reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja za pranie biore sie w przyszlym tygodniu :-)
wlasnie wrocilam od lekarza :-) na porod poki co sie nie zanosi :-) ale czuje ze lapie mnie przeziebienie :sorry: no i gardlo boli :no:ginka przepisala mi jakis syropek i cholinex :-)

reklama
Margerta, Aneczka witamy na forum lutówek :-):-)
Natalia, Salernes, Margerita jak mnie bolał brzuch jak na okres i też krzyż aż promieniował w dół to pojechałam do szpitala i skończyło się na podaniu sterydu na płucka, a koleżanka powiedziała że u niej tak się zaczęły bóle porodowe więc może nie bagatelizujcie tego i zamiast No-Spę brać pojedźcie do lekarza to sprawdzić. U Was 35,36 tydzień, to trzeba być czujnym.
Geniusia ale uparciuch z Ciebie z tym czosnkiem, a ten syrop z cebulki to nie jest taki najgorszy, słodki i nawet nie czuć mocno cebulą. Nie pij tylko wieczorem, bo działa wykrztuśnie, no i na ból gardła bezdyskusyjnie najlepiej woda z sodą, lub z sodą i solą, tylko im bardziej regularnie płuczesz tym szybciej pomoże, siostra swego syna co pół godziny z zegarkiem w ręku goniła płukać to następnego dnia już do szkoły poszedł. Obrzydliwe to płukanie, ale lepsze to niż zakwasy na brzuchu.
Mitra nie wiem czy to tylko ja, ale wydaje mi się, że Tytus już jest podobny do Poli, rzadko tak mam że widzę jakieś podobieństwa, ale tu jakoś od razu mi się w oczy rzuciło

Witam mamusie lutowe.

Nazywam się Agnieszka mam termin na 18 lutego 2012. Czytam Was już jakieś 3 miesiące ale nie miałam odwagi pisać, Wy sie już tak dobrze znacie :) chociaż ja mam wrażenie, że też już Was znam :)
Sporo korzystam z Waszych rad :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.

PS. Czy jest jakaś mamusia z Wrocławia?

Jesli chodzi o silne bole jak na okres to ja tez radze byc czujnym bo to sa skurcze. Polecam 2 nospy i jak nie przechodzi to szybciutko do szpitala:tak:
No to teraz wiecej o sobie ;-)
Mam 31 lat i jestem mama 2 chlopakow(wiek jak w suwaczkach). Straszne to rozrabiaki i choc mala roznica wieku to dopiero od pol roku zaczeli sie ze soba dogadywac. Na codzien i tak trafia sie kilka wiekszych lub mniejszych awantur.Na poczatku planowalismy 2 dzieci ale jakos nie przyszlo mi do glowy ,ze drugi tez bedzie synek. Teraz sie ciesze bo widze ,ze nie nudza sie i mam nadzieje ,ze beda dobrymi kumplami. No ale ... zawsze gdzies w podswiadomosci pragnelam corci. Po roku namawiania meza zaczelismy sie starac.Obczytalam sie w temacie , 3 miesiace czynilam obserwacje i przygotowania a potem wystarczyl jeden cykl i jest moja Nina w brzuszku:-) Oczywiscie zakladalam ,ze moze byc z tego 3 syn ale chcialam sprobowac ;-)
Widze ,ze u was juz przygotowania na calego:-) Ja mam wiekszosc rzeczy od kolezanki i kuzynki ale wlasnie musze zabrac sie w koncu za pranie i dokladny przeglad tego ,zeby zorientowac sie co dokupic.
No i tyle na razie bo nie chce zanudzac a dzieci chca zebym im puzzle pomogla ukladac. Spadam wiec papa

[/QUOTE] Mitra nie wiem czy to tylko ja, ale wydaje mi się, że Tytus już jest podobny do Poli, rzadko tak mam że widzę jakieś podobieństwa, ale tu jakoś od razu mi się w oczy rzuciło[/QUOTE]

galwaygirl mi sie też tak wydaje ale nie chciałam pisać żebyście nie pomyślały że jakaś dziwna jestem ;-)

a ja mam dzisiaj dla wszystkich do rozwiazania quiz ;-) bo sama sie zastanawiam bardzo... cały czas dostaje kopniaczki w zebra lub bok po prawej stronie ale tak powyzej linii pępka,a serduszko mojej dzidzi slysze sprawdzajac stetoskopem tez po prawej stronie tylko że nisko bardzo tak nad prawą pachwiną. Po lewej stronie czasami wybrzusza sie taka duza kula ja odczuwam to jako dupcie albo plecki. To jak ułożony jest ten mój dzidź macie pomysł??
zalaczam zdjecie pomocnicze ;-)

Załączniki

• brzuch.jpg
    brzuch.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 53
Tynka gdyby nie to ,ze lyszysz tam serduszko to powiedzialabym ,ze dzidzia lezy po lewej pleckami ale tak to nie wiem:eek:;-) Swoja droga masz bardzo podobny brzuszek do mojego. Az podnioslam bluzke odruchowo bo mam blizniaczy pieprzyk na brzuchu tylko po drugiej stronie:-D

Piszecie że macie bóle w okolicach krzyża i takie jak przy miesiączce.Ja wyszłam dziś na dłuższy spacer i ledwo co do domu wróciłam dopadła mnie okropny ból w okolicach krzyża i kości ogonowej a przy tym brzuch mi twardniał wracała ze dwie godziny do domu w żółwim tępię.Teraz jakoś przeszło jak się położyłam.

reklama
Aneczka- będę miała identyczną różnicę między dziećmi jak Ty masz pomiędzy Synkami :-) tylko że u mnie będzie córeczka.

Do góry