reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Witam wszystkie mamuśki po dłuższej przerwie.
Troche mnie nie było ale nie miałam na nic czasu... bo spałam ;-) Strasznie senna jestem. A od wczoraj zaczęły się bóle głowy. Ehh... Zawsze miałam niskie ciśnienie a teraz niskie Hcg i teraz są skutki. Na razie na szczęście "tylko" to.

Co do zębów. Byłam już na wizycie u dentysty będąc w ciąży. Poinformowałam moją dentystkę. Powiedziała mi ze to nie problem. Jedynie prześwietlenia nie można robić, ale znieczulenie itp nie ma zastrzeżeń. Podobno nawet w karcie ciąży (ja jeszcze jej nie mam) jest miejsce na wizyty u stomatologa.

reklama
Mitra co Cię tak zraziło do Madalińskiego? Byłam w paru szpitalach w Warszawie (Praski, Żelazna, Inflancka) i ten wydał mi się najbardziej sensowny. Czasem patrzy się na szpital przez pryzmat jednego lekarza czy położnej która Cie jako pacjentkę zdenerwuje - może o to chodziło? Ja narzekać nie mogę a leżałam tam w sumie ponad tydzień (przed i po porodzie).

.

ja chodziłam tam do przychodni ( naciąganie podatników na bezsensowne badania z programu zdrowie mama i ja , byle kasa dla szpitala była) po po chiny 2 razy zoltaczke robic czy toxo jesli sa przeciwciala . a mialam juz te badania zrobione prywatnie, byly wyniki ale robili po to zeby wykorzystać kasę z miasta..

Po wtóre lezalam tam 2 tyg bez sensu na patologi ciazy ( z dziecię wsio ok tylko cukier ciut ponad norme) do wywołania porodu ( tez bez sensu ) co w efekcie doprowadzilo do bardzo nie chcianej przeze mnie cesarki. Poza tym napatrzyłam sie podczas wywoływania jak traktują pacjentki - przyjeżdża taka - to ciach opxytocynke żeby szybciej było ( strasznie naduzywaja) no i fabryka.Lekarz tylko jeden był spoko, personelu i warunkow na patologi opisywac nawet mi sie nie chce.

A w wolominie, spokój, ordynator , który po dyzurze przychodzi na pogaduchy, fajne cieple położne , wyrozumiali lekarze ( oprocz jednej wkurzającej pediatry) no i pokoj tylko dla mnie , dzicka i malza z wyzywieniem dla tego ostaniego.

Super!...no ale po tym co mi zafundowali na Madalinskiego cesarki nie udało sie uniknąć, a mogło byc normalnie..

Witajcie w niedzielę!
Właśnie wróciliśmy ze spacerku i lodów:-pTeraz odpoczywam, bo się trochę zmachałam
Kurczę już się nie mogę doczekać jutro może wyjaśni się co z tą moją ciążę, bo taka niepewność jest najgorsza:baffled:
Miłej reszty niedzieli kobietki

hej dziewuszki. moja praca mnie wykonczy dlatego pisze z telefonu. Pochwalilam dzien przed zachodem slonca... po wczorajszej zmianie (13h) dzis spotkalam w majtkach bladorozowe uplawy :-( dzidzius daje mi do zrozumienia, ze pracuje na za wysokich obrotach. Na szczescie jutro juz widzimy sie z ginka i chyba poprosze ja o rygor pracy w krotszym czasie w weekendy. Babelek jest dla mnie najwazniejszy...

Witaj krisowa..
a co tak po cichutku?

u mnie dzisiaj w końcu czysto po 3 dniowym plamieniu.
Ale nie nastawiam się , będzie dobrze i tak sobie tłumaczę..

Dee wyluzuj z tą pracą... więcej odpoczynku....

Witam popołdniowo:-D ja już po spacerku z córeczką nawet się niezmęczyłam bardzo ale dzisiaj po obiadku zdrzemnełam się troszkę :-)
KRISOWA witaj oby teraz wszystko było oki. a jak samopoczucie?

reklama
Do góry