reklama
uprasowałam wszystko! szczegół, że przez cały dzień to robiłam na raty, ale młody nonstop na cycu (pracuje nad laktacją? nie najada się i dlatego ciągnie nonstop? ) a teraz zrobi sobie przerwę i mogłam doprasować do końca
krisowa
Fanka BB :)
ja mam taki zestaw wanienka + przewijak, i aby umyc malego rozieram go na przewijaku, potem maz opuscza przewijak i ja kapie malego, wyjmuje go z wanienki a maz z powrotem zaciaga przewijak do gory, wiec trzebaa 4 rak, ale jak nie ma meza biore wode w miseczke z pkynem do kpieli, przecieram dzidzie, potem obmywam czysta woda i juz dee moze tak??
a ja mam małe pytanie... czy jak karmiecie z nocy w lozku to usypiacie? ja czesto usypiam, a maz mnie budzi, co okrutnie mnie zlosci... budzimy sie z dzidziem po 2 h, odkladam babla do lozeczka, i potem maly mnie budzi na kolejny cyc
a ja mam małe pytanie... czy jak karmiecie z nocy w lozku to usypiacie? ja czesto usypiam, a maz mnie budzi, co okrutnie mnie zlosci... budzimy sie z dzidziem po 2 h, odkladam babla do lozeczka, i potem maly mnie budzi na kolejny cyc
witam, caly dzien zajety.
Nocka super usnela po 20 obudzila sie o 4:30!!!!szok.Pozniej juz normalnie,a nawet wczesniej bo przed 7 przez problem z baczkami.
Moja mala dzisiaj pobila rekord, zjadla 190 ml mm!!!!
Ale to dlatego ze raz zje swoje 130ml nastepne karmienie zje 90 albo i mniej, a pozniej nadrabia.W ciagu doby policzylismy ze je tyle ile powinna.Tylko cyca juz nie chce nawet pociumkac sobie,dzisiaj jednego zlapla na 5 minn:-(Teraz juz tez spi a tatus po uspaniu malej uciekl na pilke.
Dee wczoraj kapalam sama, tylko m wszystko przygotowal(mialam na niego poczekac bo poszedl tylko do wc,ale chcialam sprobowac),bez problemu dalam rade.
Moj m ma straszna cierpliwosc do malej ona ryczy a on do niej mowi,buziakuje itp,a od 2 dni nawet zabiera sie za zmiane pieluchy!!!Dzsiaj mala dala mi poodkurzac, wytrzec kurze,potem przyjechala mama i dzieki bogu bo po spacerze juz byla taka maruda ze sama bym sie wykonczyla.
Godzine spala mi na brzuchu wiec chyba tez mi sie przysnelo, jak m wrocil z pracy to nawet posciel przebralam.A sterta prania malej czeka....
Dobrej nocki zycze
Nocka super usnela po 20 obudzila sie o 4:30!!!!szok.Pozniej juz normalnie,a nawet wczesniej bo przed 7 przez problem z baczkami.
Moja mala dzisiaj pobila rekord, zjadla 190 ml mm!!!!
Ale to dlatego ze raz zje swoje 130ml nastepne karmienie zje 90 albo i mniej, a pozniej nadrabia.W ciagu doby policzylismy ze je tyle ile powinna.Tylko cyca juz nie chce nawet pociumkac sobie,dzisiaj jednego zlapla na 5 minn:-(Teraz juz tez spi a tatus po uspaniu malej uciekl na pilke.
Dee wczoraj kapalam sama, tylko m wszystko przygotowal(mialam na niego poczekac bo poszedl tylko do wc,ale chcialam sprobowac),bez problemu dalam rade.
Moj m ma straszna cierpliwosc do malej ona ryczy a on do niej mowi,buziakuje itp,a od 2 dni nawet zabiera sie za zmiane pieluchy!!!Dzsiaj mala dala mi poodkurzac, wytrzec kurze,potem przyjechala mama i dzieki bogu bo po spacerze juz byla taka maruda ze sama bym sie wykonczyla.
Godzine spala mi na brzuchu wiec chyba tez mi sie przysnelo, jak m wrocil z pracy to nawet posciel przebralam.A sterta prania malej czeka....
Dobrej nocki zycze
Susi my mieliśmy długo problem z pleśniawkami i pomógł dopiero Enterol. Najpierw kazali gencjaną na wodzie na wacik jałowy i wycierać buziaka w środku - masakra wszytko dookoła łącznie z ubrankami fioletowe!, później Nystatyna na receptę tak samo nie pomogło aż w końcu Enterol pediatra kazała mi dawać. On jest na biegunkę więc nie tak jak na ulotce tylko kazała z kapsułki wysypać pół proszku i rozrobić w jakiś 50 ml i tak to w ciągu dnia ze 2 razy do popicia po jedzeniu dać. Mój dwa razy dziennie popił tego po jakieś 10 ml jak nie mniej i po 2-3 dniach po pleśniawkach było :-) tylko ostrzegam że to okropne w smaku więc dzieć się będzie bronił rękami i nogami... przynajmniej mój
ehh a ja cały czas myślę dziś co tu zrobić z tymi moimi 12kg nadwagi
Dee do odważnych świat należy ja prawie zawsze Małego sama kąpie :-)
ehh a ja cały czas myślę dziś co tu zrobić z tymi moimi 12kg nadwagi
Dee do odważnych świat należy ja prawie zawsze Małego sama kąpie :-)
U nas problem polega na tym, że mamy bardzo zimno w pokoju i mała podczas "półsuchej" kąpieli płakałaby z zimna. Wanienki za to nie jestem sama przynieść do pokoju... :-( no nic. Nadrobimy jutro ;-)
Jestem dumna z mojej córci :-) zjadła, nawet prawie nie ulała, poleżała na mnie i podniosła pięknie główkę a teraz leży sobie w łóżeczku ze smokiem i przysypia. SZOK!!
Krisowa ja zasypiam bardzo często, ale mój m mnie nie budzi mała mnie budzi do nastepnego karmienia
Jestem dumna z mojej córci :-) zjadła, nawet prawie nie ulała, poleżała na mnie i podniosła pięknie główkę a teraz leży sobie w łóżeczku ze smokiem i przysypia. SZOK!!
Krisowa ja zasypiam bardzo często, ale mój m mnie nie budzi mała mnie budzi do nastepnego karmienia
Ostatnia edycja:
ja miewam takie jazdy....22 karmienie..ok..moja kąpiel spanie...12-1 karmienie ok.....na siedząco odkładamy do łóżeczka...3 karmienie...ok..karmimy przebieramy....chrząka..słyszę..ok wstaje biorę odrazu do cyca...wpycham zaczyna coś ciumkać....zerkam na zegarek łomatko 3.30 z automatu syna biore jak tylko chrząknie w półśnie..hehhehe...i tak se go kurde potrafie karmić kilka razy w nocy ponad plan
no niestety zakupiłam przed chwila delicol w necie syn sie pręży espumisan sam nie pomaga....szkoda dziecia..oby mu przeszło
no niestety zakupiłam przed chwila delicol w necie syn sie pręży espumisan sam nie pomaga....szkoda dziecia..oby mu przeszło
reklama
krisowa
Fanka BB :)
daissy Adaśko też długo nie je, ale ja nie wyrabiam, zawsze byłam śpiochem
beti mam nadzieje ze kupilas po korzystnej cenie, bo nasz pierwszy delicol zakupiony w aptece w Warszawie kosztował 50 zł
beti mam nadzieje ze kupilas po korzystnej cenie, bo nasz pierwszy delicol zakupiony w aptece w Warszawie kosztował 50 zł