reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

mama2006 ja mam to samo. Mimo, że wiem jak to boli, i że da się przeżyć to jakoś tak się boję teraz cięcia. Może mam już po prostu dość usypiania i wybudzania - to jest najgorsze. Pierwsze cięcie niosłam dobrze, wstałam po 8 godzinach i poszłam się umyć :-) ale teraz jak pomyśle, że znowu mam się położyć i odpłynąć.... Nic to będzie dobrze :-) jeszcze tylko poczekać na kolejny tydzień. Dziewczyny wam też się tak dłuży czas? I sił brak na wszystko?
Ja czuję się wypompowana, fakt pracuję jeszcze ale mimo wszystko. Jakbym była już sześć lat w ciąży :-D Teraz czas sobie zrobić kolację, poprosić męża o herbatkę i próbować ułożyć się do snu. miłego wieczoru

reklama
Digitalis - dzwoniołam dziś do położnej na Madalińskiego i niestety nie ma już zapisów.Ale kazała sprawdzać cały czas stronę bo może jeszcze jakiś turnus się trafi.MAM NADZIEJĘ!!!! Bo się nieźle spóźniłam z zapisaniem ech...:(

fetulka ja uwielbiam kokosanki, moja babcia zawsze robiła, a my wyjadałyśmy z siostrami do ostatniego okruszka. Pycha :-)

blair_90 kocham horrory. Ale jakoś odkąd jestem w ciąży jakoś nie mogę patrzec na drastyczne sceny. Zakrywam oczy i pytam m czy już po wszystkim :-D mam nadzieję że jak dzidziuś będzie juz z nami to da nam raz jakiś spokojny wieczór żebyśmy mogli sobie obejrzec jakiś dobry filmik.

Ja też mam jakieś napady gorąca, aż się śmieję że chyba przekwitam :-D

Cieszę się że link sie wam przydaje.

Dee_ moje maleństwo też rusza się raz mniej raz więcej. na początku jak zaczynałam odczówac ruchy to zawsze większą aktywnośc czułam około godzinki 15, a potem dopiero późnym wieczorem około 22-23 i wtedy czułam naprawdę mocno. Ale zdarzał się dzień że nie czułam nic. A teraz coś się zmieniło czuję nad ranem przed przebudzeniem i potem też około 15-16. No i w ciagu dnia jakieś pojedyńcze niezbyt silne kopniaczki.

poroniona84 moja siostra rodziła w Białymstoku (jestem z okolic) w prywatnej i faktycznie cena się zgadza, opieka ok, no i prezenty przy wyjściu. Siostra poleca :-)

byłam w szkole, termin obrony wyznaczony na 17 listopada. To dopiero licencjat ale chce to już mieć jak najszybciej z głowy.....
Lecę do męża i oglądamy RATATUJ:-D która nie oglądała polecam, świetna bajka:tak: dobrej nocki mamuśki

Rudagaaa wszystko bedzie superowo i donosisz nam tu malenstwo ja chce zostac babyboomowa Ciocia i nie ma to tamto:-), fajowo masz z mezusiem moj niestety w restauracji pracuje wiec nbie ma go w weekendy i wieczory strasznie mi samej smutno no i herbatke musze sobbie robic sama po pracce i z jedzonkiem to samo
Mama2006 kochana zdroweczka Ci zycze,choc ja tez czuje sie dzisiaj jak pomieta a do tego ten cholerny kregoslup masakra:-(
Cyska trzymam kciukiiiiiii&&&&&&&&&&&&&&
Blizniak z tymi napadami goraca mam to samo i tez sie smieje ze przekwitam :-D:-D:-D
Milego wieczorku zycze wam kochane mamusie

vanilia to ja juz zaciskam poczwórne kciuki z moim synkiem :)))) będzie dobrze i będziesz miała wyższe wykształcenie :)

rudaaga, ja mam wadę serca, nawet jadę niedługo na echo serca dziecka, ninby połówkowe nic nie wykazało ale ja miałam wiele kłopotów w tej ciaży i wolę na zimne dmuchać. mój ginekolog powiedział ze mogę rodzić sn, ale ja wiem ze pojawiają się skoki ciśnienie i podniesione tętno dosć mocno a w moim przypadku to nie wskazane, za niecały miesiąc kardiolog orzeknie co dalej.
mam nadzieje ze damy rade i jesli i u mnie bedzie to cc to przezyjemy to i bedzie wspominac za 4 miesaice jak to bylo... bo juz maleństwa będą po tej stronie :)

prośba do moderatorek o przeniesienie dyskusji o położnych na wątek zamknięty

Ostatnia edycja:
Ale sobie zrobiłam mieszankę jedzeniową - chyba pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży...najpierw zjadłam kawałek chleba ze smalcem i ogorkiem kiszonym jakaś godzinę później taką mini babeczkę jabłkową zaraz potem 4 koreczki śledziowe po giżycku zagryzione kanapką z serem i na koniec kakao i kilka daktyli...nawet nie chce mysleć jaką mam wybuchową mieszankę w żołądku, ale dawno nic mi tak nie smakowało:):):)

Krisowa prosisz o przeniesienie rozmowy o poloznych na watek zamkniety a ja niestety nie wiem gdzie on jest nikt nie powiedzial jak sie syptalam i chcialabym zeby bylo to tutaj gdyz tez chce cos wiedziec na ten temat chyba ze powiesz mi gdzie taki zamkniety watek moge znalesc z gory dziekuje

reklama
Krisowa prosisz o przeniesienie rozmowy o poloznych na watek zamkniety a ja niestety nie wiem gdzie on jest nikt nie powiedzial jak sie syptalam i chcialabym zeby bylo to tutaj gdyz tez chce cos wiedziec na ten temat chyba ze powiesz mi gdzie taki zamkniety watek moge znalesc z gory dziekuje
ja poprosilam bo niepotrzebnie się tu znalazł

Do góry