reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
hej dziewczynki.
Dziś mieliśmy dość ciężką noc. Mała niby spała, ale z nami i ciągle ją coś męczyło w brzuszku. Już się martwiłam o kupkę, bo od wczoraj popołudnia nie zrobiła kupki i tu bach!! Własnie się pomęczyła i zrobiła kilka na raz jak to się jej nie zdarza :-)

Muszę spróbować odstawić nabiał i sprawdzić czy to od niego niunia ma takie problemy. Jak nie to nadal będziemy korzystać z delicolu...

U nas w dalszym ciągu problemy z ulewaniem :( po porannym karmieniu mała zalała mi całe włosy, następnie koszulę, prześcieradło i dwie poduszki, zwróciła chyba wszystko co zjadła :(

Wracając do odstawienia nabiału- wymieńcie mi czego dokładnie nie mogę jeść błagam, w mięsie też jest białko więc mięsa też nie?

to tak jak u mnie. Mała po delicolu owszem więcej pierdzioszkuje i jest spokojniejsza,ale za to wiecej ulewa. Wczoraj pobijała rekordy. Dlatego zdecydowaliśmy spróbować z tym nabiałem...

Cześć dziewczyny.
Mało sie odzywam bo i czasu nie mam ostatnio. Anielka zajmuje cały mój czas :)
Właśnie zjadła i spi sobie w leżaczku obok mnie.
Wczoraj zaliczyłam fryzjera i jestem mega zadowolona:-) Tatuś w tym czasie zajmował się Małą i jestem z niego dumna, zresztą Anielka była grzeczna :)
mamy straszny problem z ciemieniucha... juz chyba wszystkiego próbowałam.

Przepraszam, że tylko o sobie ale glowy nie mam jakoś ostatnio.

Ja właśnie poszukuję kombinezonu w rozmiarze 56. Kupno 2 w rozm 62 było głupotą, bo mała z nich pływa i się przy tym denerwuje. Dobrze, że dałam za 2 20zł :-D

Walczę teraz o paznokcie :-D jedna rączka ogarnięta, druga czeka na odpowiednie ustawienie :-D

Dee mój pływa w 56.. heh ale ja nie kupowałam na 62 żadnego, dobry wybór ;) te kombinezony są większe niż rozmiar z metki .. mój mały też ulewa sporo, i też mi się wydaje, że po kropelkach jakie bierze (bobotic) a ostatnio zaczęłam go karmić i jedną i drugą piersią, bo jak kończył jedną to zaczynał mi stękać i wypuszczać brodawkę:/ pomyślałam sobie, że jest jeszcze głodny a słabo mu musi już lecieć, więc zaczęłam mu wtedy podawać drugą pierś, ale jej nie wysysał tak jak tą pierwszą... w gruncie rzeczy zaczął mi ulewać jeszcze więcej, takim nie strawionym mlekiem:/ więc chyba za dużo zjadł... co myślicie?

Pola jak puszcze sutek to znaczy, że czas ją odbić. Bardzo często przerywam karmienie na odbicie i to pomaga. Mniej ulewa wtedy. Bo jak puszcza sutek i za późno ją podniosę to już mam zalaną całą Polcie ;-)

Spróbuj :-)

druga ręka zakończona sukcesem :-D

reklama
staram się go często podnosić do odbicia, ale się strasznie pręży, wygina, nie beknie, szuka cyca, krzyczy i w końcu ulewa:/

Do góry