reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

U nas byl problem z kupkami, to teraz 3 dziennie. Nie wiecz czy mleko czy kropelki pomogły ;)

moja ma chyba ten skok rozwojowy, w sobotę kończy 6 tyg. A od dziś płacze łzami

spanie to różnie, raz lepsza noc a raz gorsza. W dzien na spacerki koło południa zawsze.

reklama
Sandra moja mama mówi ze kiedyś twierdzili ze zielone kupki są jak dziecku jest za zimno, ale pytałam znajoma położna i powiedziała ze to normalne i nie mam sie martwić bo to zależy od tego co zjadlam. I tez gdzieś czytałam ze kupka może zieleniec jak trochę w pampersie przelezy.
Dzis byliśmy u ortopedy na kontroli bioderek i wszystko jest ok. Mały miał zrobione usg i lekarz powiedział ze wszystko super. Pytał czy synek zawsze taki grzeczny bo dzieci przeważnie płaczą bo ten żel zimny. Mam nadzieje ze mi nikt dziecka nie zauroczy bo wszyscy mówią ze on taki grzeczny i spokojny :-)
Co do szczepionek to zdecydowaliśmy z mężem ze narazie nie szczepimy. Za dużo sie naczytalam o NOP-ach.Ciekawe jak zareaguje nasza przychodnia i pediatra:dry: Aż sie boje, a w piątek powinnismy sie zarejestrować na kontrole...

Sandra moj tez mial epizod zielonych kupek i tez sie martwilam. Ograniczylam nabial..pije tylko mleko z herbata plus troche z owsianka, no i maslo jem...i w zasadzie z nabialu to wszystko. Zielone kupki przeszly mu gdzies po tygodniu....ale w sumie to pewnosci nie mam czy to przez ten nabial.
My mamy szczepienia w poniedzialek i tez sie ich obawiam, ale nie jestem na tyle odwazna, zeby go w ogole nie zaszczepic..te pierwsze szczepienia w szpitalu nienajgorzej zniósł to moze i z tymi nie bedzie tak zle.
Magdzik a Ty w koncu jak zaszczepilas? Skojarzona? Czy tymi bezplatnymi i niewszystkie naraz?

Dziewczyny, nie sprawdzajcie umiejętności i rozwoju swoich dzieci z tym, co jest napisane w książkach. I nie porównujcie z innymi dziećmi! To najgorsze co możecie zrobić sobie i maluchom. Jeśli wasze dziecko nie będzie umiało czegoś, co wg autora książki umieć powinno będziecie się dołować, że coś jest nie tak. A potem męczyć maluchyżeby się nauczyły.
Niech idą swoim tokiem. Nauczą się. Nie dziś to jutro. Wiem, że tak do końc tych porównań nie da się uniknąć- sama porównuję Mikołaja z Mają, ale nie robię tego pod kątem umiejętości. Każde dziecko to indywidualista i niech takie pozostanie:-)

Sandra, to nie musi być nabiał:-) ale mogło tak być, jeśli zjadłaś za dużo. Ograniczyć wzystkiego nie da się.
Ja powoli dochodzę do wniosku, że powinnam rozszerzać swoją dietę, bo dłu na polędwicy drobiowej, pulpetach drobiowych oraz cycach kurzych lub indyczych nie pociągnę. Choć mężon się cieszy, że jest mnie coraz mniej.

Dzieciaki śpią już jakąś godzinkę, ja też już w łóżku. Jeszcze chwilę pocytam i spać:-)

Kolorowych snów zatem:-) :-)

Joasia ja piję kawę rozpuszczalną z mlekiem :-)
Selerowa trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki
Blindwillow mała wczoraj dostała wzwb i dtp, a hib mamy odroczony, chociaż i tak miałam wątpliwości czy te dwa wkłucia to nie za dużo, ale tfu tfu nopa nie ma jedynie co mnie zaniepokoiło to to że non stop śpi
Zastanawiam się jeszcze nad pneumo bo Patyśka pewnie pójdzie do żłoba

Co pijecie na zwiększenie laktacji?

Hej!!

Witam się z Wami kawką i w dobrym humorze. Mały miał nawet dobrą nockę i teraz jeszcze śpi razem z tatusiem.

U Michała też czasami zdarzają się zielone kupki. Czasami są wodniste. Czasami zbite. Czasami koloru musztardowego. Ale myślę, że nic Małemu nie dolega. Apetyt ma, zachowuje się normalnie. Jedyne co to w nosku czasami coś mu tam zalega i odciągamy gile ;-) A właśnie - wiem, ze to głupie pytanie, ale ja niedoświadczona jestem - jak wygląda katar o niemowlaka? Czasami jak płacze, to słyszę, że ma tam gile. Ale oddycha normalnie, przy ssaniu piersi też. Z nosa nic nie leci, tylko jak odciągam to są gile. Gile są albo białe, albo przeźroczyste. To chyba ok, nie?

Dziękuje Magdzik! :tak:

Chyba już kiedyś pokazywałam Wam ten portal, ale może jeszcze komuś się przyda: PromoBaby.pl
Są tutaj aktualne promocje na artykuły dziecięce. Zawsze tam zaglądam przed zakupem pampersów i chusteczek. Polecam :tak:

Hej
U nas koszmarna noc :-(
Zaczęło się już o 10 i co jedzenie to przeżył się straszliwie napinal i tak przez godzinę potem chwila snu i powtórka z rozrywki przy jedzeniu jest tak spiety że aż w łuk wygięty sztywny w trakcie trochę się rozluźnia ale zaraz znowu napięty jak strzała . Teraz mam za swoje wczoraj zjadłam ze 4 cukierki czekoladowe bo tylko tyle z nowości no dodatkowy banan ale banany już jadłam wcześniej więc najwidoczniej te cukierki :-( już nie wiem jak mu pomóc czy moje mleko może mu szkodzić ?

reklama
Hej dziewczyny. Wczoraj chwalilam moje dziecko, ze juz rozróżnia noc i po kąpieli śpi do nocy. O jakże się mylilam. Nie chciała spać. Oczy jak 5zl, gęba rozesmiana i gadac by chciała. Usunęła jakoś o 22 to o 0:30 juz chciała jeść. Potem 4 potem 6 i teraz znów.

Katia podczytuje czasem Twojego bloga. Czemu masz iść na kontrole z Michalem za 2 mies na bioderka? Bo my tez właśnie musimy.

Dziewczyny czy Wasze dzieci tez wkładają piąstki do buzi? Bo nie wiem czy ona jest głodna czy odkryła cos nowego :-)

Ostatnia edycja:
Do góry