reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Dziewczyny moja mała robi pruczki i widze jak się pręży aż czerwona się robi, bo nie moze zrobić kupki. dzis juz caly dzien bez kupki. osttania byla dzis w nocy. nie wiem po czym to moze byc. ja caly czas dieta. jedyne co to wczoraj zjadlam pół banana i pierogi domowe z serem. czy to moze byc coś z tych rzeczy?
napiszcie czy Wy to jecie i czy nie szkodzi? mnie mowil pediatra ze dziecko karmione piersią moze robić kilka dziennie lub jedną na kilka dni i to i to jest dobrze.
a moze tez ma problem dlatego ze wczoraj podałam jej mleko modyfikowane butelką. to nie kwestia mleka bo jadla juz wczesniej ale moze tej butelki? choc kupiona Lovi antykolkowa
nie wiem juz sama doradzcie coś proszę :)
zaczęłam małą dokarmiac butlą, i po niej spi jak suseł 2h, przed spacerem i popoludniu dałam bo musiałam wyjsc. tez spi juz ponad 2h
wiec przypuszczam ze moja mala ur sie z waga 4kg i potrzebuje wiecej zjesc. wiec bez wyrzutów sumienia dokarmiam

Eve ja jadam banany w większych ilościach i pierogi ostatnio też jadłam i kupka była, więc to nie Twoja wina. Może daj się jej napić rumianku. Moja dziś wypiła 40ml po 19 i jakbym miała nowe dziecko. Nie prężyła się do czerwoności jak co wieczór, tylko zjadła spokojnie i zasnęła. Miałam pooglądać "Na dobre...", ale skoro śpi, to i ja idę nyny. Każda godzina się liczy. Jeśli już śpi, to będzie minimum dwie pobudki.
Życzę Wam spokojnej nocy.

hehe Joasia jakbym o sobie czytałam, u mnie też dwie pobudki będą ale na dobre i na złe obejrze :tak:
U mnie troche zawirowań ostatnio było. W poniedziałek byłam u pediatry pierwszy raz i wspomniałam o tym że Maja leci za bardzo na prawą. Lekarka potwierdziła i dała skierowanie do neurologa żeby zacząć chodzić na rehabilitacje. Okazało się że wizyte u neurologa mamy na 21 marca ale na rehabilitacje czekamy około 2msc. Olałam pieprzony NFZ, bo nie będę 2msc czekać z niemowlakiem i dzisiaj już była u nas fizjoterapeutka prywatnie. Bardzo fajna kobieta, powiedziała że mała jest duża a jak miałam mały brzuch(a mialam) to Maja przybierała taką pozycje w brzuchu i teraz jej zostało, więc musimy ją wystabilizować na pion. Pokazała nam jak ją nosić, układać, przewijać itd. napajała nas ptymizmem że ta rehabilitacja nie jest potrzebna bo mała jest w dobrej kondycji. Skasowała 60zł ale jestem teraz spokojniejsza, wiem że dziecku się krzywda nie dzieje i mam wpływ na jej rozwój :tak:
Katia u nas od dzisiaj też skok prawdopodobnie, już ręce rozkładałam nad nią jak mi sie darła, cyca nie, spać nie :baffled:
Z ciekawych rzeczy których sie dowiedziałam to bujaczki nie są wskazane dla takich dzieci, zamiast tego nosidełko.
Dajcie jakieś ciekawe propozycje na lekkostrawne jedzonko, mam już dość kurczaka na parze na przemian z kurczakiem z piekarnika :no:

eve mój Tymek jak mu pomoge palcem czyli masazem kolo odbytu to się wypruka i narobi takie kupsko,ze na caly dzień styknie, wiec spróbuj dzidzi w ten sposób pomoc, u mnie działa.

Ide spac Tymek od godziny spi, zaraz matyske wykapie i nyny poki mogę. dobranoc.

