reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

haha coś jest na rzeczy Isia bo za synka wzięlismy się chyba we wtorek a urodził na 4 minuty przed wtorkiem:)
Wniosek taki że powinnam się na walentynki szykować na poród:)

zupka zrobiona, spaghetti też, szarlotka w piecu, więc zmykam powoli do lekarza zobaczymy co powie

reklama
Hehe nie słyszałam o tym, aby się rodziły o tej o której były robione ;) ja Kubę urodziłam w poniedziałek o 21:15 (hehe a robiliśmy go jakoś wieczorkiem) dokładnie nie pamiętam. Teraz za to pamiętam, że robione było hehe w środę o 23ej - ciekawe o której urodzę.

Isia - to u mnie w rodzince wszyscy są po 20 urodzeni jak na razie ;) Ja 22, Kuba 23, mąż 28 - tylko maluszek się wybije jak urodzi się w lutym (choć może i w styczniu) mu się zachce przyjść na świat ;)

Digitalis - trzymam kciuki, aby udało się to zwolnienie załatwić.

Dee - jak czujesz się w miarę na siłach to pracuj, ale uważaj na siebie kobitko.

Mój m dzisiaj poszedł do pracy i wciągu jednego dnia ma 2 prace (2 dniówki będzie miał). Przynajmniej będzie za co urodzinki zrobić małemu :D

Już jesteśmy po obiadku. Dzisiaj makaronik z gulaszem ;) Juniorkowi smakowało bo się kręci, jak szaleniec :D

a u nas wszyscy urodzeni z jedynką z przodu miesiąc po miesiącu - 14.09, 13.10, 10.11 :-) młoda też powinna mieć jedyneczkę, ale miesiąc nie ten. Choć u M w rodzinie jego brat, siostra i bratanica są z lutego, więc zostanie w rodzinie ;-) a 2 lutego moi rodzice brali ślub :-)

Hej dziewczyny.
ja dzisiejszego dnia nie miałam drzemki popołudniowej i juz padam na nos. Poprasuję troszkę ciuchów zaraz i czekam do 20.00 żeby sie połóżyc :-) W pracy było strasznie cały dzień pada deszcz a to na moją sennośc i rozleniwienie wpływa bardzo pozytywnie.

Co do dat urodzeń słyszałam że w rodzinach takie połączenia występują że niektórzy niedowierzają. W naszych datach nic nie widzę łączącego. mamy w rodzinie tylko jedną siostrzenicę z lutego i brzt męża jest z 14, a pozostali porozżucani. Ja mam 19.06 mąż 04.03. No ale może te walentynki wyskoczą. Zobaczymy :-)

Miłego wieczoru ;-)

trina to ładny prezencik rocznicowy rodzicom strzelisz jak się 2.02.12 urodzi:) i datę łatwiej zapamiętać:)

ja niby z OM mam na 6.02 ale z ginka ustalismy termin na 10.02 bo u mnie z reguły dzieciaki są przenoszone: synuś miał byc na 1 a urodził się 16, u siostry też ze 3 tyg opóźnienia było, że u mamie nie wspomnę.

a z rzeczy przyjemnych dostałam zwolnienie do soboty. Nawet nie musiałam się starać: powiedziałam że 2 tydzień z przeziebieniem walcze i od razu chciała mi antybiotyk przepisać. Dziś jadę oddać kierowniczce klucze i zwolnienie zawieźć i musze ustalić czy w niedziele mam pracować, ale znając życie to tak...
no nic jakos sie jeszcze niedziele, poniedziałek przemęczę, oby tylko za zimno nie było.

