reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dee ja też jadam te klopsy z mięsa mielonego wieprzowego ;)

a co do pieczywa, to jakie jecie? bo ja jadę na gryzce ... nie wiem czy dobrze robię:/
ja jem białe bułeczki i chleb staropolski
Jak zjadłam taki chlebek na zakwasie i z ziarnami to miałam wrażenie, że małej zaszkodziły te ziarenka- ale pewności nie mam. Grahamki są bardzo polecane i zdrowe.

reklama
Vanila, Dee mój Oliwier na początku miał z tą kąpielą tak samo - w kąpieli zadowolony przy wyciąganiu krzyk! i nie wiedziałam co z tym zrobić. Dopiero Babcia moja mi podpowiedziała i u mnie zadziałało. Mianowicie mimo że jest ciepło w pomieszczeniu do kąpieli to w momencie jak go podnoszę z wody (uniosę dosłownie tylko nad wodę) druga osoba przykrywa go od razu pieluchą flanelową, Babcia powiedziała że chodzi o to żeby podczas przenoszenia z wanienki na przewijak nie ochładzało go powietrze w trakcie przenoszenia.
Na początku myślałam że to niemożliwe żeby to pomogło a jednak :))) może u Was też by pomogło :)

Co do spacerków to właśnie też już bym chciała, chciałam wyjść wczoraj bo było ciepło ale bym mega wiatr, a dziś wiatru mniej ale jakoś tak chłodno... była położna dziś i powiedziała że może dziś lepiej nie... bez sensu ta pogoda ja bym już poszła chętnie :(

Cho - mój mial takie czerwone krosteczki na dupci jak mu za długo w nocy pieluszki nie zmieniłam.Ale wtedy przespał mi 8h non stop także go nie wybudzałam.Ja smarowałam maścią taką jak do sutków bephanten i linomagiem tylko tym w żelu i po 2-3 dniach przeszło.

A co do pieczywka to jem każde oprócz tego na zakwasie bo podobno za ciężkie.

dee- jem wszystko wszystko:) schabowy byl 2razy juz i nic malej nie bylo,ale ja karmie z cya i butli mm bo mam malo pokarmu.Wiec moze dlatego jest ok.Ale mitra pisala ze je wszystko a karmi tylko z piersi.
moj glodomo wstal :)ale ladnie butle sobie trzyma wiec moge odpisac::)

Cześć Kobietki,moja mała ma mega kolkę już tylko kropelki Bobotik pomagają ale tylko na trochę, Espumisan i Esputicon to nie wiem czy to nie to samo bo działanie żadne dla mojej Małgosi,Masakra prosiłam boga żeby to mnie ten brzusio bolał ale nie wysłuchał mnie przerabiałam kolki z Natalią a teraz mam powtórkę z Małgosią to normalny koszmar karmiłam cycem miałam dietę i tak kolka teraz MM i też kolka,jutro idziemy do lekarza moze coś zmieni nam na recepte może coś da masakra czekam aż maż wróci z pracy i padne na pysk.

Aha ja na takie krostki smarowałam tyłeczek maścią alantan i pomoglo.

U mnie synek na ktg leniwy. Od razu po badaniu do lekarza, zapis ktg ok. Jeden mega skurczyk się pojawił, poza tym cisza. Ale ja się nie dziwię, młody wczoraj dał mi ostro do wiwatu. Taka zmęczona byłam i kopniakami, i skurczybyczkami, że poszłam spać w ciągu dnia. A teraz zjadłam II śniadanie i bobek wierzga :)

reklama
Siwa 79 współczuję tych kolek wiem, co to znaczy przy Ani męczyliśmy się trzy miesiące, teraz już drżę na samą myśl o powtórce z rozrywki:baffled:

Do góry