Hej. Czekam bo coś mała się kręci. Straszycie mnie yym skokiem. Mojs to wrzaskun i aż strach sir bać.
Po herb koperkowej moja miapa pgoblemy z brzuchem. Dziś pierwszy raz wit K+D do pd. Ciekawe co będzie. U nas zasypianie to tylko rączki i cyc niestety. Nadal boi się przewijania i ubierania. Wodę polubiła. No i waży i mierzy wi3cej bo w koszu dużo miejsca zajmuje i czuję moje bicepsy

Sandra????

Dzień dobry
Choć nie wiem czy będzie taki dobry noc masakra jak każda znowu te wieczne prężenie Jeszcze mnie jakieś chorubsko dopada spalam nawet w maseczce bo tak mnie boli gardło jak na angine ale nie mam temperatury wiec może to tylko jakaś infekcja gardła no nie chciałabym brać antybiotyków bo to by oznaczało całkowicie rezygnację z karmienia. Z tym też nie jest najlepiej już w nocy ilość się zmniejszyła. Muszę znowu pić ********** chyba jednak po tym miałam więcej pokarmu. Generalnie nie jestem szczęśliwa a kuba wciąż chory w domu i jeszcze nim się zająć trzeba przecież się nie rozdwoje a mały już płacze znudziło mu się leżenie w łóżeczku:-D:'(

Hej:-)
Nie miałam wczoraj czasu:-) trochę ogarnęłam w domu, potem spacerek, a potem przyjechqła koleżanka ciężaróweczka:-) posiedziałyśmy, pogadałyśmy i dzionek zleciał. Wieczór z rodzinką:-)

A dziś pobudka o 5:30, ale noc piękna. Miki zjadł wczoraj po 20-tej, przed 1 starałam się go budzić na jedzenie, ale mlasnął kilka razy i zasnął, a obudził się na jedzonko dopiero o 2:30.
Czekam teraz aż skończy się pranie i zmykamy na spacer:-) muszę do apteki po szcepionkę wstąpić.
Dziś coś mi odbiło i wzięłam się za sprzątanie:-) pomyłam kwiaty, drzwi, sprzątnęłam łazienkę i kuchnię. Jutro może garderobę ogarnę. Wczoraj jeszcze zrobiłam w końcu porządek z ciuchami ciążowymi, za duże też spakowałam i pójdą na strych na wypadek przytycia:-)

A u nas zaczyna się guganie:-) :-) :-) już kilka razy słyszałam agu agi age:-) :-) :-) i uśmiechy fajniejsze:-) :-) :-) :-)

Miłego dnia:-) :-)
Grzechotko, zdrówka:-)

Hejka, a u nas nocka super..od 20 do 12:40 spanie, potem przewijanie i jedzenie i dalej spanie do 4:30... potem pobudka chwile po 6. Ale teraz za to juz drzemka od 9:30 gdzies..Selerowa ale fajnie, ze juz guganie sie zaczyna u was...moj tylko plakac potrafi ;) a powiedz mi jaka szczepionke wykupujesz? I czy recepte dostalas od pediatry?
Katia, dzieki za link... to chyba i u nas ten skok..niektore objawy sie zgadzaja...

reklama
Hej
Przepraszam ze odzywam sie dzis dopiero ale strasznie przeszlam poród. Bardzo chcialam urodzic sn ale meczylam sie z szyjka która byla non stop twarda a dodatkowo rozwarcie stanelo mi na 3 palcach od rana i po kilku masazach szyjki czyli trwalo to 12 godz po czym zabrali mnie na cc. Juz o 16:00 chcieli mi cc zrobic ale sie nie zgodzilam bo bardzo chcialam sn urodzic. Ale glowka tez nie chciala sie wstawic. Wiec Mateuszek urodził sie 9.03 w niedziele. O 19:43 z wagą 3760 i 59 cm.
Takze jak mowilam zostalam ostatnia z lutowek a praktycznie zalapalam sie na marcowki.

Ostatnia edycja:
Do góry