Swoją drogą kiedy zamierzacie zacząć prać i prasować ubranka dla maluszka? bo niby już proszek mam, wiekszość ubranek też ale teraz to chyba jeszcze za wcześnie...

hej laseczki:-)

mi dziś dzień jakoś leniwie mija,nic mi się niechce ta pogoda strasznie przygnębiająca zimno szaro i buro,choć wzasadzie i tak niebardzo moge gdzieś wyjść bo mała nadal chora,niby lepiej ale od soboty doszedł taki kaszel odrywający więc jeszcze niewysłałam jej do przedszkola no i siedzimy nadal w domku.

małż właśnie przydreptał z pracy także zaraz go zostawiam z małą i uciekam do znajomej pod pretekstem zakupienia ziemniaków;-)Ma gospodarstwo i ostatnio zakupiłam od niej ziemniaki jednak wiedze że coraz bardziej ubywają i skocze dokupic jakies 15kg.zawsze to okazja do wyjścia z domku,bo już mnie strasznie dobija to siedzenie w domku.

Isia -pracuśu Ty nasz ty się w miare możliwości oszczędzaj ,kurcze przekichane tyle domków masz do zrobienia oby się szybko znalazł ktoś chętny do pracy coby Cię odciażyć.

Dziś pooglądałam zestawy pościeli dla dzieci no i chyba cośik zakupie,bo w domku większość wymiarowo mam na to większe łóżeczko .Zerknełam też na przewijaki na komode także zostało ema spytać jak tam nasz budżet domowy i nic tylko zamawiać.

Nic zmykam bo czas mnie goni odezwe się potem:)

Digitalis ja planuj prac w grudniu tylko w miarę na początku bo od grudnia będę juz na zwolnieniu. Ale wiem ze niektóre z nas już to zrobiły. Czy te dziewczynki co mają już pranko za sobą będą powtarzały np w styczniu?

bliźniak teoretycznie po to się to pierze i prasuje żeby odkazić, a co za sens odkażać parę miesięcy wcześniej? Chyb też do grudnia poczekam, jak nie stycznia. Nie lubię takich spraw odkładać na ostatnią chwilę, bo niech się maleństwo zdecyduje wyjść na świat wcześniej to zostanie bez niczego.

mama Niki a masz już jakąś pościel upatrzoną? Ja uż przeglądam allegro w tym celu, ale tyle tego że trudno sie zdecydować. Mam jeden komplet po synku w miarę unisex bo żółty w żyrafki ale chcę jeszcze jeden na zmianę dokupić.

Digitals to super ze dostalas zwolnionko nie mozemy sie przemeczac,ja tez mysle ze juz niedlugo bede odchodzic narazie chce przejsc na mniejsza ilosc godzin tak po 4 godzinki dziennie zeby juz nierobic po 7 ja myslalam ze zaczne prac i prasowac w styczniu gdyz czeka mnie przeprowadzka na inny domek gdyz w tym nam sie pojawila wilgoc i niestety niechce narazac naszej rodzinki na ten syf
MamaNiki mam nadzieje ze choc tych ziemniakow sama nie targalas i ci je przywioza,a co do poscieli to ja mam taka upatrzona wiem ze to nie ten watek ale wklejam to sobie zobaczysz w sumie to caly zestaw 15ele.pościel HAFTY z moskitierą 100x135 MILPOL (1833009681) - Aukcje internetowe Allegro wzor 134 zyrafa niebieska cosik takiego myslalam tez o zielonym kolorze ale niestety kolezanka moja ktora 2 dni temu urodzila ma taki komplet wiec niebede kopiowac tym bardziej ze mamy tych samych znajomych
Fetulka popieram slowa twojego gina WIELKA KRETYNKA z tej twojej szefowej chyba laska nie byla w ciazy albo jest jedna wielka szuja :wściekła/y:i dobrze ze juz twoja noga tam niestanela niech sie goni i sama se nosi te kartony:wściekła/y:a apropo dzisiejszego dzionka to zycze poprawy humorku zrob sobie jakis dobry deserek i popraw sobie humorek albo moze kapiel,swieczuszki,i soczek jakis dobry a ja ci sle cieple usciski i buziolkiiii;-)

reklama
Do góry