reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hej dziewczynki, noc ok 21, 2.00 i potem 5.30 ,o tej 5 .30 Matylda zwymiotowała i juz myslalam, ze sie zalamie.

Selerowa ja dwa dni temu jak trzymalam Mlodemu smoka żeby zassal, myslalam. Ze do gardla mu go wcisnę takie mialam nerwy, w ogóle jak mu podaje dicoflor, czy Sab simplex mam wyrzuty sumienia, ze na latwizne idę i dziecko pacyfikuje lekami, wiec spokojnie kazda znad ma jazdy w pewnym momencie. Wlaczylam okap i siedze z mlodym w kuchni żeby usnal.

mój tez lubi sie na rękach rozglądać.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

U mnie noc juz nie tak kolorowa jak poprzednia. Mała spała niespokojnie. Wiercila się i wiła. Na szczęście nie płakała. W ogóle dziś częściej woła o cyca.
Moja jak zaczyna beczec to szybko działań, bo nikt chyba tego nie lubi. No i mała zadowolona, ale doktorka powiedziała, żeby dac jej popłakać przy kaszlu, bo dzieciom łatwiej wychodzi płacz niż odruch wykrztusny.

Jak Waszym dzieciom podoba się kąpiel? Bo moja ryczała jak opętana, bo kurde mam beznadziejny termometr do wanienki i chyba dla niej ta woda była za zimna. Teraz daje jej cieplejszą i nawet polubiła. Najbardziej na brzuszku :-)

Jak Wasz

Ja już padam mały nie śpi od 4h żeby jeszcze spokojny był ale nie po co lepiej się wydzierac nawet na rękach mu nie dobrze :-:)'(
Edda moj to uwielbia się kompac

Edda ja nie korzystam z termometru tylko na czuja lece na początku był mega wrzask a od 2 tyg uwielbia kąpiel :-)

oj dziewczyny współczuje wam i życze dużo wytrwałości, moja Patka to aniołek prawie nie płacze ale z Kacprem też tak było za to później ostro przeginał

Grzechotko, mój mąż już nie reaguje na mój płacz. Mam wrażene, że "dzień dobroci dla zwierząt" już minął. Wczora ważniejsze były skoki i rozmow telefoniczne z kolegami z pracy, a dziś przed pracą ważniejsze były treningi Formuły1. Tak, jak zawsze brał małego, żebym mogła odpocząć, zjeść czy umyć się, tak wczoraj miał to wszystko w głębokim poważaniu.

Blindwillow, pocieszasz mnie, dzięki. Ale to nic nie da. Chyba psycholog będzie potrzebny.

E tam, idę, żeby was nie zarazić. Wrócę jak będzie lepiej.

selerowa- życzę by przyszły lepsze dni. A na poprawę humoru spójrz na maluszka który dzięki Tobie żyje, co mu dasz to ma , potrzebuje Cie jak powietrza :)
dziewczyny jaki wygląd maja kupki Waszych maluszkow? Moja jak była tylko na cycu to taka jajeczniczka, a teraz rzadsza jest, taki budyn rzadszy koloru musztardowo/ żółty
po czym rozróżnić na buźce alergie od tradziku niemowlecego?
my dziś kończymy miesiąc, ale ten czas leci!

Eve u nas po piersi kupka konsystencji musztardy i takiego samego koloru. Teraz taki kolor żółtka z jajka i konsystencja jajecznicy. To chyba zalezy od tego co jemy. Dopóki nie ma śluzu albo krwi w kupie to nie ma się czym martwić.

Eve u mnie tak jak u Eddy musztarda z grudkami.
Selerowa aura dzisiejsza sprzyja depresji, niestety. Uszy do góry.
Moja mała coraz więcej na smoku, ostatnio płaczliwa się zrobiła tak od tak, czyli skok.
Zapadła decyzja co do chrztu-chrzcimy 06.04.2014. restauracja zaklepana, ubranko kupione, chrzestni poinformowani :tak:
I zastanawiam się nad wprowadzeniem małej dodatkowo MM przed chrzcinami, boje się tylko że odstawi mi wtedy pierś :-( Mleko podawałabym tylko wtedy kiedy nie ma za bardzo możliwosci karmienia, albo mąż zostawał by sam. No i jak już to niewiem jakie mleko bo tyle tego na rynku jest. Mamusie karmiące pół na pół pomóżcie bo jesteście w temacie.
Któraś już chyba chrzciła? Dziecko wytrzymało spokojnie całą noc? jakieś specjalne taktyki ?:> Narazie przychodzi mi na myśl objechanie miasta autem z małą żeby zasneła :-p

Myg a ty masz zamiar całą noc na chrzcinach balowac ? Ja na twoim miejscu zaczelabym zbierac pokarm idciagac i mrozic są specjalne woreczki i pojemniki do mnożenia pokarmu trzeba zapisać na nim datę i godzinę odciagniecia i nawet ponad miesiąc można tak pokarm przechowywać. Z mm jest potem zawsze problem po co jak mssz swojego dostatek

Ja walczę znów o mleko dziś dostał w sumie 65 to polowa tego co zazwyczaj dostawał i mam nadzieję że dziś dam radę dalej bez butli już tak jak wczoraj tylko te odciagania mnie odbijają
U nas kupy takie same

reklama
Do góry