reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Nie będę Was więcej straszyć bo potem serio się rozpakuje i mi nie uwierzycie :p

A propos macierzyńskiego. Musiałyście przed porodem dostarczyć do firmy zaświadczenie od lekarza o planowanym terminie porodu? Bo ja musiałam i dziś do mnie dzwonią z firmy i mi mówią, że musze sie rozpakować do 15.02. czyli mojego terminu planowanego bo od tego 15.02 będę mieć już macierzyńskie... WTF!! ?? Spotkałyście się z czymś takim?

Aha a jezeli mąż nie skorzysta z tych urlopów wszystkich to mimo to tacierzyńskie 2 tyg. mu się będzie należeć?

reklama
Edda, czasy, że macierzyński trzeba było wziąć wcześniej, bo lekarze nie dawali zwolnień, już minęły. To nie pracodawca decyduje, kiedy go rozpoczynasz, a TY!
Dostarczysz zwolnienie i niech się odczepią :-)
A tacierzyński się należy, bez obawy:-) tacierzyński to tacierzyński:-)

Marta, pewnie to zależy od firmy. Moja to pozostałości po molochu państwowym, teraz s.a. z jednoosobowym udziałem skarbu państwa, więc jakieś tam zaszłości pozostały i musiałam składać wnioski.

Hej
Grzechotka już PO a Wikusia w trakcie tak? Następna Joasia i Kasoku? Ja też chętnie bym się wcisnęła. Nawet wczoraj męża napadłam, mała się przestraszyła że słabo się potem ruszała aż do południa. Ja poprałam z nerwów, poprasowałam i nie rodzę. Przykrywałyście ciuszki w szafach? Chyba jakimiś poszewkami przykryję....

Edda no co Ty?!Takie rzeczy to jakieś nieporozumienie. Jeśli sama chciałabyś wcześniej wziąć macierzyński to owszem, ale w Twoim przypadku nawet nie powinno się składać takich papierów bo po co.
Selerowa dzięki, już się bałam, że czegoś mi zabraknie, bo papiery mam przygotowane ;-) A powiedz jeszcze czy składałaś wnioski z dokładnymi datami (chodzi mi o daty tego dodatkowego mac. i rodz.) czy bardziej ogólnie? Bo mam dwa różne i sama nie wiem, który złożyć a boję się też, że mogę pomylić się w wyliczeniach...

Grzechotka gratuluję! :-)
Wikunia czekamy na dalsze wieści i trzymamy kciuki :tak:

A mnie też coś w nocy zbudziły skurcze, ale rano na ktg cisza...Jutro niby mam termin wyznaczony, zobaczymy co z tego będzie ;-)

Trusia ja póki co obżarłam się ptasiego mleczka, wypiłam latte i idę się popluskać w wannie. Ciut po przytulańcach bolały mnie plecy, ale przy tym żadnych skurczy, więc na dziś nie robię sobie nawet nadziei :blink:

Hej
Grzechotka już PO a Wikusia w trakcie tak? Następna Joasia i Kasoku? Ja też chętnie bym się wcisnęła. Nawet wczoraj męża napadłam, mała się przestraszyła że słabo się potem ruszała aż do południa. Ja poprałam z nerwów, poprasowałam i nie rodzę. Przykrywałyście ciuszki w szafach? Chyba jakimiś poszewkami przykryję....

Trusia - Bardzo proszę "wcisnąć" mnie do kolejki razem z Kasoku i Joasią...:-p;-) Pasowałoby się już rozpakować, a maluch chyba ma inne plany na razie... Chyba chce, żebym wypucowała caaaluśki dom na absolutny błysk...:-p Mój M. się śmieje, że środek lutego, a ja porządki wiosenne robię... :-D

Mama Stacha - to mamy podobnie, bo ja się już dawno oswoiłam z myślą, że pewnie będę styczniówka... A tu dooopa:dry: Do jutra mam zwolnienie i zobaczymy co mi gin powie... Dzisiaj coś czuję czasami, ale żeby to były na pewno porodowe skurcze, to niestety nie...

Marta, ja nie wyliczałam. Niech kadrówki policzą:-) wiem, ze macierzyński to 20 tygodni, dodatkowy 6, rodzicielski 26. Jedno wiem na pewno - 28.01.2015 kończę te wszystkie urlopy, a dzień pózniej zaczynam albo zwolnienie lekarskie, albo zaległy urlop wypoczynkowy za 2013 i 2014 rok:-) a ewentualnie pózniej wrócę na 7\8 etatu, coby im nie przyszło do łba zwalniać mnie:-) i tak 3 latka jeszcze zlecą. Chyba, że firmę wcześniej rozwalą, co jest nawet prawdopodobne patrząc co się teraz w niej wyprawia.

Magdalena, jak skończysz u siebie pucowanie, wpadaj o mnie:-) Z Krakowa to rzut beretem:-)

Joasia, podrzuciłabyś ptasie, a nie chwalisz się, że zjadłaś.

Maja śpi, Mikołaj też, małż tez:-) to i ja idę. Łeb mnie napierdziela.

A Karolina kiedy się odzywała? A Annamarie? Kogo jeszcze brakuje?
Może by tak jutro listę obecności sprawdzić?

Dostałam smsa od Myg, ale wrzucę jutro:-)

Dobrej noki:-)

reklama
Do góry