reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

hello:)
geniusia- nie przejmuj sie, pewnie nie miala nic zlego na mysli tylko tak palnela
mama- powodzenia dla meza :)
vanilia- u mnie mala tez zawsze siedzi w prawym boku
suzi, antila- zdrowka dla was:) ja mialam tez jeden taki dzien, ale przeszlo jakos samo, lekarz stwierdzil, ze to przez te szalejace hormony :p
dagrab- a ja wczoraj z mezem o 24:00 jadlam kfc, oczywiscie to nie byl moj kaprys tylko meza :p
a nam jakos spokojnie minela niedziela.. kosciol, obiad, drzemka i kawa u szwagierki i po weekendzie .. niestety

reklama
a mi sie tak wspomnialo o jedzeniu że kolacyjke zrobilam :) wprawdzie lodowka pusta ( jutro dopiero zakupki planowane) ale cos wymyslilam:-) m sie jeszcze zajada.
Moj m wczoraj u znajomych wszystkim zrobil smaka na pizze :) i tez o 23 ja jadlam,baaarrrdzo zdrowo i pozywnie.Hehehehe

hehe no to my w czwartek sobie zamowilismy kfc kubelek :)

nie ma to jak zdrowa zywnosc ale poki moge to jem bo jak sie karmienie zacznie to bedzie kiepsko :)

Dagrab tak cały czas mysle o Łubinowej. W tym tygodniu planuję dzwonić żeby sie umówić na wizytę u jakiegoś lekarza który tam pracuje. Dr Koze polecają, podobno super miły, daje skierowanie na 1 wizycie i tańszy niż inni;-)

My się zastanawialiśmy nad Łubinową bo rodziła tam szefowa od m i szwagierka od kolezanki.Były zadowolone,pomimo roznych opinii w necie, ja jednak zdecydowalam sie na Raciborską albo w szpitalu Bonifratów.Bo Bytomia nie biore absolutnie pod uwage.

Ale ostatnio smakołyki jadłyście hehe... ja już dawno nic z McDonald, ani z KFC nie jadłam. Ale mąż przyniósł dzisiaj kurczaka Teriaki i chyba mu zjem hehe mógł mi nie dawać do wąchania :p Jutro w planach mamy jeść pizzę - mąż kupił ostatnio w Lidlu (sami ją sobie zrobimy, w piekarniku).

Dzięki, dziewczyny za kciuki.
Na razie w zanadrzu ma jeszcze drugą pracę. Pracuje również jako dostawca ale nie będzie miał umowy (a to najbardziej potrzebne teraz) no ale może uda coś mu się załatwić. Więc nie jest źle. Jutro ma wolne a środa, czwartek, piątek pracuj :) on bardzo zaradny i pracowity jest :-) nie to co ja hehe

geniusia - nie przejmuj się teściową, nie pomyślała pewnie co mówi... mi m codziennie mówi ,,ale Ty gruba jesteś,, hehe ale ja to biorę jako żart (bo w rzeczywistości nie jest tak źle) :p Ty to szczuplutka, a nie gruba !!! chciałabym tak wyglądać jak TY - więc nie smuć się i głowa do góry !!!

maluch gdzieś mi w pachwinie chyba nogę lub rączkę ma - bo boli... zaraz zmykam do wyrka, rano trzeba wstać i młodego do przedszkola zaprowadzić.

Miłej nocki Wam życzę

geniusia nie jestes sama z tymi krostkami - myślałam że to uczulenie ale wychodzi na to że nie;) a teściową sie nie przejmuj do mnie mąż codzień mówi grubasie:/

cyśka popuszczać juz na szczęście przestałam, mimo że kicham dalej ale to tylko mnie pociesza bo miesiąc temu przy każdym kichnięciu gacie mokre były. Chyba zaczynam lepiej panować nad swoimi mięśniami a to dobry znak przed porodem;)

jakie kosmetyki, pieluszki, chusteczki kupujecie dla maluszkow? ja wczoraj bylam na zakupach ale totalnie na tym sie nie znam.narazie kupilam pieluszki huggies, chusteczki pampers a kosmetyki nivea.nie wiem czy sa dobre.

kacha tak jak pisała mama2006 jest wątek wyprawka i lutówki na zakupach więc najlepiej tam zerknij. Myśmy stosowali kosmetyki Bambino i Nivei. Wiem że wiele dzieciaków Johnson uczula, podobnie z niektórymi chusteczkami do pupy - zwłaszcza tymi silnie perfumowanymi. Huggiesy z tych bardziej markowych są dosyć niedrogie, ale my np stosowaliśmy pieluchy z Lidla bodajże Toujurs (korzystniejsza cena, a jakoś też niczego sobie). Zdecydowanie odradzam pieluszki marki TESCO - cerata z watą i tyle - odparza jak diabli.

Moje maleństwo szaleje od paru dni że aż miło popatrzeć. Wczoraj mężuś bacznie przyglądał się jak faluje mi brzuch i dziś jakąś niepojętą miłością do mnie pała, czy tez do maleństwa - juz sama nie wiem, ale ciesze się bo dotychczas jakby specjalnie nie interesował się tym co mam w brzuchu, a przynajmniej nie tak jak za pierwszym razem.

a ja mam dzis bezsenna noc. Spac nie moge, wiec upieklam ciasto wlasnie skonczylo sie piec :D
Ostatnio jak spac nie moglam to babeczki zrobilam :p

Mala jak zawsze w nocy szaleje i kopie we wszystkich mozliwych kierunkach:D

Mam jeszcze takie pytanie, powinnam zapytac w watku o zakupach ale juz tu napisze co sadzicie to materacach z pianki termoelastycznej? Bo czytalam na roznych forach i podobno sa najlepsze i warto w niego zainwestowac.

Dzien dobry :))

Nocka bez wiekszych rewelacji, u mnie wialo w dzien, wiec w nocy juz byla cisza i dobrze bo jak wieje nie moge spac i jakas taka wystraszona jestem wtedy.
Blair niestetsy nie pomoge w tym temacie, wiem tyle samo co Ty na ten temat z forum i cos od producenta (nie biore tego pod uwage), poza faktem ze stosuja do inkubatorow. Moze podpytac polozne na szkole rodzenia, mamy sporo dziewczyn chodzacych, wiec i sporo opinii prowadzacych powinno sie pojawic.

reklama
i nowy tydzień.........Wam też tak leci jeden za drugim? mnie ostatnio baaardzo szybko czas biegnie, nie zdąrzę się obejrzeć a tu już weekend...ciesze sie bo właściwie za 6 tygodni można rodzić:-D

U mnie też wieje okrutnie......aż antena mi się obruszała przed oknem i sygnału nie łapie:confused2: musze na m czekać, dobrze że mam chociaż podstawowe kanały w tv

Blair ja słyszałam że materace z pianki termoelastycznej są jednymi z najlepszych, chyba na równej półce z tymi z lateksu. Ja kupiłam najzwyklejszy bo bałam sie że wydam kupe kasy na materac a okaże sie że dziecku nie spasuje, albo w ogóle nie bedzie chciało spać w łóżeczku.....będę obserwować, i najwyżej dokupię jakiś lepszy potem:tak: Ale gdybym miała wydać więcej to kupiłabym z tej pianki albo właśnie lateksu

Do góry