reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Mnie przerażają "różowe" dziewczynki. Jeśli się okaże, że pod serduszkiem noszę Polusię to nie wyobrażam sobie siedzieć tylko w różowym dziale :-D

Dee, Munie zanim urodziłam moją córcię myślałam tak samo jak Wy! Różowe ubranka miała tylko te, które dostała w prezencie i tak było do momentu kiedy nie umiała jeszcze mówić i protestować, teraz sama wieczorem pokazuje mi co chce ubrać do przedszkola, w sklepie sama wybiera sobie ubranka a różowy to niestety jej ulubiony kolor! Na początku bardzo mnie to wkurzało i próbowałam ją jakoś przekonywać, że inne są ładniejsze, ale poddałam się bo to przecież dziecko i czemu mam odmawiać jej przyjemności chodzenia w różowym tylko dlatego, że mi się nie podoba??
Ciekawe jak to będzie u Was:)

A teraz biorę się za pakowanie, bo dziś jedziemy do Pl a jutro dentysta, fryzjer, ginekolog i może jakieś zakupki jeszcze zaliczę:)

reklama
A mi sie rózowy podoba u dzieci ale żeby tylko na rózowo to nie.:)
Kupujemy rozne kolory, ostatnio nawet spiochy takie niebieskie w misie kupiłam a moja kolezanka, że to Takie chłopiece a ja przeciez dziewczynke bede miała wiec po co to kupiłam.

Zastanawiam sie nad kolorowym łóżeczkiem, takie ladne widuje sie na allegro ale moj m jest za takim drewnianym tradycyjnym.

a mi się wydaje że różowy dla dziewczynki i niebieski dla chłopca nieunikniony ale nei w całości, jednak duzo ubranek jest w tych kolorach niestety, brakuje mi zołtych zielonych... takich lekkich jasnych i pastelowych kolorkow

teraz sama wieczorem pokazuje mi co chce ubrać do przedszkola, w sklepie sama wybiera sobie ubranka a różowy to niestety jej ulubiony kolor!

hehe ja mam syna ale on też uwielbia różowy kolor :D może nie koniecznie się ubierać, ale jak widzi dziewczynkę ubraną na różowo to stoi jak wryty i nie może oderwać wzroku ;P

No to ja od dzis tez moge spokojnie zaczac robic zakupy bo moj SYN w koncu sie nam pochwalil swoim sprzetem!

niby wiekszosc ubranek mozna i dziewczynie i chlopakowi ubrac ale ja wciaz na allegro ogladam te zestawy to tam juz jednak trzeba plec okreslic bo w tych zestawach przewaza albo jeden albo drugo kolor :)

troche mi smutno ze sukienusie spineczki kucyczki mnie ominal ale w koncu sie z ta mysla pogodze :-D

z tym różowym jest tak, że w dziale dla dziewczynek wszystko jest różowe, ewentualnie fioletowe :baffled: więc wybór mały. Poza tym dziewczynki moich znajomych mają fazy na różowe i za Chiny nie ubiorą nic innego koloru :-)
Ja na razie jak coś kupuję to tylko różowe :-) ciuszki mam po młodym i jedynie dokupuję pojedyncze właśnie różowe sztuki. A co, niech dziewczyna też ma coś od życia ;-)

reklama
Bleir,beti beti-dzięki dziewczyny mam nadzieje że się uporam z tym choróbskiem naszczęście nie mam gorączki,biore narazie Prenatal Grip Care pije cały dzień herbatke malinową z miodem zaraz jeszcze zrobie sobie mleko z czosnkiem i miodem,dobrz że lubie czosnek to nie mam problemu.

Bleir-kochana no nie dziwie się że jest Ci przykro kurcze jak umowa to umowa,faktycznie nieładnie się teściu zachował!kurcze a wiadomo że bez auta ani rusz tymbardziej teraz jak macie przeprowadzke .Myśle że m powinien w tej sprawie interweniować wkońcu to jego tata.Staraj się nie denerwować,wiem że łatwo pisać no ale.Ja staram się tylko jak moge ażeby się niedenerwować choć czasem się nie da.Pamiętam że będąć w ciąży z Nicol dużo się denerwowałam a najlepsze że bez powodu no i mała teraz widze że też nerwusek-szybko i łatwo się denerwuje kto wie czy nie przez te moje nerwy jak ją pod serduszkiem miałam.

Trina-masz racje z tymi działami dla dziewczynek ,róż króluje a fiolecik bardzo lubie sama często nosze fioletowe bluzki czy cuś no iNicol biega na fioletowo:tak:w H&M często jak coś mi się spodobało to właśnie fioletowe.Tak jak dziewczyny piszą ja też kiedyś miałam wstręt do różowego koloru zanim byłam w ciąży.Jednak później się przełamałam i kupowałam różowe ubranka.Choć śpioszków pajacyków i bodziaków nakupowąłm w zielonych kolorach ,żółtych a nawet i niebieskich .Moim ulubionym kolorkiem jet niebieski i fiolet więc małej tez kupowałam niebieskie ubranka.Cały komplet do łóżeczka Nicol miała niebieski w misie łącznie z baldachimem i rożkiem,taki wzór na allegro mi się wtedy podobał więc kupiłam.Nadal jest fajny także bobasek bedzie mieć po Nicol tak łóżeczko ubrane.

Dee-fajna ta stronka,nawet niewiedziałam że takie stronki są,a taki wątek to nie głupi pomysł:tak:przyda się bo bardziej przydatny niż wątek-papierosy w ciąży.Ja jestem za.

Flower-no kochana ale macie fajnie-już wiecie:tak:Gratuluje syna.Kurcze mnie tak ciekawość żżera że dziś juz niewytrzymałam i umówiłam się prywatnie do innego lekarza który ma fajny sprzęd 4d no i 6października jade :tak:mam nadzieje że dzieciątko się ujawni:-)Będąć z Nicol w ciaży też byłam u tego lekarza na 4d i byliśmyz m zadowoleni,oraz pod kolosalnym wrażeniem sprzętu:tak:no i wtedy też poznaliśmy płeć.Koszt wizyty z nagraniem na płytke to 170zł tylko nie wiem czy z badaniem czy bez badania,bardziej mi chodzi o usg:-)

Ja dziś też zakupiłam Nicol fajne kozaczki takie saszki z Next i kaloszki ze swinką pepą,ale zakupiłam nie poprzez allegro a u znajomej z Angli i jestem zadowolona:tak:czekam aż przyjdą .A maleństwu ubranka zaczne kupować jak poznam płeć.Część nowych no a część myśle że allegro.Jeśli była by dziewczynka to znajoma z Angli przygotowała mi paczke ,znajomy ema z Niemiec też nam w listopadzie ubranka prześle choć dokładnie nie wiem co tam jest mają być ubranka dla dziewczynki i dla chłopca.Także oprócz kilku nowych ubranek uniseks narazie nic nie kupuje.Bo czekam na płeć no i na paczki coby przejrzeć co tam będzie.
Nic mykam dobrej i spokojnej nocki dziewczyny:tak:

Do góry