reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

hej baby. Jak noc? wczoraj się pochwaliłam że się wyspałam, a dzisiaj jakaś masakra. Brzuch dołem, miednicę i biodra to myślałam że w nocy z bólu mi rozerwie, taki tępy wstrętny ból.....ani poducha między nogami nie pomogła. Potem wzięłam nospę i jakby trochę ulżyło.....myślicie że miednica się przygotowuje do porodu czy co? w każdym razie dzisiejsza nocka do bani

Vanilia
, ech miałam to samo, myślałam, że mi miednicę i biodra rozerwie od środka :( a jak się kładłam na plecach to znowu plecy czułam jak mi się wyginają w łuk :( i już druga noc z rzędu skończyła się o godzinie 3.00, jak się obudziłam na siku to juz zasnąć nie mogłam, ale w końcu jakoś zasnęłam i spałam do teraz ;p

Pluszacze
Wesołych i Radosnych Świąt i pomyślności w Nowym Roku i od nas :D

MamaNiki
ja ostatnio na pizzę się też skusiłam, mówiłam, że jak zacznę karmić to będę musiała sobie odmówić, więc chciałam skorzystać póki jeszcze w miarę mogę :D ja uwielbiam pizzę :D żadnych mcdonaldów, ale pizzę to wciągnę zawsze ;p

laski jak się brałyście lub bierzecie za pranie, to pierzecie ciuszki we wszystkich rozmiarach jakie macie, czy tylko te na pierwsze 3 miesiące?

reklama
dzien dobry Mamusie! ale Wy jestescie aktywne forumowo, piszecie i piszecie, jest co czytac!
Madai, tak czas szybko leci, to prawda, ani sie obejrzycie, a juz dzieciowinki Wam beda choinke ubierac! :-D
i powiem Wam, ze swieta z dziecmi to sa o niebo pieknieksze! oczywiscie wiecej zamieszania i pracy, ale jaki urok:tak:

Hello dziewczyny!

Dziewczyny czy któraś z Was jest w takiej sytuacji, że kończy lub skończyła się umowa o pracę? zastanawiam się jak później jest z tym zasiłkiem macierzyńskim, jakie dokumenty trzeba dać i co później?

Madai
ja mam umowę przedłużaną tylko do porodu, i jak rozmawiałam z kadrową to mówiła, że po otrzymaniu dokumentów (zaświadczenie ze szpitala i akt urodzenia) kadry sporządzają świadectwo pracy z datą porodu i wysyłają do ZUS wszelkie dokumenty (powiadamiają ZUS do wypłacenia mi zasiłku) a do mnie wysyłają świadectwo pracy pocztą. Mam nadzieję, że nie myliła się ;)

Suzi ja robię hurtowe pranie - wszystkie ciuszki, które mam, łączę mniej więcej kolorami. Rozmiarami bym nie dala rady pralki zapełnić, bo nie posłuchałam mamy :-p i kupowałam kolorowe ubranka zamiast samej bieli lub delikatnych pasteli ;)

Ja w zasadzie wyspana jestem. Piramida z poduch owinięta kocem zdaje egzamin :tak: śpię na pół siedząco. Obudziłam się dwa razy w nocy, jeden raz tylko w wc :szok: męczyłam się tylko z zaśnięciem, bo chłop mi pochrapywał :wściekła/y: ale ma usprawiedliwienie ;-) oboje jesteśmy już podziębieni. I w ogóle mam dość dobry humor dziś :-D pisałam na watku z lekarzem, ale aż mnie radość rozpiera, to wspomnę i tu, a co ;) mam mega szanse na cc w pakiecie z operacją przepukliny :-D

dziewczyny a jak pierzecie ciuszki to zapewne w proszku przeznaczonym dla niemowilat, tak??
ja mam w pralce funkcje babyCare czy cos w tym stylu i zastanawiam sie czy jej uzywac, to jest takie lepsze plukanie z detergentu, no ale w sumie ten detergent jest dla dzieci wiec sama nie wiem. Ja zabiore sie za pranie po nowym roku :-)

Krisowa cały czas o Was myslałam ciesze się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku - super niech Wasz Adaś dzielnie i zdrowo się rozwija!
Vanilia współczuję, ale pewnie tak bedzie się dziać coraz częściej...
Geniusia to dobra wiadomość ze uda się załatwić za jednym zamachem i przepuklinę!
Maron ja też za pranie ciuszków dla małej zabieram się dopiero w nowym roku....

A ja dziś spałam jak dziecko...krótko bo niestety chwile po 7 już na nogach ale i tak miło, że nic mi nie przeszkadzało, uwierało i nawet na siku nie wstawałam:szok::-) A to wszystko pewnie za sprawą świątecznych przygotowań i wczorajszej sesji brzuszkowej...wczoraj zrobiłam ostatnie prezentowe zakupy, ubrałam choinkę, posprzątałam, trochę popichciłam zeby wszystkiego na dziś i jutro nie zostawiać a o 20 jechaliśmy na zdjęcia:) Akrat tak sie fajnie złożyło ze koleżanka z pracy jakiś czas temu zaczeła studium fotograficzne i w ramach zajęć mają za darmo studio, sprzet itp i moga sobie ćwiczyć więc wczoraj byliśmy z m. modelami...ponad dwie godziny...naprawdę byłam wykończona, ale było wesoło, ciekawa jestem co z tych zdjęć wyjdzie:) jak tylko bede cos już miała oczywiście się pochwalę, a jak bede miała checi i siły to jeszcze w styczniu mogę mieć powtórkę z rozrywki:)

Ostatnia edycja:
Suzi- ja dostalam ciuszki wiec jak je ogladalam to posegregowalam rozmiarami, nie musialam sie martwic o kolory bo wszystkie ciuszki juz byly prane i nie farbowaly.Ostatni rozmiar jaki wypralam to 74.
Mnie miednica i pachwina bolala wczoraj po intensywnach zakupach z mama,ale polezalam i bylo juz ok.
PLUSZACZE- rowniez zycze zdrowych i SPOKOJNYCH swiat.No i oczywiscie szybkiej przeprowadzki.
O kurcze, ale silne tapniecie moje mieszkanko nawiedzilo.Az sie balam ze witryna mi sie przewroci.Uroki mieszkania w zapadajacym sie Bytomiu.:-D

dziewczyny a jak pierzecie ciuszki to zapewne w proszku przeznaczonym dla niemowilat, tak??
ja mam w pralce funkcje babyCare czy cos w tym stylu i zastanawiam sie czy jej uzywac, to jest takie lepsze plukanie z detergentu, no ale w sumie ten detergent jest dla dzieci wiec sama nie wiem. Ja zabiore sie za pranie po nowym roku :-)
Ale nawet na Loveli jest napisane zeby drugi raz płukać :) czyli płukać , Pplukać i jeszcze raz płukać :)

reklama
Maron - poczytaj o tej funkcji, bo może jest tak, że ona automatycznie podwójnie płucze i już nie będziesz musiała nastawiać po raz kolejny

Do góry