reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

I klamka zapadła. Rozmawiałam z moją siostra a propos prezentu dla mojego małżonka i się okazało, że siostra wzięła mnie pod ogon, bo moja ciocia szykuje się zrobić prezenty mężczyznom w naszej niewielkiej rodzinie. Oczywiście wtajemniczyła mnie i mąż zamiast ode mnie dostanie od mojej cioci golarkę o której wspominałam.
Osobiście wybrałabym tą Golarka PHILIPS RQ 1150 SensoTouch 2D (1940081561) - Aukcje internetowe Allegro ale, że zakupu dokonuje ciocia poszłam na kompromis i wybrałam inny troszkę gorszy model (wiadomo fundusze), ale z tego co widzę ma dobre opinie :-) GOLARKA PHILIPS HQ 6920 SIECIOWO AKUMULATOROWA!!! (1941479371) - Aukcje internetowe Allegro z drugiej strony pomyślałam, że na początek lepiej żeby miał taką "tańszą", bo taki sposób golenia może mu wcale nie pasować (mimo, że chciał zawsze spróbować). Zobaczymy :-)
Zatem mnie zostanie kupno gry, bo wyszła nowa część i jakoś się tak złożyło, że to prawie tradycja, że ja ją kupuję na święta :-D i dołożę mu w kopercie kilka pieniążków do ostatniej sesji tatuażu, żeby mógł sobie skończyć go w styczniu. :-)

reklama
Dee- a z tym przytulaniem to chodziło o bara bara czy o zwykłe przytulenie dziecka? bo już zwątpiłam po postach myszy ;-)

hahaha no prosze, to sie zrozumialysmy :-D
bara bara jak ciaza przebiega prawidlowo to nawet wskazane i napewno nie "uszkodzi" dzidzi^^

daissy a widzisz jaka ja jestem malo domyslna:-D

p.s.
wszystko przez mojego M, pojechal sobie w delegacje i od dwuch tygodni go nie ma :( a tu jeszcze 12 dni...)

Ostatnia edycja:
Hej, jakos tak nie mogę nadrobić ciągle przyrastających zaległości z tego ogólnego wątku...wiec tak tylko przeleciałam co tam u Was...:)
Pluszacze gratuluję nowego lokum i strasznie zazdroszczę!:) My już prawie dwa miesiące siedzimy u rodziców...deweloper nadgania, ale wszystko to trwa i trwa...modle się zeby do połowy stycznia się przeprowadzić...
Geniusia - takie teksty trzeba olać, ja dokładnie wczoraj od swojej cioci usłyszałam na powitanie bardzo podobne słowa..Nie wiem czemu tak jest, ze jak kobieta jest w ciąży to nagle każdy ma prawo (czasem wrecz czuje sie w obowiązku) skomentowania jej wyglądu i to najczesciej kończy sie tekstem w stylu ale Ciebie przyboło, no jak się pieknie zaokrąglasz, rośniesz w oczach itp...ja do 90 w pasie jeszcze nie dobiłam, 60 kg tez jeszcze nie osiągnęłam i jak słysze jak to nie urosłam to szlak mnie trafia i mi sie przykro robi...bo ja w ciąży gruba być nie chce...co innego usłyszeć ze brzuszek pięknie rośnie a co innego ze jest sie grubym, czy grubawym...Oczywiscie mezowi co chwile marudze ze sie gruba zrobiłam ale to ja sama mówię - licząc na to ze mi jakis komplement zaraz rzuci:) gdyby on spróbował tak mnie okreslic to bym się smiertelnie obraziła:):)
Daissy_ tez się tak własnie zastanawiam o jakie przytulanie chodziło, bo byłam pewna ze Dee miała na myśli jakiś seksik:) a nie tulenie dzieciaczka:):)
Co do mycia noworodków w szpitalu to tez słyszałam ze to dość koszmarnie wygląda, ale podobno krzywdy sie tym nie robi - jest szybko i sprawnie...w końcu połozne mają wielką wprawę...

reklama
witam:-)
sie usmialam z tgo zrozumienia sie :-) od razu lepszy humorek z rana.Moj m to mi na zarty mowi ze mnie wydelo.
Dzisiaj jade na 12 do lekarza, zobaczymy jak wyniki wyjda.Znow bez USG tlko tetna poslucham :-(
Paluszek-oby udalo sie szybciej wprwadzic, bo styczen juz moze byc dla nas rozny.
Nam w styczniu ma przyjsc kanapa, wiec smialam sie ze kobieta do mnie zadzwoni ze sofa do odbioru, a ja jej odpowiem z porodowki ze jaka sofa dziecko do odbioru.
Deen co do golarki to fakt lepiej na pierwsza nie przeplacac, kolezanka kupila drozsza ktora lezy w szafie bo skorze jej m nie sluzy.Moj za to innej ci nei uzyje jak tylko elektrycznej, bo ma tak delikatna skore ze na drugi dzien od razu ma krostki i zaczerwienienia(na nasz slub sie ogolil zwykla- dzieki bogu bylo jednodniowe)A ta za 100 nie musi byc wcale taka zla.My kupowalismy tez taka do 200 zl bo z dnia na dzien mu sie zepsula i dobrze mu sluzy.

Do góry