reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Hejka.
MAMA synek słodziutki i taki grubasek z niego:-D
DAGRA ślicznie wyglądacie razem na chrzcie a Tobie do twarzy w tej sukience:tak:
DIGITALIS córcia sliczna rosnie napewno złamie niejedno serce:-D
A ja zaraz zbieram mlodego na wizytę u neurologa musze wyjechać odpowiednio wcześniej bo to kawałek drogi...Co do wit D to nam pediatra zakazała ja podawac bo ciemiaczko bardzo szybko zarasta.

reklama
Cho - dasz rade. Ja jak urodzilam Macka, konczylam drugi kierunek studiow. Latwo nie bylo, ale jakos sie udalo. A magisterke pisalam podczas urlopu. M wzial Macka do tesciow (mlody mial 10 mies), a ja siedzialam i stukalam od rana do nocy. Wziawszy pod uwage, ze pierwsza magisterke pisalam pol roku, nie pracujac, bo studiowalam, dziennie i nie majac dziecka, musze stwierdzic, ze brak czasu to najlepsza motywacja :-p

U nas chorobska. Maciek zasmarkany, zamiast do przedszkola chodzi do babci. Na szczescie nic wiecej nie ma. Lila za to znow ma oczko ropiejace. Mamy umowionego okuliste na przyszly tydzien i obawiam sie, ze jednak trzeba bedzie jej ten kanalik udroznic, bo masaze nic nie daja. A jak czytalam w necie jak to sie robi, to ciary mnie przeszly. Najczesciej na zywca, wbija sie cieniutka, dluga igle w kacik oka...
dzis jedziemy do Wawy, bo Maciek ma w piatek konsultacje w Kajetanach w zwiazku z jego opozniona mowa. Poza tym mamy tez pare rzeczy do zalatwienia, paszporty dla dzieciakow, bo planujemy wyjazd we wrzesniu do Hiszpanii. Ja musze papierologie w pracy pozalatwiac i pozbyc sie w koncu sluzbowego sprzetu typu laptop i komora.
Chcemy tez zlozyc podanie do zlobka. Nie sadze, zeby Lilka sie dostała, bo liczy sie kolejnosc zgloszen, ale sprobowac mozna. Z tym, ze nawet jak sie dostanie wolalabym, zeby poszla dopiero od przyszlego roku, tak jak Macius, jak bedzie miala prawie rok.

chouette82 - ale zanim wrocisz do pracy to jeszcze parę miesięcy - ja jednak bym prosiła o godz krócej pracodawcę... jak będziesz wracać o 19 do domu to już tylko kąpiel Ci zostanie przy córci, nawet nie dasz radę się z nią pobawić, w sumie godz krócej dla matki karmiącej to obowiązek pracodawcy, pisz podanie i czekaj na decyzję :)

wczoraj jadąc do pracy miałam czas na przemyślenia... doszłam do wniosku, że z jednej strony musiałam szybko wrócić do pracy, ale z drugiej mam dobrze płatną i mogę pracować w domu i to jeszcze na pół etatu, także przy dziecku to normalnie luksus, z drugiej strony nie mogłabym znieść myśli, że żyjemy tylko z jednej pensji, jak są dwie sytuacja ekonomiczna jest bardziej stabilna i nie ma takiego stresu, a jednak brak kasy = stres w rodzinie

druga myśl to polskie drogi.... - Ani83 - dlaczego przy okazji remontu piątki nie zrobili dwoch pasow w komornikach??? wiem, że to było wieki temu ten remont, ale ten pas po boku dla posesji to jakas masakra! a tak wszyscy by zyskali - Komorniki nie bylyby takie zakorkowane, a teraz jedzie się zółwim tempem... zawsze 10-15 min tracę na pokonanie kilku km...

