reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Agacinka ale Ci zazdroszczę tych ruchów:-) ja czasem coś czuję takie jakby zawirowanie, łaskotanie ale nie wiem czy to to czy sobie wkręcam. Już bym chciała takie wyraźne najlepiej kopniaki, wtedy będę pewna że to to:-D

Mama też lubię buraczki:-) dzisiaj postanowiłam zrobić barszczyk mmm

reklama
Nie długo pewnie wszystkie poczujemy ruchy naszych szkrabów.

Dzisiaj dopiero poczułam jak mi nogi puchną, no i coś o cerze pisałyście. U mnie w lato cera zawsze była ładna, a teraz moja cera jest sucha i skóra mi schodzi, do tego mam pryszcze. Więc jeśli prawda, że dziewczynka urodę zabiera to się by zgadzało ;)

Nie wiem co tu dzisiaj jeść... pójdę w końcu na ten bazarek i może coś kupię do jedzenia.

czesc dziewczynki!
Dee fajnie ze jestes juz po zabiegu i ze nie bolalo.z dzidzia na pewno wszystko jest ok. trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte i usg.
agacinka super ze czujesz ruchy bejbika.ja tez cos czuje ale zastanawiam sie czy to to.u mnie z reguly cos sie dzieje jak sie klade do spania.wtedy czuje takie bulgotanie, b.delikatne smyranie, a jak sie przemieszczam w nocy z boku na bok to czuje jakby mi sie tam wszystko przesuwalo razem ze mna.
kitek mi ostatnio ginka mowila ze nie powinno sie juz spac na brzuchu.ja spie na bokach ale coraz mniej mi wygodnie. jakos w nocy nogi mi dretwieja i co godz. musze zmieniac bok. w dodatku co 1.5 h chodze do wc.na plecach nie moge spac bo mnie krzyze bola.
mama mam ten same problem- tez nie wiem co bym dzis zjadla.w koncu zdecydowalam sie na zupe pomidorowa.wlasnie ide ja robic.

Ja się dzisiaj w nocy obudziłam dwa razy, miałam wrażenie że coś mi chodzi w brzuchu i dotyka skórę od środka, czy tak wyglądają pierwsze ruchy? Jestem dość szczupła, a podobno to sprzyja wcześniejszemu odczuwaniu ruchów.... jednak jak przyłożyłam rękę to nic nie czułam.... sama nie wiem... dopóki nie poczuję zdecydowanego kopniaka to ciężko będzie mi powiedzieć, czy coś czuję, czy nie.

właśnie mi się przypomniał mój sen, od razu zadzwoniłam do męża, bo śniło mi się, że urodziłam córeczkę i nazwaliśmy ją Natalka:-) powiedziałam o tym mężowi, a on od razu, nie będzie Natalka, bo mamy już w rodzinie:-p w sumie to racja, więc imię na pewno odpadnie, ale jakby faktycznie była dziewczynka to byłoby miło:happy: no ale przekonana póki co nie jestem, lecz jak byłam w ciąży z Matim to śniło mi się, ze urodzę chłopaka i tak też było, ciekawe czy teraz będzie tak samo?!

narobiłyście mi smaka na buraczki i barszczyk, a barszczyk chodzi za mną już kilka dni, chociaż niedawno jadłam:-p

munie no wlasnie z tymi pierwszymi ruchami tak jest. niby cos czujemy ale nie wiemy czy to to. moj maz jak mu mowie ze chyba czuje bejbika to mi mowi ze to pewnie jelita, ze mi wiecznie cos tam bulgocze i sie przelewa.ja mysle ze za pare lub kilkanascie dni bedziemy mialy pewnosc co do ruchow naszych pociech.ja tez jak przykladam reke to nic nie czuje.

Ja też dziś sama nie wiedziałam co bym zjadła. I w pewnym momencie mnie dosłownie olśniło...hehe no dokładnie.
Wiedziałam że musi to być kapustka kwaszona z jabłuszkiem i cebulką:):) tak na ostro taka ala surówka. I właśnie zjadłam sobie... Pyszotka....mniam mniam

Czesc Dziewuszki!
kacha10 ja sie smaruje oliwka z Vaseline, jak jeszcze mokra jestem. Przy pierwszej ciazy poszlam z 53 kg do 77 i niestety mam sloneczka dookola sutkow i 3 male rozstepy na biodrach.
No i cholercia wyszly mi te snickersy i cola. Jestem 1,3 kg na plusie!:wściekła/y:
Od dzisiaj salata i jablka, jak krolik.
kitek81 no ponoc to ma byc na odwrot. Mi sie w tej ciazy snilo, ze mialam w brzuchu chlopczyka i ze wbijalam sobie igly w brzuch bo nie chce chlopczyka. Ale ja mam takie odjechane sny.
mama2006 wlasnie wczoraj rozpakowalam jedno puidelko i tam byl nasz stary stetoskop. Dzieciaki sluchaly ale tylko pluskanie slyszaly i moje jelitka.
Mi sie tez wydaje, ze czuje takie delikatne przesuwanie pod skora ale czekam na widoczne ruchy.
Juz na poczatku kupilam sobie taka poduche na dlugosc calego ciala bo ja spie na brzuchu i z jednej strony sobie ja podkladam a z drugiej mam meza wiec spie juz na boku.

reklama
Isia ja tez dzis kupilam oliwke bo wczesniej mialam zel na roztepy perfecta ale zapach mnie b.drazni.ja jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to wazylam 65 kg.a dzis juz waze nie cale 69.staram sie jesc normalnie, tylko ze malo mam ruchu.ale za 2 tyg, ide do pracy, bede chodzila piechta w ta i z powrotem wiec moze to cos pomoze.

Do góry