reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dzien dobry

a ja dzis o dziwo dobrze spalam chocia z 3 razy w nocy lazienke zaliczylam ale i to mi nie przeszkadzalo :)

teraz jakies sniadanko i chyba tez zrobie rundke po sklepach i moze uda sie cos upolowac! ;-)

Dee oj jeszcze tylko chwila i zmykaj na zwolnienie bo po co sie uzerac i stresowac siebie i malenstwo!

Susi 3mam kciuki za te wyniki i zobaczysz bedzie ok :tak:

reklama
hej babyy;-)

przyszłam się przywitać i zmykam, dzisiaj przyjdzie pościel dla maluszka, bo widzę na stronie że kurier już w drodze:-D

Miłego dnia

U mnie juz po sniadanku, witaminki wziete wiec kawusia jeszcze tylko zostala i prasowanko, az sie usmiecha do mnie :-D

Milego dnia i udanych zakupow^^

Witam, u mnie ciezka nocka, albo nie spalam wcale albo co godzine wstawalam.Dzisiaj juz troszke lepsze samopoczucie, wkoncu nie jestem taka oslabiona.
Vanilia - dziki, mi tez pomaga mleko z czosnkiem i miodem, tylko lipowy juz mi sie skonczyl:-(
Musze wyzdrowiec szybko bo w czwartek badania krwi,a w pon wizyta u gin.
Milgo dnia zycze

Witam, u mnie ciezka nocka, albo nie spalam wcale albo co godzine wstawalam.Dzisiaj juz troszke lepsze samopoczucie, wkoncu nie jestem taka oslabiona.
Vanilia - dziki, mi tez pomaga mleko z czosnkiem i miodem, tylko lipowy juz mi sie skonczyl:-(
Musze wyzdrowiec szybko bo w czwartek badania krwi,a w pon wizyta u gin.
Milgo dnia zycze

duzo zdrowka zycze :)

dobry
ja już po 8 odebrałam wyniki, z tego co widzę, to chyba w normie, przed podaniem glukozy na czczo miałam 76mg/dl, natomiast po glukozie i 2 godzinkach miałam 81mg.dl, normy mam tu podane, ze są w granicach 60-105, więc chyba jest ok ?!;-)jutro mam wizytę u gina, więc się dowiem :biggrin2: a dziś śniło mi się, że po wizycie u gina dostałam zwolnienie, ale nie miałam wypisanego L4, a byłam już w Toruniu, zeby zawieźć je do pracy, ale się wtedy wkurzyłam, dobrze, ze to sen:-p
zdrówka dla chorych
i udanych zakupów życzę
ja muszę wyskoczyć dziś po witaminki, bo mi się skończyły
miłego dnia

jeszcze w temacie czkawki u dzidzioli, to moja też ma pare razy dziennie i z tego co pamiętam synek też miał często, no ale niech mają, bo tak to ćwiczą płucka, krtań:-) ma ją również jak za łapczywie napije się płynu owodniowego, bo mu akurat zasmakowało, a dzieje się tak przez słabo rozwinięty układ nerwowy, z resztą może się też maluszkowi przytrafić, jak mama się wystraszy, mocno coś przeżyje, będzie histerycznie płakać itd, jedynie pocieszenie to to, że dzidzi taka czkawka nie męczy tak bardzo jak nam się wydaje ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Dagrab.. życzę dużo zdrówka, musisz szybko i dobrze wyzdrowieć, nie ma co szaleć i trzeba się poświecić i poleżeć trochę w łóżku. Mnie wzięło na 2 tygodnie takie mocne przeziebienie, bałam się ze to może być grypa, ale na szczęście przeszło. A brałam w tym czasie:
-mleko z masłem i miodem, a nawet i czosnek do tego wkrajałam
- kogel mogel (ale jajka miałam od cioci, więc wiedziałam skąd są),
- czosnek na kanapkę, do białego serka,
- syrop *spam* (ma w sobie czosnek i sok malinowy), Tantum Verde i niekiedy Rutinoscorbin, jak już mnie bardzo bolało gardło to wzięłam ale tylko kilka razy Hascosept w sprayu, bo jest trochę mocniejszy niż tantum,
- sok malinowy domowej roboty
- jak mi nie chciał przejść kaszel to pomogły okłady (naprawde!): gotowane gorące ziemniaki daje sie do woreczka a później do szalika na przykład i dopóki są ciepłe trzyma się opatulony szalik na szyi, i zrobiłam tak ze 3 razy i wydaje mi się, że pomogło (jak pomaga kapusta to czemu i nie ziemniaki)

I ogólnie leżałam przez jakiś czas, trzeba tez wietrzyć pokój, a jak się spoci to zmienić pidżamę.
Naprawdę trzeba uważać, żeby nas już nie złapało, choc wiem, że ciężko się uchronić przy takiej pogodzie..

reklama
Witam Mamusie
Nocka dość spokojna też wstawałam 3razy do wc ale ok wyspana jestem:-)
Dziś czeka mnie nuda.m w pracy do 21:-(
Kitek81 na pewno będziesz miała glukozę Ok.Ja przed podaniem miałam 70,a po 1h miałam 104,a po 2h 109 nie byłam jeszcze u gin ale myślę że będzie ok.
Co do czkawki maleństwa to ja nic takiego nie miałam albo miałam ale nie rozpoznałam że czkawka.Jak ją rozpoznać?

Do góry