reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Cześć Dziewczyny,Nocka minęła dość dobrze i szybko:-) nawet nie wiem kiedy i musiałam wstać żeby córkę wyprawić do przedszkola.ja obiadków na zapas nie robię bo teściowa mówiła że bedzie gotować mojemu i córce,a co do diety po porodzie to myślę że można odstawić tylko smakołyki wzdymające np. groch fasole kapustę,kalafior itp. no i nie zbytnio tłusto a powinno być dobrze.

reklama
beti widze że przygotowanie profesjonalne, ja jeśli bym coś robiła to raczej dla siebie, bo chłopaki sobie poradza. Jak przez parę dni pojedzą pierogi i makarony to nic im się nie stanie. Mąż i tak znając życie sobie pizze zamówi.

Mitra a czemu jesteś taka przeciwna wywoływaniu?? jakieś problemy z tego wynikają? Nie mówię przed terminem, ale jak tkoś juz ma mocno przenoszona ciążę to chyba lepiej wywołać niż żeby dziecko się męczyło w środku, bo wiadomo że z każdym dniem ma ciaśniej. Poza tym zwiększony poziom oksytocyny pomaga uruchomić laktację, więc jak dla mnie same plusy, z tym że ból przy skurczach większy, ale coś za coś.

renatka lekarstwa na swędzenie spuchnietych nóg chyba nie ma, są jakies kremu łagodzące obrzęki ale ja za bardzo w to nie wierzę. Tez nie mogłam wczoraj zasnać bo tak nogi swędziały, ale chyba jedyna rada to jak najczęsciej trzymać je w górze, ograniczyć spozycie soli i luźniejsze skarpetki wkładac.

Śmigam do urzędu- może dziś uda mi się coś załatwić. Tymczasem puchnę jak nieszczęście, wrzuciłam też zdjątka brzunia w odpowiedni wątek jakby ktoś miał ochotę zobaczyć mnie w dwupaku;)

hmmm mam pytanie co do wyboru szpitala;-) wiem że pewnie nie ma tu nikogo kto by rodził w Żywcu ale chodzi mi o to że np. co jadę tam tak wchodzę na ginekologiczny i mówię chciałabym tu urodzić prosze mnie oprowadzić po położniczym tak??? i już widzę te szerokie usmiechniete gęby wzieli by mnie pewnie za dziwaczkę tu jest kurcze inaczej jak komus powiedziałm że fajnie by było zobaczyć szpital przed porodem to pukali się w łeb górale zasmarkane :-D mają swoje jakieś zasady i najlepiej nie mówić za dużo jak tam się trafi bo trzeba być cierpliwym oooooj nie daj boze żeby mnie bolało :-D jak już tam trafie wcześniej rodziłam gdzie inndziej w poprzednim miejscu zamieszkania tak zwanie usiebie wiec było inaczej a teraz co musze tu:-Djak żmija mogę być i tego się boje bo pyskata jestem a jak już mnie boli to wogule:p

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Uff odwaliłam całą stertę prasowania i jestem z siebie dumna:-D
Jeszcze trochę zostało, ale zawsze mniej niż więcej
Trina ja też nic nie przygotowuję rosołek prawie sam się gotuje, wiec M da radę a ja żywiłam się na początku właśnie rosołkiem a na drugie mięsem i jarzynkami z niego. Ania je w przedszkolu, poza tym liczę, że będę się tak świetnie czuła jak po pierwszym porodzie ;-)
Mitra oglądałam stronkę Piaseczna rzeczywiście wygląda obiecująco:tak:
Digitalis ciśnienie masz w normie?
Hooba Ty jesteś z Krakowa, czy Zakopanego?
Pytam, bo szukam czegoś w górach na weekend dostosowanego do małych dzieci

Dzień dobry Mamusie :-) jakoś się ogarnąć nie potrafię od wczoraj... Taka zamulona jestem eh... Biorę się za czytanie tego co naskrobałyście :-D

Witajcie. U Nas ok, dzien jak codzien w miejskin szpitalu. Ale zaczniejmy od soboty, wiec bylo tak: od 17tej zaczely sie lekkie skurcze, o godz. 19 tej skurcze mialam juz co 10 min. I bylyy juz dosc silne... Gdy trafilam do szpitala na Zelazna (nie polecam tego szpitala) to skurcze byly co 3-5 min. Dali mi cos na skurcze ale po nich sie pogorszylo. Zrobili Usg na ktorym wyszlo, ze maly wazy 2460g. Potem ze wzgledu ze (nie mialam kasy) odeslali mnie do szpitala na Kasprzaka. Tu przyjeli mnie odrazu. Polozyli na sale porodowa i non stop podawali kroplowki, leki itp. W niedziele rozwarcie zaczelo postepowac, wiec stwierdzili, ze nie ma na co czekac i mialam cc. Filipek urodzil sie o 15:53 z waga 2359 i 48cm dostal 9-10 punktow. Ja po 5 godzinach wstalam. Jade jeszcze czasem na przeciwbolowych ale jest lepiej i to duzo. Maly od wtorku jest ze mna. Karmie go piersia lub czasem butelka ale moim mlekiem.

Teraz pisze do Was od dziewczyny z sali. Jak bede mogla to jeszcze do Was zajrze. Buziaki

Digitalis, mi się wydaje, że z tą oksytocyną to chodzi o to:
Sztuczne wywołanie porodu (indukcja) - Poród - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku

chociaż jak byłam w szpitalu to chyba prawie każda dziewczyna latała z kroplówką jak poród wolno postępował. ja nigdy nie zagłębiałam się w ten temat, ale jestem ciekawa w sumie, dlaczego w szpitalach nie czekają aż poród naturalnie postępuje, tylko wspomagają no i co po zakładają cewnik?

Mama o super, że mogłaś do nas zajrzeć. Całuski dla Ciebie i Filipka.
Wracajcie szybko do domku:-)
Co do Żelaznej to ręce opadają to już któraś opinia, że tam kasa ważna:szok:

mama2006, fajnie ze się odezwałaś, mam nadzieję, że szybko powrócicie do sił, skoro synek jest już z Tobą to znaczy ze wszystko jest dobrze mimo wczesniejszego produ, a to jest najwazniejsze.

o co chodzi z tą Żelazna? nie wpuszczają do szpitala bez łapówki? to chyba nikt tam nie rodzi...

reklama
munie z tego co wiem to cewnik zaklada sie przy zzo,bo wtedy nie czujesz od pasa w dół czyli nie wiesz kiedy robisz siusiu ale przy porodzie naturalnym??? nawet przyspieszanym oksytocyną.... nie słyszałam
mama2006 dobrze że u Was wszystko ku lepszemu i mały zdrowiusi,a jakieś terminy podali kiedy Was wypuszcza do domku???

Do góry