U
Użytkownik Usunięty
Gość
Galwaygirl - ja jakoś na studiach trochę tego miałam. ja patrzę zawsze zeby nie było parafiny - paraffinum liq, mineral oil, parabenów - tych jest kilka rodzajów ale wszystkie w nazwie mają nazwe paraben np. methylparaben, jeszcze tak ogólnie zawsze patrzę, żeby było jak najmniej chemii, dla siebie też tak wybieram kosmetyki, bo inaczej dostaję świad skóry albo jakieś krosty. jest pełno artykułów w necie o składnikach kosmetyków - dla dzieci to tak jak wczesniej pisałam Hipp, Bubchen i seria Rossmannowska, a w Irlandii to nie mam pojcia.
Mitra - z tym, co piszesz to w naszych szpitalach jest tak że okazuje się że wszystko trzeba wiedzieć samemu i egzekwować swoje prawa, inaczej zrobią z człowieka dudka... u mnie w szpitalu przy przyjęciu podpisywałam chyba z 5-6 różnych zgód, już teraz nawet nie pamiętam na co tyle tego było.
Mitra - z tym, co piszesz to w naszych szpitalach jest tak że okazuje się że wszystko trzeba wiedzieć samemu i egzekwować swoje prawa, inaczej zrobią z człowieka dudka... u mnie w szpitalu przy przyjęciu podpisywałam chyba z 5-6 różnych zgód, już teraz nawet nie pamiętam na co tyle tego było.