reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

geniusia dziekuje!
A pluszacze jak najbardziej gratulacje!
Noz zesz normalnie: wychodze po dzieciaki, zapalam samochod a on nic!:wściekła/y:
Fakt, ze nie pamietam kiedy ostatni raz nim jechalam, ostatnio mi juz ciezko i jak juz musialam gdzes jechac to wieczorem i vanem.
Na szczescie moja kochana sasiadka pracuje dzisiaj z domu zeby sie naszymi dziecmi pozniej zajac i pozyczylam autko od niej i odebralam dzieciaki, nawet na czas.

reklama
będzie małżon za jakieś 30 min, te bóle mam od 16ej, jest 19ta, a cały dzień dziś mam taką huśtawę nastroju, że sok:(

Witam wieczorową porą
Jakoś czytam was od rana ale nie mogę się zebrać żeby wam odpisać,chyba jakiś leń mnie dopadł.
Gratulacje dla nowych mamuś
Suzi trzymam kciuki żeby wszystko było OK
Ciekawe ja Kitek?
Olcia ach jak mi cię szkoda:tak:
Isia a ty kiedy idziesz do szpitala?
Ja coś się podziębiłam katar męczy i krwotoki z nosa:-(
Miłego wieczoru kobietki będę podczytywać żeby być na bieżąco.

Suzi86 to pewnie już:-)
Isia a jakiej firmy jest ta kołyska?
Wiecie może, czy Mitra już urodziła?
U nas przed chwilą pieniążek został wydalony, więc uff

Cześć Dziewczyny.Nie pisałam wcześniej bo nie miałam kiedy ale muszę się wam pochwalić,ale najpierw po dziękować że da dawaliście mi otuchy w sprawie tego wyjazdu mojej Natalki dziękuję moje obawy były faktycznie nie potrzebne bo moja córka lepiej sobie poradziła z tym wyjazdem chyba jak ja:-D jeszcze jak byłyśmy w domku to mówię do niej chodź wyściskam cię bo nie będę widziała cię parę dni wiec przyszła wtuliła się we mnie wycmokałam szkraba a ona mówi tak; mamuś niech dzidzia poceka na mnie jak wróce co i położyła rączkę mi na brzuszku:-) wiec mówię jej że postaramy się poczekać a ona znowu ale pamiętaj mama że ja pieluch nie zmieniam z kupą fuuuuuuj ,nio i mówi dalej odwieź mnie już bo tam na mnie już czekają ,wiec pytam się jej czy wie że ma być tam grzeczna no i że ma słuchać cioci itp a ona znowu mama gadasz i gadasz ciągle to samo pamiętam no i ją odwiozłam pomogłam jej tam się rozpakować i wypiłam tam herbatkę ze szwagierką po czym zbieram się do wyjścia a ona mówi jesce nie pojechałaś wiec mówię no nie ale już jadę nio dobra to paaaaaa narka zadzwoń jutro do mnie to ci powiem czy bawią się ze mną no i poszła a mi tak głupio było że szok że wyszłam na jakąś przewrażliwioną mamę szwagierka się śmiała i powiedziała widzisz ona tu nie zginie da rade a ty zmykaj bo ciemno się robi a wiem że po ciemku nie lubisz jeździć no i pojechałam,wróciłam do domu a tu za chwil parę tel. od córki i mówi dojechałaś juz mama no dojechałam a co nio nic splawdzam cy nie płaces bo ja nie płace jutro za dzwonie paaaaa kocham cie.....i cisza w tel. a ja co głupia poryczałam się że robiłam z niej taką córusie mamusi a ona daje sobie radę taka dumna z niej jestem naprawdę. :-)

Olcia olej tego gnoja bo mnie też to już wkurzyło jak przeczytałam że sama bym mu w mordę dała normalnie nie wiem jak tam u ciebie ale u mnie przy MOPS jest taka bezpłatna poradnia radcy prawnego jak byś miała taką szanse skorzystania z niej to fajnie by było dowiedziałabyś się jak i gdzie udupić go można czyli nie musiałabyś jeździć i sama potwierdzenia ojcostwa załatwiać,wiem na pewno że gdyby był adwokat to ma facet po zamiatane i zawsze jakąś kasę jak nie od niego to od państwa byś dostała na juniorka tylko że jak sama zaczniesz wszystko załatwiać to czasu i nerwów dużo stracisz a to nie potrzebne ci .Kurcze nie mam znajomego adwokata ale gdybym takiego miała to pomogłabym ci na pewno,a tak to co ani nie mam kasy na niego i szkoda mi że musisz się teraz tak denerwować,ale myśl pozytywnie ponoć to po maga a jego jeszcze ręka sprawiedliwości kiedyś na pewno dopadnie dziada!

renatka.wawa mam sie stawic w szpitalu na 17:30 czyli "Wasza" 00:30.
Antila Kolcraft. Tutaj jest link do podobnej:
Kolcraft Contours Classique 3-in-1 Bassinet : Target
Ciesze sie, ze po klopocie. Nie trzeba bedzie odejmowac z kieszonkowego.:-)
OlciaLolcia jak potrzebowalam porady to szlam do studentow kolo uczelni. Nawet Ci nie powiem jak sie nazywali ale za darmo udzielali porad prawnych.

