reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Hej!

U nas pierwsza nieprzespana nocka. Na kolacje zjadlam duzo szczypiorku i maly mial wzdecia, z ktorymi meczyl sie cala noc. Na szczescie nie plakal tylko kwekal i sie napinal. Od 3 nie spalam wcale. Malutki spal na mnie a nad ranem maz gi przejal. Jestem padnieta.

Plan na dzis - spacer. Reszte odpuszczam. Prasowanie do jutra nie ucieknie (niestety).

Milego dnia!!

Wysypalo go mocno na buzi i ma jakies kropki na raczkach. Ale na raczkach to podobno alergia na cos co zjadlam.

Ja jak karmie to mam zawsze butelke wody przy sobie i pije caly czas. Moze to by pomoglo na suchy kaszel.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam :-)
U mnie były tylko dwa budzenia, ale pierwsze trwało dwie godziny, a drugie było 4 godziny od poprzedniego zbudzenia, a nie zaśnięcia.

Blindwillow u Zuzy też na ciele była wysypka i położna kazała kąpać ją raz w tygodniu w krochmalu. Łyżkę mąki ziemniaczanej na litr wody, przyrządzić tak jak krochmal i to wlać do wody w wanience. Nie wiem czy to ten krochmal działa, czy to zbieg okoliczności, ale wysypka zeszła ;-)
Na buzi też ma jakieś krostki i smaruje to mleczkiem nawilżającym Nivea baby i też schodzi.

Ściągłam sobie na telefon fajna aplikacje - Dziennik Maluszka. Zaznaczam tam ilość karmień, piekuszek i spanie. Z tego robią się wykresy. Można sobie potem analizować każdy dzień.

Dziewczyny macie jakieś pomysły na zajęcie czasu maluszkowi jak nie śpi, czy tylko lulanie, bujanie, tulenie i cycowanie wchodzi w grę? Bo u nas obserwacja ścian szybko się jej nudzi :-( a spacery muszę dawkować, bo na spacerze w sekundę zasypia i śpi jeszcze długo po nim, a potem ma dużo energii w nocy.

Witajcie dziewczyny! :-)
Dłuuugo się nie odzywałam, ale w miarę regularnie Was podczytuje :tak:

Sandra - gratulacje :laugh2: Mateuszka witam na świecie :happy: Najmłodszy bobasek z całej lutowej watahy :-p

Katia - my wczoraj byliśmy w poradni neonatologicznej na kontroli, bo mały miał troszkę słabszą morfologię... I na krostki na brodzie i jednym policzku Pani doktor kazała psikać na wacik Octeniseptem i przemywać 3 razy dziennie...
Mamy problem, bo maluch mi za dużo przybrał na wadzę v:szok: Od wyjścia ze szpitala, czyli przez 16 dni mamy na plusie 1200g... Ja się cieszyłam, że Kubuś ładnie je i widać po nim, że przybiera na wadze, a tu się okazuje, że nie ma z czego, bo to też nie dobrze... I mamy kontrolować i ograniczać karmienia... Ich liczba nie powinna przekraczać 7 karmień na dobę... No i niestety przez taki duży przyrost masy ciała morfologia trochę się jeszcze pogorszyła :-(

Miłego piątku, udanych spacerków... :-)

Magdalena karmisz piersią? Mój też sporo przybrał, ale nie wiem ile, bo jeszcze nie był ważony w przychodni. Waży już trochę ponad 5kg. Ale pytałam położną wczoraj czy on za dużo nie przybrał na wadze, a położna powiedziała, że dziecka karmionego piersią nie da się przekarmić. Ono samo wie ile ma zjeść. Powiedziała, że jak zacznie siadać, później raczkować, chodzić, to zgubi te kg.
Zresztą pamiętam, że mój brat był strasznym pulpetem jam był malusi, a później zawsze już był tak chudy, że gnaty można na nim liczyć :-D

Joasiu my jeszcze lezymy na brzuszku, oglądamy książeczki, chodzimy po mieszkaniu przodem do świata, robimy zdjęcia i tak nam czas leci :tak:

hej, mój maly dzisiaj ma różny miesiąc p tez sporo przybral z 3250 do 4850 ale pediatra nic zlego nie mowila na ten temat, mój tez ma kaszke na buzi taki trądzik jakby, ale pewnie cos zlego zjadłam hmmmm....

Zycze miłego pięknego dnia dziewczynki.

Aha noc jak kazda dwie pobudki i kolka miedzy 1.30 a 3 w nocy niestety.

Hej:-) u nas tez w nocy było budzenie ale role sie odmieniły. Ja budzilam moje dziecko =-O Nakarmilam ja wczoraj o 19 30 i poszła spać. Ja tez poszlam o 22. Obudziłam się o północy dziecko spało. Dałam jej lekarstwa na spiocha i mowie poczekam z pół godziny niech jej się to wchłnie do porządku potem jej dam cyca. Zdrzemne się te pół h myśle. Usnelam. Budze się. Godzina 2 dziecko śpi. No to dawaj ją budze. Bez przesady 7 godzin bez jedzenia. Ledwo ledwo ja dobudzilam. Zjadła trochę. Przez 5 minut ciągnęła i usunęła. Obudziłam się o 5 i znów ją musiała budzić. Tez ledwo. Zjadła trochę więcej. A potem o 7 juz się obudziła normalnie i wcinala jakby ktoś jej miał zabrać. Szok.

Z tym przybiera niem to u nas tez w parę dni pół kg. No ale cuz. Położna powiedziała żeby nie zmniejszać częstotliwości i je tyle ile potrzebuje.

My dziś znow po kontroli u lekarza . osluchowo jest czysta. Kontynuujemy lekoterapie. Mam mleko odstawić. Nie wiem czemu jak ja praktycznie mleka nie pije.

Moja mała tez miała chrostki na buzi ale zeszło jej po pielęgnacji wodą przygotowaną.

My podobnie jak Katia umilamy sobie czas.

reklama
Do góry