reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

cyśka nie wiem nic o kremach ale ja po Natali na przykładzie swoim ci mówie że nosiłam 6tygodni czy nawet wiecej bo już nie pamiętam taki pas na brzuch nosi się go po operacjach brzucha kupisz go w aptece albo bielizna uciskowa gorsety też pomagają właśnie czy szybciej się ją nosi są lepsze efekty no a myślę ze taki krem może by jeszcze pomugł no niewiem właśnie sama czy przy karmieniu cycem można trzeba może zapytać jakiegoś lekarza albo w aptece

reklama
Alka bez skurczy będzie trudno, chyba żeby wody odeszły:p to jak sie same nie pojawią to oksytozynka zawsze zostaje;)

geniusia wolno nie wolno, to dosyć tłuste i cięzkostrawne dania, ale w sumie porównywalne do spaghetti a jak widziałaś mama2006 spaghetti jadła i wszystko git było. Ja bym nie ryzykowała, a jak juz będziesz teraz robic to sobie wcześniej trochę płaty podgotuj, nie bedzie trzeba chrupać;) Mi tak z 1,5 godzinki z pieczeniem na lasagne się schodzi, ale zawsze warto:D

Isia bądź dzielna, może urodzimy tego samego dnia bo mnie cos chyba zaczynaja skurcze męczyć. W kapieli naliczyłam niewyraźne co 10 minut, jak wyszłam co 5, a teraz jak usiadłam do kompa to jakby się wyciszały więc na razie nie panikuję. Mężowi nic nie mówiłam, niech żyje w błogiej nieświadomości. Nie chcę robić fałszywego alarmu zwłaszcza w taki mróz.

siwa79 nie przepraszaj, musiałaś się wyżalić, napewno nie było Ci miło ale weź pod uwagę że czasem coś ludzie paplają i nawet nie pomyślą... Nie denerwuj się, ważne ze Ty jesteś w porządku, a tłumaczyć się teściowej z zakupów nie musisz, starsi ludzie często mają teorie że przed porodem nic nie powinno się kupować, ale to w końcu Twoje pieniądze i możesz z nimi zrobić co chcesz.

pas na pewno nie zaszkodzi, ja z kremem póki co chyba się wstrzymam, kto wie co za cholerstwa tam dają i ile z tego do mleka przenika...

sylcia007 jejku jak sie splakalam! Boze jakie nieszczescie. I matka...
OK jestem w szpitalu i nawet wykryli mi skurcze. Jeszcze nie dostalam lekarstwa, na razie mnie podlaczyli i pobrali krew no i wypytali o milion rzeczy.
Mialam super mila polozna Menke (serbke) ale niestety poszla do domu. Powiedziala, ze mam zacisnac nogi bo o 7 rano wraca.
Teraz do 7 rano mam Vanesse, ktora jest w 7 miesiacu ciazy i tez jest mila.
Mam jeszcze studenta, taaakiego przystojniaczka Jamesa.
No i tyle wiesci z porodowki.
A i moge pic i jesc lekkie rzeczy wiec do rana nie umre z glodu.
Jak mi juz dadza lekarstwo bede musiala lezec przez 2h plackiem.
No i juz tyle, idziemy ogladac jakis film a pozniej lulu. M narzeka bo ma tylko fotel a nie rozkladana kanape jak na 2 porodzie. No bidaczek no!

Isia trzymaj sie dzielnie, juz niedlugo przytulisz swoje malenstwo :)
SZOK biedna Madzia, takie nieszczescie, biedna rodzina co oni musza teraz czuc :( nie moge normalnie ...

Jest PERFEKT!
Normalnie jestem lepsza niz ustawa przewiduje. Nie trzeba bylo wywolywac porodu, ani dawc zadnego lekarstwa bo mam juz 3 cm rozwarcia i nawet pokazne skurcze.
Troche mnie polozna wystraszyla bo mowi, ze zadzwoni do tego drugiego lekarza. A ja mowie: jak to przeciez mial byc moj lekarz. No i na szczescie jest na dyrzurze. Nie musimy podlaczac Spotkalam mojego lekarza nawet i sobie z nim porozmawialam jak chce zeby to wygladalo. On szczesliwy, ja jeszcze bardziej.
O 5 nad ranem przyjdzie i jakby sie nic nie posuwalo to przebije mi wody.
Ale chyba cos sie dzieje bo widze na monitorze, ze te skurcze juz do samej gory siegaja. A ja ciagle je tak delikatnie czuje.
Takze jest super, polozna jest tez super. Siedzimy sobie i film ogladamy, przyniosla mi krakersy i soczek pomaranczowy i jest G.
Zobaczymy pozniej, troche sie boje bo juz mi sie ten bol przypomnial.

Ale ty to agentka! Moje polozne mile byly, to byl nowy rok, sylwek ale mnie szampanem nie czwstowaly. A tu prosze krakersy, filmik, hahaha
Isiu ja ciagle musle o tobie dajznac czv juz tisz swoje malenstwo :) a obulu nie mysl samaa wiesz ze zapomina sie szybko :*

Ide spac Dziewuszki. Doopa nic sie nie dzieje.
Babka za sciana rodzila bez znieczulenia. Jezus pierdziele naturalny porod.
O 5 przyjdzie moj lekarz i przebije mi wody ale juz mi powoli zwisa i powiewa. Moze sie skonczyc oksytocyna i zzo bylebym juz miala niunka przy sobie.
Dobranoc.

reklama
dzien dobry kobietki :-)

Przepraszam nie nadrobie Waszej produkcji, dziekuje bardzo za wsparcie i mile slowa.

Isia trzymaj sie dzielnie i warunki no prosze jak w dobrym hotelu masz :-D

Czytalam ten artykul o Madzi i az mnie szlak trafil, bacznie sledzilam losy malej, a teraz nie bede komentowac bo samo piiiiip mi sie nasuwa albo ***** co sie dzieje na tym swiecie??? moze mi ktos to wytlumaczyc? bo ja za glupia jestem na pojecie tego sama...

Do góry