reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dlatego dzisiaj wybieram się na patologię do szpitala (praski albo madalińskiego) i nie wyjdę stamtąd z kwitkiem- postanowienie dnia!:)
Wczoraj ta gin stwierdziła, że ja naturalnie na bank nie urodzę bo mam za długą szyjkę, więc cc mnie czeka, pytanie tylko czy będą próbować z oxy czy trafię na normalnych lekarzy i od razu zrobią cc. Jakbym miała przeszkolenie to sama bym się rozcięła :-D

aaa zapomniałam dodać, że w akcie desperacji wczoraj wypiłam nawet słynny koktajl na "przyspieszenie" porodu z olejkiem rycynowym. W moim przypadku jedynie mnie przeczyściło porządnie co i tak przyniosło sporą ulgę ale o porodzie nic mi nie wiadomo - w moim przypadku nie zadziałał ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę, że nie tylko ja cierpię na bezsenność. Dziś miałam fatalną nockę, brzuch jak kamień i jeszcze kłucie w podbrzuszu. Mały mało ruchliwy był. W końcu o 3.30 było po spaniu i rozszalał się na maksa. Nie wiem czy moje złe samopoczucie to efekt wczorajszych porządków, nerwów związanych z kłótnią z m czy coś zaczyna się dziać. Muszę wszystko poszykowane spakować do torby, żeby w panice potem o czymś nie zapomnieć.

Chouette82 trzymam kciuki, żeby Twój plan wypalił. No i powodzenia ze zdobywaniem L4.

Gdybym miala wybierac miedzy tymi dwoma szpitalami wybralabym Madalinskiego. Mam dwie kolezanki wrzesniowki i jedba rodzila w praskim drugana madalinskiego. Niebo a ziemia krotko mowiac. Ta z praskiego mimo,ze miala swojego lekarza tam i to tez z tych wyzszych na kontroli miala ponownie szwy zakladane, bo "niechcacy" jej wyjal .... nie wiem jakim cudem sie to stalo.Zatem pozostaje trzymac kciuki zebys w koncu doczekala sie ludzkiego lekarza i jak najszybciej miala swoje malenstwo w ramionach :-)Czy ja jeszcze dzis usne? :-(

Dee_ jeśli potrafisz spać w dzień to uśniesz. Mi niestety nie było dane opanować tej sztuki.

Tynka27 Twój Maciej jest przesłodki. Piękny maluszek. Wygląda jakby z miesiąc miał a nie tydzień

Coś dawno Lady87 się nie odzywała...

ArliJ super Twoja córa wygląda. Moja ma dziś balik, o dziwo nie chce żadnego wymyślnego stroju, postanowiła iść w eleganckiej kiecce, którą kupiłam na ślub, do którego nie doszło i maskę na twarz. Twierdzi, że będzie księżniczką :-D

Mnie dziś czeka wizyta u gina, ciekawe co mi powie. Mam zwolnienie do 14, mam nadzieję że w razie potrzeby nie będzie problemu z dalszym.

łomatko to się nazywają nocne rozmowy...ja już nawet część śniadania zjadłam..pełnia w pokoju jasno....spać się nie chce..pewnie w dzień odlecę na 5 minut.:-)

powodzenia dla oczekujących rozpakowania

Ja to już nawet zdążyłam się wykapać, zaraz zamierzam powalczyć z suszarką, mam nadzieję, ze większość sąsiadów szykuje się już do pracy ;-)

dee co do praskiego to mamy tam lekarza-położną od znajomych, która ponoć nie czeka aż poród przyjdzie sam tylko wywołuje. Na madalińskiego natomiast moja znajoma była trzymana na pato do 15 dnia po terminie, jej synek urodził się w końcu przez cc ale z wadą słuchu, inna z kolei bardzo zadowolona no zobaczymy- grunt to trafić na normalnych ludzi i wszystko będzie dobrze, mam czas do namysłu do 14.
Spać się trochę chce ale stres nie pozwala, dobrze że jest internet i seriale online;)

ani83 od razu się podpytaj o te zwolnienie, bez sensu jest się potem denerwować w razie czego.