Trina79 - ja już kupiłam właśnie ten kubek Doidy - muszę go wypróbować :) bo jest już od 3 miesiąca życia - zobaczę jak będzie w praktyce, bo wygląd normalnie kosmiczny :)

w końcu nie przeniosłam córki do drugiego pokoju - jakoś tak żal mi było jej i chyba wyczuła że coś wisi w powietrzu, bo przespała przedwczoraj do 3.30, a dzisiaj do 4,30, a potem już obudziła się normalnie o 8... teraz znowu spi, heh to jest życie, nakarmią, przebiorą i można tyleee spać

Trina79 - mi kiedyś mama opowiadała, że też miałam zaropiałe oczko i chcieli właśnie tą igła odssysaćccc...brrrr - ale się nie zgodziła i tak żyłam z tym oczkiem i po paru tyg samo mi przeszło, robiła tylko te masaże i przepłukiwała do upadłego

Digitalis - też właśnie miałam napisać że córeczka identyczna jak Ty - ale to fajnie :) u mnie odwrotnie córeczka ma wszystko po tatusiu, po mnie tylko jasne oczy i tyle... a chciałabym w sumie, aby była do mnie bardziej podobna, no ale natura wybiera sama co najlepsze

Munie - to daj znac jak wyprobujesz. Ja jakos tak czuje, ze mloda jednak smoka nie zalapie i zostanie nam opcja lyzeczka lub kubeczek wlasnie...

to moja córeczka wszystko łapie - smoki, gryzaki, pierś, palce/// mam nadzieję, że kubek szybko złapie bo łatwiej będzie jej podać picie, te butelki i smoczki na dłuższą metę są męczące w myciu

kubek tez kupie.....munie masz racje dobra praca..płatna na pół etatu, zdrowie...ech czego chcieć więcej. Mi brakuje stabilizacji związanej z pracą...u nas jest ciężko o stała pracę ja studia skończyłam kilka lat temu i moja "kariera zawodowa" dopiero raczkuje, ale moje pragnienie to zdrowie w rodzinie i stała praca, resztę ułożę..:-)

co kupić dla rocznej chrześnicy?> krzesełko uczydełko Fisher Price?

jakies pomysły dziewczyny?

Hejka.

Mój mały na szczęście bez problemu ciągnie jak smok butle.Pił już moje odciągnięte mleczko no i herbatki jak było gorąco też mu podawałam.Miałam wrażenie że żadnego problemu mu to nie sprawiało.A mamy zwykłą butelkę
baby ono,tylko smoczek specjalnie dobrałam taki w kształcie cyca mamy i koniecznie antykolkowy.U nas się sprawdziło. :tak:

A mam pytanie takie trochę z innej beczki.Za dwa tyg mamy komunię w rodzinie mojego m.Podpowiedzcie ile się daje kasy na komunie???? Bo pojęcia nie mam zupełnie...:eek:

apropo wit d....nasłonecznienie ok ale ja będę podawać bo przecież dzieciaczko do 1 r nie powinny w ogóle być wystawiane na bezpośrednie słońce....wydaje mi się, że to owszem działa w przypadku starszych ale nasze maluszki powinny dostawać nadal wit.

Nadii podawałam bez względu na porę roku.

betibeti - moja miała coś takiego tylko z FP - taki stolik SMILY :: EDUKACYJNY STOLICZEK :: INTERAKTYWNY (2307796811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i to było długo użytkowane, bardzo lubiła tam gmerać, chodzic wokół tego, tańczyc przy tym więc polecam.

Pamiętam ze tez w tym wieku wszelkie sortery, bujaczki i drewniane puzzle sprawiały jej radość.

Digi - faktycznie bardzo podobna do Ciebie i brata:)

u na obie taty, starsza ma moje oczy i uśmiech, młodsza na razie najbardziej do siostry podobna więc też taty:)

Ostatnia edycja:
reklama
wiesz cyśka, ja jestem przeciwna dawaniu pieniędzy na prezent, bo to żaden prezent, lepiej zapytać rodziców czy coś by się nie przydało, ale dwa lata temu sama dałam pieniądze mojej kuzynce, bo już nic nie wymyśliłam, moim zdaniem 100zł w zupełności wystarczy, ale u mnie ogólnie w rodzinie nie ma takiej tradycji żeby zasypywać się na prezenty pieniędzmi i kupować jakieś drogie zestawy komputerów itp... u nas zawsze jest skromnie, tak się jakoś przyjęło

Do góry