reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

laski żem poszła do wody, posiedziałam, ucichło, ale teraz znowu boli ten krzyż na dole i dół brzucha, mały nic a nic się nie rusza... chyba dziś pojedziemy na IP... ale kurczę nie umiem wychwycić czy to są jakieś regularne skurcze:/

reklama
Leonek wita ciocie BB - 3,45 kg 16:40 od Pluszacze (wklejam i tu, żeby Isia sobie przeczytała ;-))

Olcia przepis na ciasteczka oczywiście poproszę :) wklep do naszych przepisów, bo leniwcom i sklerotykom łatwiej znaleźć gotowe niż forum przegrzebać :zawstydzona/y::-p

Sylcia ja mam swój komputer. Nie lubię się dzielić :zawstydzona/y: przynajmniej kompem :-p Troszkę, delikatnie mówiąc, lubię siedzieć przy kompie :zawstydzona/y::-D My matę na razie kupiliśmy używaną. Potem może ktoś synkowi sprezentuje :p albo kupimy mu jakąś inną dla odmiany :)

Chouette :) ja kompa nie trzymam na brzuchu, bo bym miała go cały dzień w tym miejscu :D a tak to do biurka muszę podejść, jakiś rodzaj gimnastyki ;-)

Jutro idę do kosmetyczki :-) zakupiłam na grupowych zakupach kupon na manicure + henna :cool2: a na pedicure mam 30% zniżki. I nie muszę jeździć po całej Warszawie na taki zabieg. Miałam farta, bo mam to na bazarku koło domu, czyli max. 5 minut żółwim (czyt. ciężarnym) tempem. Dziś na obiad mieliśmy łazanki :tak: brzydko to wygląda, ale smaczne jest :-D korzystam z jedzenia ciężej strawnych rzeczy póki młody się nie wykluł :p

Suzi ponoć TE porodowe bóle nie przechodzą po kąpieli, więc jak Cię to będzie bardzo niepokoić to lepiej jechać i sprawdzić, może to już :)
geniusia to ja na niezłego lenia wychodzę bo juz teraz to mi się nic a nic nie chce nawet wstawać ;)

Geniusia, mmmm lazankiii jaaaaa tez chceeee :)

Ja nalesniki z jablkami, z dzemem i z budyniem bede robic Mam smaka i chodza za mna juz ktorys dzien A staruszka nie umiem nakusic aby mi je usmazyl :p a ja tez nie cierpieee tego robic

Geniusia, a co do maty, ja dostalam taka druga kiedys dla Nadii taka z fisher price, co bobasiu wiecej raczej by sie bawil na brzusiu i tego bede uzywac na poczatkuna pozniej sie zobaczy Moze na pepkowe ktoras z cioc sprezentuje :))) z kolezankami mamy baby shower po porodzie i nazywamy imprezke "pepkowe" :)

Sylcia Mój chłop umie robić naleśniki. Ja się nie nauczyłam :zawstydzona/y: za bardzo się denerwuję, nie umiem przewracać. A on nie chce mi usmażyć :wściekła/y:

Suzi niby te porodowe nie przechodzą po kąpieli, ale jak są do zniesienia i nie bardzo często to ja bym się nie spieszyła tak bardzo na IP. Mnie np w pierwszej ciąży trzymały od 5 rano cały dzień,do szpitala pojechałam dopiero ok 23:30 jak były już dla mnie zbyt bolesne a i tak urodziłam dopiero ok. 10 rano! I wierz mi, że jakoś lepiej znosiłam te bóle w domu niż w szpitalu! Z drugiej strony każdy poród inny i musisz się wsłuchać w siebie i zaufać swojej intuicji!
Tak czy tak trzymam kciuki:)

Sylcia, Geniusia u mnie dziś też naleśniki, część na słodko a część z fetą i szpinakiem!

to czekam na małża, za niedługo będzie w domu to pojedziemy na IP, bo tak mnie boli że już wytrzymać nie mogę, lepiej sprawdzić co to, niż się ciągle stresować, najwyżej dadzą coś przeciwbólowego...

ArliJ skusiłaś mnie wczoraj tymi drożdżówkami i właśnie wsadziłam partię do piekarnika:-D
Krisowa jak tam Adaś, byliście już na jakiś konsultacjach?
Suzi 86 spokojnie połóż się weź zegarek i licz:-)

reklama
ja mam wrażenie, że zaraz się z tego bólu zes... centralnie, a jak patrzę na zegarek to wrażenie mam, że ciągle boli, jak przestaje to dosłownie na chwilkę, i zaraz z powrotem boli tak dłuuuuuugo...

Do góry