reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Galwaygirl - ja jakoś na studiach trochę tego miałam. ja patrzę zawsze zeby nie było parafiny - paraffinum liq, mineral oil, parabenów - tych jest kilka rodzajów ale wszystkie w nazwie mają nazwe paraben np. methylparaben, jeszcze tak ogólnie zawsze patrzę, żeby było jak najmniej chemii, dla siebie też tak wybieram kosmetyki, bo inaczej dostaję świad skóry albo jakieś krosty. jest pełno artykułów w necie o składnikach kosmetyków - dla dzieci to tak jak wczesniej pisałam Hipp, Bubchen i seria Rossmannowska, a w Irlandii to nie mam pojcia.

Mitra - z tym, co piszesz to w naszych szpitalach jest tak że okazuje się że wszystko trzeba wiedzieć samemu i egzekwować swoje prawa, inaczej zrobią z człowieka dudka... u mnie w szpitalu przy przyjęciu podpisywałam chyba z 5-6 różnych zgód, już teraz nawet nie pamiętam na co tyle tego było.

reklama
Weronika mudant, ja to znow phil,n,tedsa nie chcialam zabardzo ... Ale dzis nam panii w motherca'rze pokazala p,n,t vibe ... Mojemu staruszkowi sie on bardzo podoba, panie ogolnie bardzo polecaja wozki p,n,t a do mnie jakos ta bryczka nie przemawia :( a u nas na ten wozek tez super promocja, ale jakos ten britax bardziej mnie kusii :)

Ja w irl dla Nadiny kupuje krem aqueous w aptece Do cialka i mozna do kapieli dodac, na odparzenie uzywalam morchulin a na podrazniona pupke puderek albo masc caldescene Wszystko uzywalo sie rewelacyjnie, teraz dla Nataniela tez wszystko to samo kupilam,

Jak szykowalam wyprawke dla Nadii to kupilam wszystko z j&j i byla to porazka, uczulenie na wszystko Dzis kupuje jedynie cos do kapieli czy pod prysznic

A dziewczyna z ie polecam stronke drogeria.ie pani ma tam rozne kosmetyki, leki z apteki, rzeczy do pielegnacji skory atopowej, cos dla twarzy wlosow etc

Wlasnie bralam teraz kilka rzeczy

Galwaygirl, zapomnialam napisac ze swietnie zepaczka dotarla :)))))

Ostatnia edycja:
MamaNiki fryzurka faktycznie świetna, moja siostra też jest fryzjerką i często zmienia fryzurki na dośc odważne, a ja z racji że przeczuwam, że niedługo poród (tzn daje sobie jeszcze 2 tygodnie ;-)) to też już włoski ufarbowałam i podcięłam, bo potem z maluszkiem nie będzie na to czasu.
Pluszacze odpoczywaj ile sie da a jak juz bedzie 38 tydzien, to wtedy mozna zabrac sie za czynnosci "zabronione". Ja planuje wysprzatac mieszkanko dokladnie ale dopiero jak juz dzidzia bedzie donoszona, mialam juz nauczke ze skurczami i teraz staram sie grzecznie lezec, choc dzisiaj po pracy porwalam meza na kolacyjke i do kina, bo stwierdzilam ze to nasza ostatnia randka przed narodzinami Kornelki i potem juz nie bedzie tak samo, nawet jak uda nam sie na chwile wyrwac razem bez małej.... ale bylo miło....
Chorowitkom życze duzo zdrowia i faktrycznie nie przemeczajcie sie, ja odpuściłam i od czasu pobytu w szpitalu nie jest źle, chociaz energia mnie roznosi...
spokojnej nocki :-)

A co tutaj dziś takie pustki??? Chyba pierwszy raz jestem pierwsza!

Nocka do bani, ale nad ranem udało mi się pospać! Zaraz się zbieramy do kościoła a potem znowu laba!

Galwaygirl - wesołych Świąt:)

Miłego dnia kobietki:)

hej ciężaróweczki moje kochane

U mnie dziś wyjątkowa noc........chyba pierwszy raz od 8 miesięcy nie wstawałam w nocy siku:confused: normalnie byłam rano w szoku.....jakoś w ogóle dziwnie, bo obudziłam się bez bólu pleców, ani nic mnie nie bolało jak zwykle....hehe zamiast się cieszyć to coś mi nie gra:-p

Pogoda jest tak wstrętna że już gorsza chyba być nie może. Wczoraj zdjęliśmy antene satelitarną bo tak nią majtało że bałam się że odpadnie, już wolę mieć te kilka podstawowych kanałów niż zbierać antenę pod oknami

Hejka mamunie:)
Pewnie taka ciszą bo mamunie odsypiają zarwaną nockę:-D
A ja dzisiejszą nockę mogę zaliczyć do udanych.Jak zwykle ostatnio nie wstawałam do wc w nocy:-). Dopiero ok 9.00 się obudziłam:-D.Ja już po śniadanku i kawce...zawsze tacy głodni wstajemy:-p
A i dzisiaj skręcamy łóżeczko dla Gabrysia...już się doczekać nie mogę:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
masz racje Susi straszne tu pustki hihi :-)
u mnie nocka też ok od kilku dni musialam sypiać prawie na siedząco przez straszliwą zgage a dziś udało się w miare płasko... na dodatek na siusiu wstałam tylko raz jak dla mnie super nocka ;-)
galwaygirl wesołych świat!

galwaygirl- wesolych swiat zycze :-)

Ja mialam nocke tragiczna!! najperw nie chcialo mi sie spac, potem juz nie umialam znalezc sobie wygodnego miejsca.Kazdy bok juz mnie bolal, wiec chodzilam po mieszkaniu chyba do 2.Rano o 9 pobudka,wiec w miare wyspana.
Ciesze sie ze chociaz niektore wkoncu sie wyspaly.Dzisiaj chyba bede probowac spac na pol siedzaca moze pomoze.
Zaraz zabieram sie za zrobienie cisteczek, jakas taka faze na pieczenie mam:szok:

Ja dzisiejszą noc też mogę zaliczyć do udanych, jak położyłam się po koło 24 to dopiero otworzyłam oczy o 9 :-). Młody też sobie pospał do 9.

Mitra - wielkie dzięki za informację, teraz będę wiedziała na co zwracać uwagę i czego od nich wymagać.

Sylcia - a napiszesz coś więcej dlaczego nie p&t bo ja go nawet nie widziałam tylko czytałam opinie.

Munie - a dlaczego parafina nie, ja zawsze myślałam że parafina jest jak najbardziej ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja... u mnie nocka też super. Mimo, że poszłam spać o 1:00 (to normalna godzina u mnie ostatnio) to do rana do WC nie chodziłam :) ale ze względu na pogodę pospała bym jeszcze...

Dzisiaj m ma wolne, więc trzeba to wykorzystać i się gdzieś we 3kę wybrać, mam zamiar zachaczyć McDonald - ostatnio mnie naszło na takie żarełko ;)

Zmykam się szykować, życzę miłego dnia Wam !!!

Do góry