reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

mama2006 ja mam to samo. Mimo, że wiem jak to boli, i że da się przeżyć to jakoś tak się boję teraz cięcia. Może mam już po prostu dość usypiania i wybudzania - to jest najgorsze. Pierwsze cięcie niosłam dobrze, wstałam po 8 godzinach i poszłam się umyć :-) ale teraz jak pomyśle, że znowu mam się położyć i odpłynąć.... Nic to będzie dobrze :-) jeszcze tylko poczekać na kolejny tydzień. Dziewczyny wam też się tak dłuży czas? I sił brak na wszystko?
Ja czuję się wypompowana, fakt pracuję jeszcze ale mimo wszystko. Jakbym była już sześć lat w ciąży :-D Teraz czas sobie zrobić kolację, poprosić męża o herbatkę i próbować ułożyć się do snu. miłego wieczoru

reklama
Digitalis - dzwoniołam dziś do położnej na Madalińskiego i niestety nie ma już zapisów.Ale kazała sprawdzać cały czas stronę bo może jeszcze jakiś turnus się trafi.MAM NADZIEJĘ!!!! Bo się nieźle spóźniłam z zapisaniem ech...:(

fetulka ja uwielbiam kokosanki, moja babcia zawsze robiła, a my wyjadałyśmy z siostrami do ostatniego okruszka. Pycha :-)

blair_90 kocham horrory. Ale jakoś odkąd jestem w ciąży jakoś nie mogę patrzec na drastyczne sceny. Zakrywam oczy i pytam m czy już po wszystkim :-D mam nadzieję że jak dzidziuś będzie juz z nami to da nam raz jakiś spokojny wieczór żebyśmy mogli sobie obejrzec jakiś dobry filmik.

Ja też mam jakieś napady gorąca, aż się śmieję że chyba przekwitam :-D

Cieszę się że link sie wam przydaje.

Dee_ moje maleństwo też rusza się raz mniej raz więcej. na początku jak zaczynałam odczówac ruchy to zawsze większą aktywnośc czułam około godzinki 15, a potem dopiero późnym wieczorem około 22-23 i wtedy czułam naprawdę mocno. Ale zdarzał się dzień że nie czułam nic. A teraz coś się zmieniło czuję nad ranem przed przebudzeniem i potem też około 15-16. No i w ciagu dnia jakieś pojedyńcze niezbyt silne kopniaczki.

poroniona84 moja siostra rodziła w Białymstoku (jestem z okolic) w prywatnej i faktycznie cena się zgadza, opieka ok, no i prezenty przy wyjściu. Siostra poleca :-)

byłam w szkole, termin obrony wyznaczony na 17 listopada. To dopiero licencjat ale chce to już mieć jak najszybciej z głowy.....
Lecę do męża i oglądamy RATATUJ:-D która nie oglądała polecam, świetna bajka:tak: dobrej nocki mamuśki

Rudagaaa wszystko bedzie superowo i donosisz nam tu malenstwo ja chce zostac babyboomowa Ciocia i nie ma to tamto:-), fajowo masz z mezusiem moj niestety w restauracji pracuje wiec nbie ma go w weekendy i wieczory strasznie mi samej smutno no i herbatke musze sobbie robic sama po pracce i z jedzonkiem to samo
Mama2006 kochana zdroweczka Ci zycze,choc ja tez czuje sie dzisiaj jak pomieta a do tego ten cholerny kregoslup masakra:-(
Cyska trzymam kciukiiiiiii&&&&&&&&&&&&&&
Blizniak z tymi napadami goraca mam to samo i tez sie smieje ze przekwitam :-D:-D:-D
Milego wieczorku zycze wam kochane mamusie

vanilia to ja juz zaciskam poczwórne kciuki z moim synkiem :)))) będzie dobrze i będziesz miała wyższe wykształcenie :)

rudaaga, ja mam wadę serca, nawet jadę niedługo na echo serca dziecka, ninby połówkowe nic nie wykazało ale ja miałam wiele kłopotów w tej ciaży i wolę na zimne dmuchać. mój ginekolog powiedział ze mogę rodzić sn, ale ja wiem ze pojawiają się skoki ciśnienie i podniesione tętno dosć mocno a w moim przypadku to nie wskazane, za niecały miesiąc kardiolog orzeknie co dalej.
mam nadzieje ze damy rade i jesli i u mnie bedzie to cc to przezyjemy to i bedzie wspominac za 4 miesaice jak to bylo... bo juz maleństwa będą po tej stronie :)

prośba do moderatorek o przeniesienie dyskusji o położnych na wątek zamknięty

Ostatnia edycja:
Ale sobie zrobiłam mieszankę jedzeniową - chyba pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży...najpierw zjadłam kawałek chleba ze smalcem i ogorkiem kiszonym jakaś godzinę później taką mini babeczkę jabłkową zaraz potem 4 koreczki śledziowe po giżycku zagryzione kanapką z serem i na koniec kakao i kilka daktyli...nawet nie chce mysleć jaką mam wybuchową mieszankę w żołądku, ale dawno nic mi tak nie smakowało:):):)

Krisowa prosisz o przeniesienie rozmowy o poloznych na watek zamkniety a ja niestety nie wiem gdzie on jest nikt nie powiedzial jak sie syptalam i chcialabym zeby bylo to tutaj gdyz tez chce cos wiedziec na ten temat chyba ze powiesz mi gdzie taki zamkniety watek moge znalesc z gory dziekuje

reklama
Krisowa prosisz o przeniesienie rozmowy o poloznych na watek zamkniety a ja niestety nie wiem gdzie on jest nikt nie powiedzial jak sie syptalam i chcialabym zeby bylo to tutaj gdyz tez chce cos wiedziec na ten temat chyba ze powiesz mi gdzie taki zamkniety watek moge znalesc z gory dziekuje
ja poprosilam bo niepotrzebnie się tu znalazł

Do góry