Ostatnia edycja:
Niestety było mi pospać tylko 2 godzinki :-(
właśnie weszli panowie i łupią ... w sumie dobrze, bo w końcu będzie ciepła woda (póki co mieliśmy ją z termy) no i kibelek też zmieniają - szok.
Jednak ciesze się, bo będzie łatwiej i taniej :-)

miałam się Was zapytać, bo gin mi powiedziała, że na usg nie można sprawdzić czy są zielone wody, ale pokazywała, że są takie włókna, które mogą o tym świadczyć... Słyszałyście coś takiego?

cho - ale według tych nowych standardów porodowych z zeszłego roku tydz po terminie lądujesz obowiązkowo na patologii i musi się sprawa rozwiązać przez tydzien. Nie że 3 tyg.

Dobra mykam odstawić młodego do babci i na ktg.

Dee ja polecam Contratubex stosowałam na bliznę u córki i bardzo dobrze działał.Jest bardzo wydajny
Arli J super te uszy zrobiłaś:-)Linę odgapiliśmy z książki tzn hak w sufucie jakaś gruba lina zakupiona w Castoramie, karabińczyk do przyczepienia kilka węzłów i dziecka nie ma ;-):-D
Digitalis no racja zapomniałam, że my chodzimy do psychologa w Samorządowym Ośrodku Psychologiczno Pedagogicznym
Cho niestety takie są przepisy od terminu porodu L4 teoretycznie nie przysługuje( tzn to od gin) od internisty jak najbardziej:tak:Trzymam kciuki, aby udało się załatwić
Dee ja słyszałam jedynie o amnioskopii czyli oglądania dolnego bieguna worka owodniowego we wziernikach za pomocą specjalnego urządzenia. O ocenie koloru wód za pomocą usg nie słyszałam niestety:no:

reklama
dlatego dzisiaj wybieram się na patologię do szpitala (praski albo madalińskiego) i nie wyjdę stamtąd z kwitkiem- postanowienie dnia!:)
Wczoraj ta gin stwierdziła, że ja naturalnie na bank nie urodzę bo mam za długą szyjkę, więc cc mnie czeka, pytanie tylko czy będą próbować z oxy czy trafię na normalnych lekarzy i od razu zrobią cc. Jakbym miała przeszkolenie to sama bym się rozcięła :-D

aaa zapomniałam dodać, że w akcie desperacji wczoraj wypiłam nawet słynny koktajl na "przyspieszenie" porodu z olejkiem rycynowym. W moim przypadku jedynie mnie przeczyściło porządnie co i tak przyniosło sporą ulgę ale o porodzie nic mi nie wiadomo - w moim przypadku nie zadziałał ;)

Cho ja rodzilam synka rowno tydzien po terminie, 5 dni po poszlam do szpitala a tam doktorek pyta a po co pani przyszla? odp. bo jestem po terminie ? No i wzial sie do robienia wywiadu... tabletki w ciazy? odp. nie, pobyty w szpitalu? odp. nie, jakies bole, skurcze pani odczuwa? odp. nie, a nogi pani chociaz puchna? odp. nie... na to doktor sie mnie zapytal a pewna pani jest, ze to ciaza? (zart doktorka, a ja powazna... mloda i glupia bylam^^) wiec odp. oczywiscie ze tak.
Co do pobytu w szpitalu rutynowym badaniem bylo sprawdzanie 3x dziennie koloru wod plodowych i osluchiwanie co 2h brzucha, nie dali tez polezec, bo kazali chodzic po schodach (na co ja sie zastanawialam... to po cholere maja winde:-D) taki to byl czlowiek doswiadczony :-D

Vanilla no gratulacje kochana :-) zdroweczka dla Babelka i dla Ciebie oczywiscie :tak:

No to Olcia zrobi niespodzianke BB jak wroci ;-) powodzenia i trzymam kciuki :-)

Pluszacze no Leonek jest po prostu taaaaaakie ciacho, nic tylko schrupac :-)

Mitra ten Twoj kot jest niesamowity, jak nianka doslownie :-D

p.s.
staram sie Was nadrobic, ale to jest jak Moda na sukces... :-D nie wiem czy dam rade, jak cos ominelam to przepraszam

Ostatnia edycja:
Do góry