reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Magdalena0713, nie wiedziałam, że ilość przybranych kg przez matkę wpływa na wielkość dziecka. Myślałam, że bez względu na to czy przyszła mama przytyje 2kg czy 20kg to dziecko i tak urodzi się z taką wagą ma "zakodowaną". Hmmm...

Mój lekarz miał chyba bardziej na myśli to, że moje jedzenia ma wpływ raczej na wagę dzieciątka, a nie moją... W poprzedniej ciąży przytyłam 9kg, a młoda miała 4kg. W pierwszej ciąży 13kg, a Tomek miał tylko 3kg. Chyba nie ma reguły... :sorry2::sorry2:

reklama
myg najlepiej jest skonsultowac sie z lekarzem , ja juz zapobiegawczo na takie niespodzianki kupiłam sobie suszona zurawinke i herbatkę :-) pije raz dziennie herbatke z zurawinki i jest ok;-)

Daje znaka:)
U mnie ok, siusianie, cycuszki bolą, wraca ochota na seks:)
A poza tym muli mnie od tych upałów.
Ja mam wizyte 2 lipiec, ale serduszko juz widzialam, ale niestety fotke wyrzucilam do kosza, nie wiem jak to sie stalo........

Dziewczyny , ja już po wizycie, na razie tylko pęcherzyk widoczny, wg usg wychodzi 4t 6d a wg miesiączki 6 t
Martwię się troszkę, choć ostatnie miesiączki miałam dosyć nieregularne i spóźniały się czasem nawet 2 tyg
W przyszłym tygodniu mam zrobić dwukrotnie betę i 3 lipca znowu na wizytę.

Ostatnia edycja:
Kasieczek!!! super ze tu jestes!!! :-*
Ja jestem ponad 600 km od domu - w Wiśle :-) i zdycham od upału. Normalnie jajo mozna zniesc. Na szczęście ciazowo czuje sie dobrze. Faktycznie z tym brzuchem macie racje strasznie wywala mi go po jedzeniu mimo ze to moja pierwsza ciaza...

Dziewczyny ja mam z innej beczki pytanko :)
Jak to u was jest z sexem bo myśmy się wstrzymywali, lekarz nie wyraził wczoraj przeciwskazań, ale mój mąż ma dalej obawy bo przecierz podczas orgazmu wystęują skurcze macicy. Nie jest to niebezpieczne dla dziecka?
Mam taki wewnętrzny niepokój. mężuś też :D:D:-)

No ja właśnie tez się boję, wczoraj się kochaliśy ale tak delikatnie i stresa miałam...mała to przyjemnośc :D:D Myślę czy czasem się nie wtrzymac do drugiego trymestru chociarz...

reklama
No ja chyba tak własnie zrobie, pierwsze miesiące najwazniejsze, a nie chce potem bić się w pierś jakby po szczytowaniach plamienia jakies były! Za dużo nerwów mnie staraczkowanie kosztowało, wiec bez sexu wytrzymam a co :-) gorzej z moim :-D

coś mnei mój brzuch dziś mocniej i częściej pobolewa, mam nadzieje ze to macica się rozciaga, a nie coś złego.

Nie wiem, my ciężaróweczki powinnyśmy się cieszyć, a tu wiecej strachów, obwa niż roadochy, tak przynajmnej w moim przypadku! MÓJ oczywiście na mnei krzyczy gdy że tak powiem uprawiam czarnowidztwo!

Ostatnia edycja:
Do góry