reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

oj widze ze nie tylko ja jestem przerazona i zalamana swoja waga! w domu waga juz schowana zeby mnie nie wkurzac i tylko u gin sie waze! nie jem duzo wiecej niz zawsze i w sumie nie przytylam raczej nigdzie po za brzuchem wiec nie wiem gdzie i skad te kilogramy! :-(

mam nadzieje ze uda sie to dosc szybko zrzucic!

MamaNiki duzo zdrowka dla malej!

Genusia szczerze to zazdroszcze takiej wyprawy! :-)

mam do Was takie pytanko czy ktoras miala lub planuje ze dzidzia od poczatku bedzie w swoim pokoiku a Wy bedziecie do niego smigac?

reklama
ja pokoik osobny juz mam przygotowany dla malej :) na wszelki wypadek mam tez zrobione miejsce na łóżeczko w naszej sypialni.Ja dalej rozważam gdzie bedzie lepiej i dla niej i dla mnie.M chciałby żeby mała była od razu w swoim pokoju,zeby pozniej nie bylo poblemu.Ale podejrzewam ze to sie okaze dopiero po porodzie.Bo ile ludzi tyle opinii.

OlciaLolcia przepis podałam na odpowiednim wątku :-)

gieniusia
ale Ci super musi tam byc :-) Ja za masaż stóp i twarze oddałabym teraz wszystko. Trudno ze nie mozesz skorzystac z pełnej oferty SP, ale przynajmniej częściowo. Miłego wypoczynku życzę :tak:

ani83 co to jest kurczak na butelce. pierwszy raz słyszę

dagrab ja tez mam juz gotowy pokoik dla mlodego, od poczatku mowilam ze najpierw lozeczko przyjdzie do nas do sypialni ale lozeczko sie zmiesci a komoda z jego rzeczami juz nie! a chba wole miec wszystko pod reka! u niego w pokoiku spokojnie kolo lozeczka bedzie komoda a na niej wszystkie kosmetyki i potrzebne rzeczy i tak wydaje mi sie wygodniej i latwiej! tylko mnie nocki zastanawiaja i przerazaja :)

U nas pokoik niby przygotowany, ale z doświadczenia wiem, że łóżeczko i tak na początku będzie w naszej sypialni, bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby maleństwo było w nocy samo w pokoju i żebym musiała (w zależności od potrzeby) latać co chwilę albo karmić albo sprawdzać czy wszystko ok!
Z córką miałam tak samo, teraz śpi w swoim pokoiku i nie ma jakiegoś większego problemu, no może pomijając to że zawsze nad ranem przychodzi do nas, ale mi w ogóle to nie przeszkadza a przeciwnie uwielbiam to:)

ja kupuje łóżko na kółkach - na noc będzie z nami - i pewnie na początku też przez pierwsze kilkanaście dni, gdyz będę po cc.. a potem jak juz dojde do sił to łóżeczko bedzie albo w sypialni, albo w pokoiku malenstwa :) zalezy gdzie bedzie wygodniej

hej
u nas na razie łózeczko będzie tam gdzie my śpimy, bo też jakoś nie widzę siebie latającej między pokojami w nocy, z resztą teraz mamy tylko 2 pokoje i w drugim jest pokój synka, a że jest mały ten pokoik, to nawet nie ma co szaleć, mam nadzieję, że za rok uda nam się pobudować, zamieszkać w domku i wtedy małej uszykujemy osobny pokoik :-)

Flower im dalej dzidzia śpi tym dalej trzeba w nocy biegać. My nawet nie bardzo mamy gdzie indziej dzidzi dać, chyba że do pokoju młodego, ale to bez sensu bo ja będę musiała w nocy latać po pokojach a młody sie do przedszkola nie wyśpi. Moim zdaniem dopóki dziecko budzi sie w nocy, osobny pokój tylko utrudnia nam życie. Synuś nie może się doczekać kiedy będzie miał wspólny pokój z dzidzią bo obiecalismy mu łóżko piętrowe, ale to jeszcze ze 2 lata pewnie.

geniusia
widzę że wypoczywasz pełną parą i bardzo dobrze, potem będzie trudniej. Miłego urlopu:)

Susi nasz młody też przychodzi tylko nad ranem i też nie zawsze, mimo że przez długi czas spał u nas w pokoju, więc da się dziecko przestawić.

kurcze a ja cos zly humor lapie:/ moze hormony szaleja.... najgorsze jest to, ze jak sie teraz zdenerwuje to wygarne wszystko, a wczesniej bym sie nie odezwala :(( zaczynam tez zauwazac roznice w tym co mysle o ubieraniu dziecka ja a np moja mama:/ podam maly przyklad rajstopy, przydadza sie chyba pod sztruksy cos a ona uwaza ze takie male dziecko to tylko spiochy i spiochy.... eh faktycznie mam zly humor:((

reklama
Witam mamusie wieczornioe jakos ostatnio weny nie mialam zeby pisac pozatym mialam lekkiego dola ostatnimi dniami szczegolnie wieczorami jak juz zmrok zapadal i szarowka sie robila,ja tez jak wiekszosc was mam wiecej na plusie no ale co tam pozniej bedzie dietka i dlugieeeeeeeeee spacery teraz mam to w nosie ,co do zachcianek to mam taka faze juz pare dni na salatke owocowa,a dzis rano jak sie obudzilam to stwierdzialam ze musze zjesc na obiadek kluski z truskawkami i smietanka no i zrobilam na obiadek ale pychotki a po tym moja dzidzia i ja sie zdrzemnelismy i pewnie teraz na noc nie bede spac ale przynajmniej sobie posegreguje ciuchy w ktore juz sie nie mieszcze no i popakuje co by szybciej nasza przeprowadza poszla a podejzewam ze nastapi to juz za tydzien
Zycze zdrowka dla dzieciaczkow chorujacych ,wracajcie do zdrowka szybciutko

Do góry