reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam Mamusie
musze wam przyznac racje ze dzien jakis taki leniwy tez mi sie nic nie chce,pozatym mialam ciezka noc(straszne bole krzyza) a rano do pracy wiec wygladalam strasznie,pozniej wracajac z pracy zaszlam do sklepu zeby kupic chemiczne produkty no i stoje sobie w kolejce do kasy (czytaj:pani jedna przedemna i murzyn za mna)no i sobie stoje a ze niestety juz odczowam swoje nogi wiec oparam sie rekami o jedna polke z jednej strony i o druga polke z drugiej strony no i ten murzyn z tylu nagle mnie puka w ramie i mowi do mnie:Nie boj sie niewepchne ci sie w kolejke nierozpychaj sie tak a jaaaaaa dziewczyny jak by mi w buzie dal:wściekła/y::wściekła/y: odwrocilam sie w jego strone i mowie do niego a ja sie nie boje ze mi sie pan wepchnie w kolejke jak by pan niezauwazyl jestem w zaawansowanej ciazy i jest mi troche ciezko :angry::angry: a on do mnie ojjjjj przepraszam niezauwazylem.Dziewc:angry:yny nie bylam rasistka do puki nie zamieszkalam w angli murzyni i murzynki sa straszniiiiiiiiiii szkoda slow
Digitals no niezaciekawie z tymi roztoczami ja niestety tez astmatyczka i na wiele rzeczy mam alergie nawet na Czekolade:-p,wiec zycze zdroweczka dla synka
EwelinaK26 ale sie usmialam chyba naprawde nie lubisz tego waszego mopsa:-):-)
MamaNiki trzyma kciuki aby winiki byly dobre bo sie nacierpialas biduloo
Anek M zycze zdrowka dla corci,no i tam sie nieprzemeczaj z tymi kwiatkami zatrudnj meza

reklama
pluszacze ja tez nie bylam rasistka, do czasu jak pod nami nie zamieszkal murzyn... wali drzwiami bez wzgledu na pore dnia czy nocy, imprezy od piatku do niedzieli. Drze morde jakby byl u siebie w buszu... koszmar

Już myślałam że tylko ja miałam kiepską nocke.Byłam znowu z wizytą u siostry i spałam na rozkładanej kanapie, nie umiałam znaleźć sobie odpowiedniego miejsca a chodzić po mieszkaniu nie chciałam żeby chrześnicy nie obudzić.Więc dzisiaj wieczorkiem już chciałam do domciu wracać,niestety to 80 km:(ale jakoś dalam rade, tylko teraz juz padnieta jestem.Za to kolejną spadkową rzecz przywiozłam :)stelaż pod wanienke, mama się śmiała że małej jeszcze nie ma a pokoj powoli sie zagraca.

mnie kolezanka kazala czekac na bole nie do wytrzymania i... sie nie doczekalam. Byly troszke mocniejsze od normalnych miesiaczkowych. Zobaczymy czy i tym razem tak lekko pojdzie w sumie maly sie rodzil 15min a szyli mnie 45min.
Wole jednak nieogladac takich rewelacji, zawsze pokazuja to co sie "sprzedaje" czyli jakies ekstremalne przypadki i na co nam niepotrzebny stres^^

myszka i daissy zazdroszcze wam:) i mam nadzieje ze mnie tez to spotka.A co do takich programów to unikam, po co mam sie stresowac i patrzec na bol innych.Wprawdzie moja siostra urodziła tez dosyć szybko(3 parcia), ale może to nie byc rodzinne:(

Nie wiem jak jest tu w niemczech, ale w polsce pomagaja nagniatajac gorna czesc brzucha. Sam porod przypomina raczej bardzo ciezka wizyte w toalecie. Nie ma sie czego bac chwile pozniej juz nie pamietasz o nim ;-)

dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych szybkich porodów....też nie będę chciała panikować i będę się zbierać do szpitala jak skurcze będą na prawdę regularne albo ostatecznie odejdą wody....nastawiam się że będzie bolało baaaardzo, a może sie miło zaskoczę:-) do szpitala mam co prawda koło 30km ale coś czuję że nie pójdzie tak ekspresowo

dziewczynki czy Wy już kupujecie coś do kąpieli dla dzieciaczków? wszędzie polecają to Oilatum ale czy rzeczywiście to jest niezbędne na początek? czy może być co innego?
jak Wy robicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Nie stresuj sie, po porodzie minimum 3 doby jestes w szpitalu. W tym czasie zobaczysz czego tam uzywaja i jak maluszek reaguje na kosmetyk. Ten zakup mozna odlozyc na ostatnia chwile ;-)

Do góry