reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Dziewczyny ja mam z innej beczki pytanko :)
Jak to u was jest z sexem bo myśmy się wstrzymywali, lekarz nie wyraził wczoraj przeciwskazań, ale mój mąż ma dalej obawy bo przecierz podczas orgazmu wystęują skurcze macicy. Nie jest to niebezpieczne dla dziecka?
Mam taki wewnętrzny niepokój. mężuś też :D:D:-)

Małkus -Z tego, co mi wiadomo, to nie ma przeciwskazań przy normalnie rozwijającej się ciąży. A poza tym zawsze można zapytać lekarza czy są jakieś medyczne powody skłaniające Was do wstrzemięźliwości...
A z drugiej strony - tak jak pisze Kasieczek - może lepiej trochę popościć niż później bić się w piersi...
Wstawiam link do artykułu, który znalazłam na ten temat Kochajmy się! Wszystko o seksie w ciąży

reklama
Magdalenka - dzieki za porzucenie artykułu, ale pewnie na pierwszy trymestr sobie podaruje, bedzie to dla mnie bardziej stresujące niż przyjemne, a skoro ( jak pisze w artykule) w drugim trymestrze bede napalona to wtedy popłynę w sypialni:-)

kochane normalna ciaza to normalny seks:) o ile macie ochote:) ja w peirwszej nie poscilam choc z ochota bywalo roznie. naprawde apeluje o rozsadek ;) kidys nawet czytalam, ze to dobre dla dziecka bo wtedy ono tez dostaje dawke przyjemnsci:)

hallo hallo juz jestem kochane moje :* co i jak opisałąm na odpowiednim watku :-) dodam tylko ze tak sie stresowałąm ze połozna zmierzyła mi cisnienie i o dziwo było wzorowe ;-) lekarz jak mnie w drzwiach zobaczył to odrazu zapytał czym ja sie tak stresuje bo widzi juz na pierwszy rzut oka:-p

co do seksu to kurcze jakos nie pytalam lekarza o to , ale jak narazie wstrzymujemy sie z mezem:-)

Witam :)))

Ja z seksem też się wstrzymuje conajmniej te 3 m-ce.....:) Po 1. wcale nie mam ochoty, a po 2. boję się. Mój też się boi po tamtych razach i mnie rozumie;)))
A co do farbowania włosów to ja farbowałam, ale cudaaa mi wyszło na głowie i jestem wściekła;))

Już się nie mogę doczekać 1.07 kolejnej wizyty...

Ale jest "dobry" objaw, zaczyna mnie naciągać na wszystko- łącznie z moją ulubioną pizzą , na którą się wczoraj tak cieszyłam a juz jak jechaliśmy to wystarczło pomyśleć i już koszmar...:)))Nie mówiąc już jak zjadłam jeden kawałek jak mnie wywaliło to normalnie jakaś katastrofa...:)

Paola - a już myslałam ze ja nie moge spać! Powiem Ci ze ja miałam ochote na lody wczoraj kupilam - iledwo zjadłam, myslałam ze zwróce ja - ale na mieście nie wypada :p a o tym ze mnie wywaliło nie wspomnę :p

mnie dziś czeka streta badań, i powiem wam że się stresuje, a najbardziej to betą HCG - czy ładnie przyrasta i fasolinka się rozwija, no i moją tarczycą!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :)

Wczoraj na wieczór złapały mnie mdłości. Dziś od rana czuję się słaba. Muszę jednak tyłek ruszyć, bo o 10 ma przyjść kominiarz, więc nie mogę go przyjąć w piżamie i potarganych włosach (a szkoda, bo najchętniej wyłożyłabym się na kanapie i oglądała tv). Jest u mnie STRASZNIE gorąco, a to dopiero 7 godzina!

Monila gratulacje i cieszę się bardzo :) :) :) Widzisz, nie potrzebnie się stresowałaś. Odpoczywaj.

Kasiaczek a czemu robisz kolejną betę? Przecież ładnie przyrastała. Nie dajmy się zwariować :) Oczywiście każda z nas codziennie chciałaby dostawać jakieś info o naszych dzieciaczkach, robić USG i tak dalej ale tak nie da się funkcjonować. Tylko spokój nas uratuje :) To w sobotę masz wizytę u lekarza, tak? :)

Co do seksu to nie mam ochoty. Od wczoraj częściej pobolewa mnie podbrzusze, ale to chyba normalne, bo od 5 tygodnia dziecko szybko rośnie i wszystko się tam rozciąga.

Jakie macie plany na dziś?

Do góry