reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Bry !1 u nas słonecznie ;-)

pospaliśmy dzis do 9 :-D no i mały pojadł i dalej poszedł spac ;-)

Veritka współczuje nocy ...

ja tez nie ćwiczyłam w ciąży bo też miałam zakaz od gina ... miałam sie oszczędzać i jak najwiecej odpoczywac :-D

Ostatnia edycja:
reklama
A ja chodziłam dużo nawet bardzo dużo do 7 miesiąca codziennie ok 4-5 km no chyba że padało potem zaczęło mi się rozchodzic spojenie łonowe i tak bolało że już nie mogłam tyle chodzić i lekarz kazał oszczędzać się w pierwszych miesiącach to na basen chodziłam codziennie

Ehhh dziewczyny mam troche spraw do załatwienia na mieście itd. mąż mi śpi a popołudniu i tak niema czasu bo idziemy na roczek no i się zastanawiam czy nie wsiąść w auto i nie jechać ? Czy w 40tc jest to wskazane ?:-p
Grzechotka widocznie maleństwu jest dobrze w brzuszku:tak:
Blondi gratulacje!
Agawild ja ćwiczyłam do czasu zakazu na piłce. Robiłam sobie ten zestaw raz na dzień i było dobrze.
Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.1 - YouTube
Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.2 - YouTube
Polecam. Aczkolwiek jak ćwiczyłam to brzuch był dużo mniejszy niewiem jak teraz by sie ćwiczyło :-p

To widzę że chęci były ale pojawiły się zakazy od lekarza... Ja ćwiczę na orbitreku 15 min a potem tylko robię lekkie rozciąganie. Jak ciąża była mniej zaawansowana to wykonywałam zestawy ćwiczeń dostępne w necie - szczerze polecam https://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE&list=PLrlRiniHiflCxuAMKnDdub_8nFE4IDk_W

edda89 uśmiałam się z tego Eurosportu :)
myg niestety piłki nie posiadam...

A teraz jak ciąża jest tak zaawansowana (widzę że w większości przypadków przekroczyłyście już 38 tydzień) nadal przestrzegacie zakazów lekarza? Słyszałam że pod koniec to seks jest wskazany szczególnie jak ktoś nie może już doczekać się maluszka ;)

Aga no ja od 37tc odżyłam jeśli chodzi o przytulanki :-D Na piłce to sobie teraz tylko skacze codziennie żeby szyjke troche poluzować. Nic zbieram się na miasto mam nadzieję że do jakiejś przychodni mnie zapiszą bo jak nie :wściekła/y: pozatym musze się wam pochwalić, mam odłożony bujaczek z FP za 50zł z wibracjami-tez po niego jade. A w realu jest promocja na chusteczki 4pak za 25zł do jutra ta promocja.
Miłego dnia.
edit: Przypływ dobrej energi dzisiaj mam... Wina wiosny czy zbliżającego się porodu ?:confused:

Ostatnia edycja:
A ja jestem po ktg. I jestem niepocieszona. mój gin całodzienny dyżur w szpitalu ma dopiero 19.02. i powiedział że tu cytuje "to jest dobry moment" ehhh myslałam, że wcześniej będzie po wszystkim. Będę go męczyć ewentualnie, żeby mnie zostawił już jak będę mieć termin. Do tej pory robiłam wszystko żeby nic się nie zaczynało, ale chyba jednak zaczne coś robić, bo do tego 19.02. to chyba prędzej jajko zniosę ;) A ktg wyszło idealnie. Pojechałam tam na 11 od razu weszłam, wypiłam soczek marchwiowy bo czułam że śpi i akurat fajnie zaczęła się ruszać.

Tak mnie całe podwozie szczypie, piecze, swędzi że zaraz chyba wyjde z siebie...:wściekła/y: Męża posłałam po rumianek, mam nadzieję że pomoże. To nic wewnętrznego na szczęście ale boli jak cholera. Tak sie zastanawiam czy sudocreamu nie urzyć? bo może to byc od tych całych wkładek ;/

Edda no do 19 trochę czasu jeszcze zostało, tak więc działaj żeby przyśpieszyćt;-)
Myg ja używałam sudokremu ew. Clotrimazolum ale bardzo cienko no i nadmanganian potasu :-)

ale mi stopy spuchły wyglądały jak balony teraz wziełam ciepłą kąpiel i jest ok :-)

reklama
Do góry