Sprite - mojej kolezanki z pracy syn mial to w niemowlectwie. Jak sie dusil w nocy, to go ubrala i w otwartym oknie noc spedzili, bo zimne powietrze ulatwialo mu oddychanie. Byli pozniej na ostrym dyzurze i lekarz mowil, ze dobrze zrobila i w razie czego ma to powtorzyc. Takze jakby co, to ubieraj cieplo i na spacer.
reklama
trina79, wiem wiem. już przekopałam net, bo wiadomo-więcej człowiek dowie się z google niż od lekarza .
w każdym razie kontynuujemy antybiol i inhalacje i jest lepiej. właśnie siedzę na allegro i wybieram inhalator, bo bez sensu takie chodzenie 2 razy na dzień do przychodni, a jutro i niedziele do specjalnie dyżurującej. może ktoś posiada i poleca jakiś model?
ha! i znowu dostało mi się za wczesne chodzenie syna . tym razem pediatra, że szeroko stawia nogi (no stawia szeroko, i co?! mój brat identycznie chodził, a wyrósł na faceta z prostymi nogami i normalnym chodem). rada na to: nie nosić na biodrze, tylko tak żeby ściskać mu nogi ze sobą (pomijam fakt, że młody w ogóle już nie chce się nosić na rękach). porażka, serio.
a teraz prośba do Isi, tłumaczyłaś jakiś czas temu geniusi, jakie wartości tego miodu manuka najlepiej kupić. możesz powtórzyć dla mnie? (nie wiem, na której to było stronie wątku ).
w każdym razie kontynuujemy antybiol i inhalacje i jest lepiej. właśnie siedzę na allegro i wybieram inhalator, bo bez sensu takie chodzenie 2 razy na dzień do przychodni, a jutro i niedziele do specjalnie dyżurującej. może ktoś posiada i poleca jakiś model?
ha! i znowu dostało mi się za wczesne chodzenie syna . tym razem pediatra, że szeroko stawia nogi (no stawia szeroko, i co?! mój brat identycznie chodził, a wyrósł na faceta z prostymi nogami i normalnym chodem). rada na to: nie nosić na biodrze, tylko tak żeby ściskać mu nogi ze sobą (pomijam fakt, że młody w ogóle już nie chce się nosić na rękach). porażka, serio.
a teraz prośba do Isi, tłumaczyłaś jakiś czas temu geniusi, jakie wartości tego miodu manuka najlepiej kupić. możesz powtórzyć dla mnie? (nie wiem, na której to było stronie wątku ).
My mamy taki Inhalator Microlife NEB 50 - Powered by BST, polecany i kupiony w aptece, szwajcarska firma, mamy od nich tez termometr. A lekarka glupoty gada. Jak sam chodzi, to znaczy, ze dojrzal.
Sprite Miód Manuka 550 + http://planetazdrowie.pl/index.php?...category_id=119&Itemid=159&Itemid=159 (akurat ten sklep mam obok domu)
Isia a czy Ty z mężem też używacie Manuki? Bo ja się zastanawiam, czyby sobie nie kupić. Bo ostatnio ciągle podłapuję jakieś przeziębienia, jakiś katar, gardło, osłabiona jestem (pewnie karmieniem piersią) :/
Isia a czy Ty z mężem też używacie Manuki? Bo ja się zastanawiam, czyby sobie nie kupić. Bo ostatnio ciągle podłapuję jakieś przeziębienia, jakiś katar, gardło, osłabiona jestem (pewnie karmieniem piersią) :/
Ostatnia edycja:
sprite, geniusia - tak dokladnie ten. Najsilniejsze dzialanie ma ten 550+.
My z mezem tez go stosujemy ale ja naprawde nie pamietam kiedy my bylismy chorzy ostatnio. Ja chyba jeszcze w ciazy cos podlapalam, M odkad sie znamy byl przeziebiony moze z 3 razy.
Zazwyczaj straszaki cos ze szkoly przynosza. Ja zauwazylam tylko, ze jak ide w jakies skupisko ludzi (ostatnio centrum handlowe przed swietami) to pozniej cos przytargam do domu.
My z mezem tez go stosujemy ale ja naprawde nie pamietam kiedy my bylismy chorzy ostatnio. Ja chyba jeszcze w ciazy cos podlapalam, M odkad sie znamy byl przeziebiony moze z 3 razy.
