reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Czesc wam . U mnie po wizycie niestety zle :( cos tam jest i to cos wychodzi na 5t 4 d a nie tak jak powinno na 7 tydzien 4 dzien. No wiec sa dwie wersje albo sie owu przesunela ( a ja raczej wiem kiedy owu byla) albo jest cos nie tego :( Jak dostane krwawienia to do lekarza a jak nie dostane to za 2 tygodnie do lekarza i sie zobaczy czy jest ciaza mlodsza czy jest zle :(. Dobrze, ze juz mam prawie 5 letniego syna to mi troche lzej z tym wszystkim.

Co do farbowania włosów w ciąży, malowania paznokci i różnych takich zabiegów upiększających, to w artykule poniżej jest wszystko "czarno na białym" :tak: Farbowanie włosów w ciąży i inne przesądy - Wizaz.pl

Ja jestem zdania, że nie możemy dać się zwariować. Jak któraś z was ma straszne awersję do farbowania, to zawsze można przeczekać ciąże, ale przeciwwskazań do tego nie ma.

Monila - pytałam lekarza o serducho, ale mi powiedział, że coś się tam zaczyna dziać (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), ale posłuchać będę mogła następnym razem :-)

Postraszył mnie tylko doktorek dietą jaką mi zalecił po ukończeniu I trymestru. Zero chleba, makaronu, ziemniaków i słodyczy. Wszystko przez to, że synek urodził się z wagą 3kg, a córcia aż 4kg. Ja jestem niska i drobna (157cm/50kg) i gin się boi, że kolejny bejbik może być jeszcze większy.

Masakra jak u nas gorrrrąco i strasznie duszno:szok: :no: Maluchy kota dostają w domu, ale musimy przeczekać do 15tej i wtedy mogą buszować po ogródku ile dusza zapragnie;-):-)

Magdalena0713, nie wiedziałam, że ilość przybranych kg przez matkę wpływa na wielkość dziecka. Myślałam, że bez względu na to czy przyszła mama przytyje 2kg czy 20kg to dziecko i tak urodzi się z taką wagą ma "zakodowaną". Hmmm...

kasoku jakbym czytala o sobie w peirwsej ciazy! oficjalnie wspolczuje dolegliowsci:( i lacze sie w bolu

malkus serce dziecka ma bic szybko. bodajze do 180/min takze nic sie nie martw!!!

tom i jerry kurcze srednie wiesci i najgorzej, ze trzeba czekac teraz dlugo. ja cie moge pocieszyc, ze przeciez to wcale cos zlego nie musi byc!!! moja kolezanka w 7tyg jak byla u lekarza to nawet nie bylo pecherzyka widac a okresu nie miala, zle sie czula, testy wychodzily negatywne. i w 8 tyg juz byla dzidzia odpowiedniej welkosci:)

magdalena wlasnie nei mozna dac sie zwariowac!!!

Tom i Jerry - ja na Twoim miejscu zrobiłabym beteHCG i sprawdziła czy dobrze przyrasta - a wtedy oznacza to ze wszytsko jest ok!

Ja z racji ze od stycznia lecze się w klinice niepłodności, brałam leki i zastrzyki na wywołanie owu - na wzrost pęcherzyków, oraz brałam zastrzyki na ich pękanie, wiem - i jest to napisane na każdej ulotce leków które biore, ze stymulując sie ciąża jest pod większym ryzykiem. Dlatego szalec nie bede! I uważać na każdym kroku. Wiec to jak podchodzimy do naszego błogosławionego stanu zależy też od tego jaką droge przebyłysmy niczym ujrzałyśmy dwie kreseczki :)

Tom i Jerry spokojnie. Skąd wiesz kiedy miałaś owulację? Nawet testy owulacyjne i mierzenie temperatury przez kilka cykli nie daje pewności, co do wystąpienia dnia owulacji. Jedyną pewną metodą jest monitoring USG. Miałaś monitoring w cyklu w którym zaszłaś? Jeśli nie to spokojnie. Każda z nas wie jak natura lubi płatać figle. Owulacja oczywiście mogła się przesunąć - zdarza się. Najważniejsze, że w macicy jest pęcherzyk. Pewnie jak pójdziesz za tydzień na wizytę to wszystko się wyjaśni. Rozumiem, że jako mama piszesz w głowie już najczarniejsze scenariusze, jednak one wcale nie muszą sie sprawdzić. Głęboko wierzę, że za kilka dni usłyszysz bicie serca swojego dziecka. Odpoczywaj i dbaj o siebie.

Ja dziś jakos gorzej się czuję. Jestem słaba. Nawet posprzątanie mojego 40metrowego "apartamentu" sprawia mi trudność :p Zaraz rozwieszę pranie i chyba sie zdrzemną godzinkę. Później jeszcze tylko obiad muszę zrobić.

Wiecie co mam włączony wentylator i już jest mi zimno :p Naprawdę polecam to urządzenie :)

TOM i Jerry kochana nie martw sie :* moze faktycznie owu ci sie przesuneła i ciaz jest młodsza niz pokazuje ci suwaczek , głowka do gory kochana bedzie dobrze :*

Kasoku biedna ty nasza :* moja kuzynka na mdłosci je banany i ponoc jej pomagaja;-) wiec moze warto wyprobowac :-p

a ja włąnsie wyszłam z wanny i dalej sie rozpływam :-p

Dziewczyny mam problem;/ Dzisiaj mnie złapało zapalenie dróg moczowych, macie jakieś porady? pewnie zaniedługo minie ale wolałabym żeby szybko przeszło :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!

Wróciliśmy z nad jeziorka!Tego było mi trzeba.Woda naprawdę ciepła, co mnie zaskoczyło.Marcel wypluskał się calutki.

Tom i Jerry Nie dziwię się że się martwisz ale możliwe że owulka rzeczywiście się przesunęła.Trzymam kciuki za Twoją fasolkę.
myg moja koleżanka też miała na początku stan zapalny dróg moczowych, dostała leki, jakiś antybiotyk nawet i było ok.Najlepiej zadzwoń do lekarza.

Do góry