Radę przełozyli na środę, więc pewnie już w dwupaku nie dotrwam i mąż pójdzie. Mnie dalej cos pobolewa, ale jak siedzę to nie jest tak źle. Mąż juz wrócił z pracy, więc zaraz go nakarmię i się wykąpię tak na wszelki zaś. Kilka z Was pisało o tym bólu krocza więc jestem spokojniejsza - moze po prostu taki czas, chociaż w pierwszej ciazy tak nie miałam - dopiero po porodzie:/

cyśka czy szkodzą nie wiem, wiem że jak synka karmiłam to bałam sie ich stosować, ale jak zaczęłam stosować po odstawieniu (prawie 1,5 roku po porodzie) to z deka za późno to było.

Alka1106 właśnie dlatego żeby uniknąć rozbieżności podałam termin OM = poczęcie-2tyg, bo gdybym sugerowała się faktyczną data OM to termin by mi wpisali na koniec stycznia, a że u mnie w rodzinie raczej ciąże przenoszone to po co miałam się narażać na sztuczne wywoływanie, może uda sie bez tego... z reszta dzieki temu termin z USG dokładnie pokrywa się z tym z OM.

chouette82
osobiście mam złe wspomnienia z Inflanckiej, ale jak sie uparłaś to nic mówic nie będę, a dzieci bardziej reagują na Twój brak ruchu przed laptopem a nie na sam sprzęt. Tak przynajmniej jest u mnie, jak tylko siadam, mała zaczyna szaleć.

Olcia
zapomnij o tym człowieku, tak i dla Ciebie i dla synka będzie lepiej. I nie dołuj się, szkoda łez na takiego frajera.

agulka
to moja śnieżka, ale kolory podobne robią;) u mnie się mąż uparł, bo z zasady jechalismy po pomarańczową farbę, ale juz nie chciało mi się kłócic i nawet ciekawie to wygląda. Jak się znudzi za parę lat to przemaluję:p

Isia dla dzieci kontakt z dziadkami też jest bardzo ważny. Będzie Ci na pewno tęskno, ale dla niego to też ważne - tak mi sie wydaje.

ArliJ żyrafki najbardziej mi się zawsze podobały i tak jak kupiłam dla synka, to tak samo córci teraz posłałam. Korci mnie żeby jeszcze rożek w ten sam wzór zamówić, ale nie wiem czy to juz nie przesada będzie:D

Suzi86
na Twoim miejscu wzięłabym jeszcze kąpiel - łagodzi ból, a jak bóle przejdą to będziesz wiedziała że nie porodowe. Widać że na Ciebie stres wpływa konstruktywnie:D pełna organizacja, ale powiem Ci że przy moich dzisiejszych bólach też się za szykowanie wszystkiego wzięłam, juz nawet kombinezon na wyjście zapakowałam do fotelika żeby wszystko razem mąż miał. Jeszcze chyba swoje ubranie naszykuję na powrót żeby nie musiał mojej szafy przeczesywać:D

krisowa
no fakt Twój Adaś juz spory to mozna o matce pomyśleć:) Mój wielkolud w ogóle w tym sprzęcie się nie mieścił jak juz do takich atrakcji dorósł;)

geniusia
trzeba sobie teraz poużywać z jedzeniem póki można, potem o takich frykasach jak kebab czy lasagne bedzie można na jakis czas zapomnieć:) a co do naleśników to nie denerwuj się też nie umiem, ale mąż na szczęście bardziej obrotny w tej kwestii. W niedziele mi zrobił to krokiety ze szpinakiem zjedliśmy. Teraz tylko musze go o gofry zmolestować:D

Dee
też dawno nie widziałam...
a Mitra powinna już byc po cc z tego co pisała...

siwa79 rewelacyjna masz córę, tylko dumnym byc:) to takie rozczulające jak dziecko mówi mamie że ją kocha, mój też powtarza i zawsze się wzruszam:)

daissy, pluszacze
moje gratulacje!

reklama
A ja nadal mam w planach jutrzejszy poród - tak mi jakoś pasuje ten piątek :-) .... Więc tak - chata błyszczy, zakupy zrobione, obiad mąż ma, sprawdzona bateria w aparacie, woda do torby dopakowana, poukładane dokumenty, wyniki itp, pedicure zrobiony, pazurki pomalowane (french) ... Nawet z sąsiadką wypiłam ostatnią gorącą czekoladę, bo przecież teraz nie będę mogła ... Jedyne czego mi brak do realizacji to skurczy ... Myślicie, że bez tego drobnego szczegółu się uda ???
laugh2.gif
laugh2.gif
laugh2.gif

Do góry