reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

do dziewczyn w UK na pewno w miastach są polskie kliniki, tam możecie u polskiego gina zrobić usg w Ie są w każdym choć troszke większym mieście. koszt ok.100-160euro
Pozdrawiam

reklama
buuuu, a ja mam mocny ból podbrzusza i różowy śluz..
i jak tu patrzeć optymistycznie ..
leżę plackiem, No-Spa mi się skończyła
jednak gin będzie w tym tyg: o ile będzie miał wolny termin.

Tynka kochana gratulacje II kresek i dołaczenie do mam lutowych:):)
To wasz pierwszy dzieciaczek będzie??

Mina trzymaj się dzielnie dziewczyno.Wiem ,że w głowie masz same czarne scenariusze ale mysl pozytywnie.Bóle i rózowawy sluz to nadal mze byc efekt zagnieżdżania ub nawet krwiaczka przy zagnieżdzaniu a zreszta nadal chyba jestes w terminie @ choc nie wiem ile u ciebie zwykle trwała @.....
skonsultuj się jutro tel z ginem może cos podpowie:):)

Trzyamam kciuki kochana:):)

leż więc i nie przemęczaj się ale u gina wydaje mi się że już powinnaś być... załatw sobie wizyte jak najwcześniej... ja biore duphaston to jakiś zamiennik progesteronu. Podtrzymuje ciąże u mnie proflaktycznie bo mam ognisko endometriozy na lewym jajniku żeby nie oddziaływało źle na mojego maluszka... :-)
albo zmień gina opowiedz mu twoją historię i może znajdzie złoty środek dla twojego ciała.
Głowa do góry

soglam tak to pierwszy bobas tak jak pisałam wyczekiwany... czekam na bijące serduszko i licze że nadal bede się tylko cieszyć.(puki co nie mam mdłości i mam nadzieje że nie bede miec;)

NO i mój pierwszy...no i w sumie w takim pierwszym spontanicznym cyklu poczety:):)
Tez mam trochę obaw bo 2 lata temu poroniłam nieplanowaną ciąze:(
Ale mysle pozytywnie i jak zobacze serduszko to bede spokojniejsza.Ide na I wizyte jak bedzie u mnie 6 tyg 4dni i mam nadzieje juz zobaczyc serce...:):)
albo przełoze wizyte na tydzien pozniej....eh bo to i tak prywatna wiec bez znaczenia...tylko ja niecierpliwa jestem i chciałabym juz wszystko potwierdzic i zobaczyc te serduszko,którego w poprendiej ciązy nie widziałam bo było puste jajo płodowe i poronienie zatrzymane....

Mina może luteina, koniecznie no-spa i wizyta u gin jak najszybciej
Ja tak miałam z córeczka rózowy śluz dostałam luteine + leżenie-trzymam kciuki
Witaj tynka 27
cosik cycuszki słabiej dziś bolą:no:

A powiedz cie mi kochane jak to było z seksem u was w poprzednich ciązach na poczatku??? oczywiscie mam na mysli ciaże niezagrożone...bo ja mam ochote i w sumie żadnych bóli ani plamien no i sobie trochę folguje...tylko nie wiem czy to dobrze w 4-6 tyg.Myslicie ze powinnam jakos uważac?? oczywiscie nie szalejemy jak wariaci ale raczej seks jest spokojniejszy...ale to zawsze mocne doznania:)

wydaje mi sie że 6tyg i 4d już powinno być widac serduszko tak czy owak. Ja mam następną wizyte ok.7tyg 2d i nie przyjmuje innej opcji ;-)właściwie to chciałebym się nawet umówić 2 dni cześniej czy jak równe 7 tygodni mi sie skonczy. jak się czujesz??

reklama
wzięłam duphaston, zostało mi 8 tabletek z poprzedniej ciąży. Całę szczęście że data do 2013r. pobiorę 2x1 do czwartku, do tego czasu może uda się wizyta.
Mój gin to nowy gin.
  • Pierwsza ciąża to lekarz starej daty i co 3 tyg badał mnie na samolocie.. nawet tydzień przed porodem. Ale pracuje u nas w szpitalu. USG robiłam sobie samodzielnie nic mu nie mówiąc - on swojego aparatu w gabinecie nie ma a USG robił swoim pacjentkom w sytuacjach kryzysowych w szpitalu na swoim dyżurze.
  • Druga i trzecia ciąża - inny lekarz z super aparatem do USG, przepływami 3D itd ale koszmarnie drogi: wizyta 90 zł + USG 90zł.. masakra.. przeważnie bazował na badaniu USG
  • Czwarta ciąża( obecna) lekarz polecany przez znajome ciężarówki. Byłam u niego już w styczniu, szczegółowy wywiad, zalecenia.. stąd np kwas foliowy 3 tabletki dziennie a nie 1 jak zwykle. USG ma w gabinecie i tylko tak bada ciężarne.. nie ingeruje wewnątrz. Polecił zrobić badanie nasienia męża ale nie zdążyliśmy bo od razu w pierwszym cyklu starań się udało.. aha , nie zdążyliśmy bo mąż wrócił 3 maja z zagranicy po rocznym pobycie.
    Więc tak to się układa.. echh... dobrze że jesteście przynajmniej mogę się wygadać :)

Do góry