mieć pierwszego dzidziusia że doczekać się nie możemy i szukamy wszystkich możliwych symptomów porodu, nawet tam gdzie ich nie ma:-p:-D też już osobiście doczekać się nie mogę, chociaż wiem że to ostatnie chwile spokoju

Agulka super:-) tylko nie odchodź i nie zostawiaj nas tu w niewiedzy. Siedź i pisz czy sie rozkręca:-p

A mi chyba powoli włącza się syndrom wicia gniazda. Z racji na skróconą szyjkę szaleć nie mogę jeszcze przynajmniej przez tydzień. Powolutku odkurzam meble bo szlag już mnie trafia a jestem alergikiem na roztocza.

reklama
Vanilia zgadzam się z Tobą w 100%.

ja to już nawet odpuściłam doszukiwania się symptomów bo raz są a raz jak ręką odjął ich nie mam, a w ciąży będę pewnie do marca, no może do połowy lutego jak się nade mną zlitują i wywołają wcześniej poród ;)

ani83 mi się ten syndrom włącza zawsze jak się źle poczuję, zamaist lerzeć to ja sprzątam jak nawiedzona a potem cisza, znowu się zakurzy i to taki błędne koło jest.
Szkoda, że to naszym PANOM nie załącza się ten syndrom wisia gniazda!

Do góry