reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

reklama
hej dziewczynki.
Dziś mieliśmy dość ciężką noc. Mała niby spała, ale z nami i ciągle ją coś męczyło w brzuszku. Już się martwiłam o kupkę, bo od wczoraj popołudnia nie zrobiła kupki i tu bach!! Własnie się pomęczyła i zrobiła kilka na raz jak to się jej nie zdarza :-)

Muszę spróbować odstawić nabiał i sprawdzić czy to od niego niunia ma takie problemy. Jak nie to nadal będziemy korzystać z delicolu...

U nas w dalszym ciągu problemy z ulewaniem :( po porannym karmieniu mała zalała mi całe włosy, następnie koszulę, prześcieradło i dwie poduszki, zwróciła chyba wszystko co zjadła :(

Wracając do odstawienia nabiału- wymieńcie mi czego dokładnie nie mogę jeść błagam, w mięsie też jest białko więc mięsa też nie?

to tak jak u mnie. Mała po delicolu owszem więcej pierdzioszkuje i jest spokojniejsza,ale za to wiecej ulewa. Wczoraj pobijała rekordy. Dlatego zdecydowaliśmy spróbować z tym nabiałem...

Cześć dziewczyny.
Mało sie odzywam bo i czasu nie mam ostatnio. Anielka zajmuje cały mój czas :)
Właśnie zjadła i spi sobie w leżaczku obok mnie.
Wczoraj zaliczyłam fryzjera i jestem mega zadowolona:-) Tatuś w tym czasie zajmował się Małą i jestem z niego dumna, zresztą Anielka była grzeczna :)
mamy straszny problem z ciemieniucha... juz chyba wszystkiego próbowałam.

Przepraszam, że tylko o sobie ale glowy nie mam jakoś ostatnio.

Ja właśnie poszukuję kombinezonu w rozmiarze 56. Kupno 2 w rozm 62 było głupotą, bo mała z nich pływa i się przy tym denerwuje. Dobrze, że dałam za 2 20zł :-D

Walczę teraz o paznokcie :-D jedna rączka ogarnięta, druga czeka na odpowiednie ustawienie :-D

Dee mój pływa w 56.. heh ale ja nie kupowałam na 62 żadnego, dobry wybór ;) te kombinezony są większe niż rozmiar z metki .. mój mały też ulewa sporo, i też mi się wydaje, że po kropelkach jakie bierze (bobotic) a ostatnio zaczęłam go karmić i jedną i drugą piersią, bo jak kończył jedną to zaczynał mi stękać i wypuszczać brodawkę:/ pomyślałam sobie, że jest jeszcze głodny a słabo mu musi już lecieć, więc zaczęłam mu wtedy podawać drugą pierś, ale jej nie wysysał tak jak tą pierwszą... w gruncie rzeczy zaczął mi ulewać jeszcze więcej, takim nie strawionym mlekiem:/ więc chyba za dużo zjadł... co myślicie?

Pola jak puszcze sutek to znaczy, że czas ją odbić. Bardzo często przerywam karmienie na odbicie i to pomaga. Mniej ulewa wtedy. Bo jak puszcza sutek i za późno ją podniosę to już mam zalaną całą Polcie ;-)

Spróbuj :-)

druga ręka zakończona sukcesem :-D

reklama
staram się go często podnosić do odbicia, ale się strasznie pręży, wygina, nie beknie, szuka cyca, krzyczy i w końcu ulewa:/

Do góry