Zazwyczaj straszaki cos ze szkoly przynosza. Ja zauwazylam tylko, ze jak ide w jakies skupisko ludzi (ostatnio centrum handlowe przed swietami) to pozniej cos przytargam do domu.
trina79, właśnie o podobnych parametrach wczoraj oglądałam, ale chyba ostatecznie zamówię taki INHALATOR PHILIPS PRO + NEBULIZATOR DO ZATOK RHINO (2895148842) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z powodu tej "nakładki" zatokowej, bo mój mąż ma wieczny problem z zatokami, to może się przyda... dziś korzystam z pożyczonego od koleżanki, super, bo nie musieliśmy jeździć do przychodni.
Isia, geniusia, a na ile taki miód wystarcza? tzn. co ile trzeba nowy kupować, bo muszę zrobić kalkulację, czy mnie na to miesięcznie stać. niby pisze, że 0,5kg/m-c. ale jak to wygląda faktycznie?
Isia, geniusia, a na ile taki miód wystarcza? tzn. co ile trzeba nowy kupować, bo muszę zrobić kalkulację, czy mnie na to miesięcznie stać. niby pisze, że 0,5kg/m-c. ale jak to wygląda faktycznie?
Ostatnia edycja:
sprite ja mam swoj jeszcze z tamtego roku. Ja uzywam tylko jak jestesmy chorzy.
W koncu spadl u nas porzadny snieg, Misko wlasnie poszedl z tata i rodzenstwem na sanki. Bidny tylko jest bo ma adidaski, zamowilam mu zimowe buty z Chin (podrobki UGGow) i kurna zaraz jak tylko zalozylam zamowienie napisalam do goscia zeby sie upewnic, ze rozmiar 6 i niebieskie. Gostek mi odpisal tak moj friend sam sprawdzilem, nie matw sie. I co?
Miesiac pozniej dostaje butki ROZOWE!
I teraz musze ic szukac jakichs a wlasnie dlatego zamowilam bo nic nie moglam znalezc. A u nas juz zimowe rzeczy powyprzedawane, teraz juz kostiumy kapielowe w sklepach sa.
W koncu spadl u nas porzadny snieg, Misko wlasnie poszedl z tata i rodzenstwem na sanki. Bidny tylko jest bo ma adidaski, zamowilam mu zimowe buty z Chin (podrobki UGGow) i kurna zaraz jak tylko zalozylam zamowienie napisalam do goscia zeby sie upewnic, ze rozmiar 6 i niebieskie. Gostek mi odpisal tak moj friend sam sprawdzilem, nie matw sie. I co?
Miesiac pozniej dostaje butki ROZOWE!
I teraz musze ic szukac jakichs a wlasnie dlatego zamowilam bo nic nie moglam znalezc. A u nas juz zimowe rzeczy powyprzedawane, teraz juz kostiumy kapielowe w sklepach sa.
ania_kropla
Fanka BB :)
no i dupa zbita z trzema tygodniami tatusiowego, od poniedziałku m idzie ale na dwa tygodnie, trudno, i tak po dwóch tyg. będzie miał dość
dziecko odstawione od cyca definitywnie, jutro minie tydzień... zupełnie bezboleśnie się to odbyło, a dziś wypiła całą butlę mleka po kąpaniu, co u nas jest sukcesem...
dziecko odstawione od cyca definitywnie, jutro minie tydzień... zupełnie bezboleśnie się to odbyło, a dziś wypiła całą butlę mleka po kąpaniu, co u nas jest sukcesem...
reklama
Hej!A ja chciałam powoli oduczać małego cyckania piersi w nocy, bo on się budzi co 2-3h i zawsze był cyc. Po pierwsze jest na tyle duży że powinien chociaż te 6h bez jedzenia wytrzymać, niech brzuszek też odpocznie. A po drugie może przestanie się tak często budzić. Tak więc już jakoś w listopadzie/grudniu zaczęliśmy z M karmić go butlą ok 24, żeby wiedzieć że się najadł i cyc miał być dopiero ok 5-6 rano. Na początku nieźle szło, ale później był przeziębiony, potem coś strasznie marudził, często się budził, płakał więc znów uspokajał się przy piersi... Terez od paru dni, jak M daje butlę to mały trochę marudzi i popłakuje. A jak się obudzi ok 3-ciej to nie chce zasnąć, marudzi i popłakuje i muszę dać cyca,bo w nocy ciężko z nim wojować kiedy rano trzeba iść do pracy.... Może zacznę tak jak ania_kropla od wieczormego karmienia butlą zamiast piersią. Dodatkowy problem to to, że on zasypia przy piersi i w nocy też jej potrzebuje - choć wcześniej nie zawsze musiał dostać cyca.