reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Ależ dziś pięknie :-) w sumie spędziliśmy na powietrzu prawie 6 godzin:-) Młody miał na sobie bodziaka na długi rękaw+ śpiochy+ cienka kurteczka+ czapeczka. Do tego cienki kocyk tylko na nogi. Mimo, że tak ciepło to wiatr wiał chwilami okrutny. Ale Mikołaj spał prawie cały czas. Teraz najadł się i coś kwęka

reklama
Grzechotko ja małą dziś ubrałam podobnie jak ty i jeszcze ją lekkim kocykiem przykryłam . Ja to straszny zmarzluch jestem dziś około 20 stopni a ja w bluzce sweterku rozpinanym i w wiatrówce i było mi w sam raz a obok szedł mój syn w samym t-shercie i marudził że mu jeszcze gorąco :-D. W bodziakach wkurza mnie to że mają tak zwany duży dekolt i wydaje mi się że małej zimno pod szyjką a na cienką bluzeczkę to chyba jeszcze za zimno.
W tamtym tygodniu było około 20 stopnia a że ja zmarzluch to dziecinie gruby koc wzięłam wydawało się że mi dziecko z wózka wyskoczy tak się wierciła.

Kobietki czy u Was tez tak z cycem. Moja smoka nie chce, tylko cyca. Tak zasypia a jak sie przebudzi i nie ma to płacz jest. Zje butle i nadal chce cyca, by pociumkac :( nie moge niczego zrobic, bo odloze od cyca i pobudka jest

No właśnie teraz tak mam ale dałam mu tego amerykańskiego i narazie ciumcia o wyplul ale śpi ciekawe jak długo

Jaki laktator polecacie ktoś ma madele mini Electric ? A może ręczny aventu jakiś muszę kupić ale nie wiem jaki

Ostatnia edycja:
Grzechotka- ja mam Medeli mini elektric - polecam!
Życzę by smoczek sie przyjął. Napisz za jakiś czas jak tam ze smokiem

Dziewczyny po cesarce- mnie minie teraz 8 tyg - czasem jak duzo sie narobie, nachodze- leje sie ze mnie taka żółta coś wydzieloną. Ma tak któraś?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moja mała teraz wieczorem parę razy zakaszlała żadnych innych objawów nie ma ani kataru , gorączki . Czy iść z nią odrazu do lekarza czy coś samej mogę zrobić , czy porostu przeczekać czy się coś dalej rozwinie ?

Eve ja tak miałam ze dwa tygodnie - położna powiedziała, że ok, że to podbarwiony śluz, ale jej mówiłam, że jak dla mnie to jest coś innego. No i w końcu samo przeszło. Miałam chwilę sucho, a teraz tak naprawdę dopiero pokazał się podbariony śłuz.

Grzechotko ja mam ręczny z Aventu i jak dla mnie jest super. Grunt to nabrać wprawy. Jak tylko ściągasz nadmiar to szkoda pieniędzy na elektryczny. Np. moja koleżanka używała elektrycznego głównie dlatego, że jej córa z cyca nie mogła uciągnąć i ściągała za każdym razem cały pokarm i dawała jej z butelki przez cały okres karmienia, i elektrycznym było jej wygodniej, bo w tym czasie czytała książki.

reklama
eve82 mam ten sam problem.Ale na noc daje mojemu butle mojego pokarmu i kłade go obok siebie i daje mu smoka...fakt wypluwa ale w koncu zasypia.Cyca mu nie daje...jesem twarda. Też popłakuje ale nie dam sie.
grzechotko też mam ręczny z Aventu i również jestem bardzo z niego zadowolona.Ładnie odciąga, choć trzeba sie napracować w porównaniu z elektrycznym ale tak jak Joasia pisze jak do nadmiaru to naprawde Ci taki wystarczy. Moja znajoma miała ręczny z Lovi i narzekała na niego O avencie naczytałam i nasłuchałam sie bardzo dobrych opinii.

No,czas na butle i zaraz młody idzie nyny... :-)
Kolorowych Wszystkim i przespanych nocek życze ;-)

Do góry