reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dee, Krisowa, ale czy jest sens znosić wózek dla 5 min spaceru? moim zdaniem lepiej werandować i wyjść potem na półgodzinny spacer odrazu, ale jak kto woli, mi by się chyba nie chciało

Dee
- moja na początku też co chwilę wołała cycka, jak skończyła 4 tygodnie wszystko się unormowało i teraz woła o pierś co 3 godziny i pije max pół godziny, czasem tylko 15 min... a już się bałam że nigdy nie będzie normalnie

Blair, w innym wątku pisałaś że wcześniaki mają pneumokoki bezpłatnie - nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji - poza tym kogo lekarze mają na mysli wczesniak w tym przypadku? który tydzień biorą pod uwagę?

reklama
munie jest sens znosic wozek, bo spacerki zdrowe są
a pneumokoki są za darmo dla wczesniaków, na wypisie musisz miec okreslone czy Twoje dziecko bylo wczesniakiem, urodzone musi byc chyba < 36 hbd

Krisowa Wydaje mi się, że tak. :)

Anielka właśnie zasypia z Tatą. Kurcze na tym bebilonie pepti znowu jest problem z kupka. Sa zielone i Mała ma mroblem z załatwieniem sie. Dzis strasznie płakała wieczorem, dlatego M wziął ja do naszego łóżka na noc.
Ja jeszcze spac nie ide bo dzis Oskary wiec obowiązkowo trzeba obejrzec :-)

Dee u nas dzisiaj też jakoś inaczej - młoda woła co chwilę pierś, szuka tymi usteczkami i robi taki dziobek, pociągnie trochę i śpi, odkładam ją i za chwile to samo...dzisiaj byłam jedną wielką mleczarnią stale w uzytku:-) ale nie dziwne skoro nie wyjada do zera tylko przysypia i je po troszkua naokragło. Zaczynam się martwić czy Ona sie najada ode mnie....
jutro idziemy się ważyć więc okaże się co z tym jedzeniem czy ma wystarczająco.

Z Nadią nie werandowałam, po tygodniu wyszliśmy na taras i długo tam była ale to też był październik i było mega ciepło, ja w koszulce na szelkach chodziłam. Teraz zaczekam jeszcze chwilkę chyba ze faktycznie 1 marca bedzie tak ciepło.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny
Dagrab, odzywam się i melduję, że dalej 2w1, najpierw prosiliśmy by nie wychodził za szybko to teraz błagamy by już wyszedł. Czy tylko ja już zostałam (i Geniusia) czy któraś jeszcze dzielnie czeka na rozwiązanie?

reklama
Co do bóli przy obkurczaniu się macicy - według mojej mamci przy pierwszym dziecku boli mniej niż po kolejnych porodach. Macica podobno musi bardziej się obkurczyć niż za pierwszym razem.

My po niedzieli zaczynamy werandowanie. Trochę jestem przerażona bo mój synek dosłownie topi się w kombinezonie.

Mój Tymek też bardzo ospały był, przez to też tak niewiele przybrał na wadze. A od wczoraj śpi po 1 ,5-2h. Zobaczymy jaki będzie efekt.

Do góry