reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam.
Oj te ostatnie tygodnie dają popalić,nie dosyć,że muszę leżeć to jeszcze wczoraj strasznie twardniał mi brzuch,do tego jeszcze skurcze się pojawiły (chyba to skurcze bo do końca pewna nie jestem) no i brzuch bolał tak jak na @ z tego wszystkiego jakoś zasnęłam no i przeszło.
Pozdrawki.
Witam nowe mamusie.:-)

reklama
Isia- ale rewolucję domku zrobiliście, super! :-)
geniusia- zdrówka! mnie jeszcze nic nie złapało o dziwo, N. się ciągle na mnie drze że chodzę bez skarpetek przy pootwieranych oknach:)
mama Niki- mój też wędkarz ale ostatnimi czasy odpuścił bo czasu brak. Za to ma jeszcze jedną, większą pasję- koszykówka i tutaj nie ma mowy od odpuszczeniu. Na szczęście jakoś wielce dużo czasu to nie pochłania, 2h co drugi dzień.

A mnie o 4 rano obudził płacz Daniela, wychodzi mu ząbek i męczy się strasznie:(

tak z innej beczki: wyrabiała któraś z Was ostatnio dowód z powodu zmiany danych? Wiem że to trwa koło miesiąca, tylko nie wiem czy przy składaniu wniosku zabierają stary dowód czy dopiero jak nowy otrzymam? boje sie że nie zdąże przed porodem, a chce sie przemeldować żeby juz małą zameldować tam gdzie należy.

Spokojnie - stary dowód zdajesz dopiero przy odbiorze nowego :)

magdabb pocieszyłaś mnie bo mąż juz próbował mnie odwieźć od brania się za sprawy urzędowe przed porodem, ale sie uparłam. Juz wystarczy że synek jest zameldowany z ojcem i przy wszystkich dokumentach dziwnie na mnie patrza jak podaje inny adres niż mój. Nazwisko dzieci mają po mężu to niech chociaż meldunek będzie mój:p w końcu i tak większość spraw załatwia zawsze matka.

dagrab
że ucinaja róg to wiedziałam tylko nie pamietałam kiedy, a to dość istotne

renatka nie alienuj się hormony szaleją wszystkim więc witaj w gronie, a nam tylko raźniej. Tez mnie mąż wkurza i wszystko w ogóle ale on przynajmniej ma świadomośc że to niezależne ode mnie.

witam nowe mamusie, widzę że do końca się ujawniają:)

dziewczyny nie wiem co sie dzieje strasznie boli mnie brzuch tak jakbym miala okres dostac i krzyz mnie ciagnie czy moge wziasc jakas tabletke np ibuprom???

dziewczyny nie wiem co sie dzieje strasznie boli mnie brzuch tak jakbym miala okres dostac i krzyz mnie ciagnie czy moge wziasc jakas tabletke np ibuprom???

Absolutnie nie!

Z tabletek przeciwbólowych jedynie Apap, ale jeśli bóle podobne do okresowych to proponuję No-SPę, na mnie niestety nie działa, ale jedynie to możemy zażywać.
Mnie też dziś potwornie boli krzyż, własnie tak nisko, tuż nad pupą, jak na okres :/
A siedzę sama :(

Witam nowe lutówki. Spore to nasze grono.

Isia super transformacja. Czyżby ekipa Ty Penningtona u Ciebie była? ;-)

A mnie leń ogarnął, wstałam dopiero godzinę temu i to tylko dlatego, że zgłodniałam i musiałam wyskoczyć do sklepu po chleb.

natalia obserwuj się uważnie bo przy skurczach porodowych ból jest podobny do tych menstruacyjnych, tak więc patrz na ile to regularne jest i czy brzuch Ci nie twardnieje jak tak to na IP. Jakby dłużej sie utrzymywało to lepiej z lekarzem sie skontaktuj. Mnie tak parę dni temu bolało przez parę minut i na szczęście przeszło.

wzięłam sie za kolejne prasowanie bo coraz bardziej odczuwam że poród tuż tuż. Wstawiłam też pieluchy tetrowe, kombinezon i trochę innych ciuszków do prania co by z każdego po trochu było. Pościel już przygotowana, poprasowana czeka dzielnie w szafce aż łóżeczko pościelę - na razie sie wstrzymuję bo to jeszcze z miesiąc może potrwać. Coraz częściej gadam do dzidzi. Dzis chyba wypisze imiona na kartce, bo mąż się upiera na Alicję a mi jakos nie bardzo to pasuje. Synek na Oliwkę nastawiony, ale przecież tyle jest pięknych imion że może coś innego wymyślimy... pamiętam że do brzunia ( z synkiem) już od połówkowego badania mówiłam po imieniu i miałam wrażenie że od razu na nie reagował po porodzie.

reklama
Do góry