reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Ja ciagle w szpitalu. I chyba sama stad nie wyjde. Z centymetra szyjki po dwóch dniach
Zrobilo sie 0.5 a z 2 cm rozwarcia od 3 do 4 cm.
Skurcze bola. Choc narazie slabe i nieregularne:-)
Kurde nie nadazam was czytac. Tu na patologi jest z kim pogadac
I jakos ten czas inaczej leci.

reklama
my tez od piątku w domu po 9 dniach w szpitalu przez choler... żółtaczkę ,we wtorek poradnia neonatologicnz bo młody to wcześniak no i chyba jakiś katarek dzisiaj mu się odpalił kurcze

Magdulajtka smaruj mu pod nosem maścia majerankowa to pomoże na katarek
Ja mam tak napięty brzuch jak nigdy dzieciak moj mnie wkurzyl strasznie stoję obiad gotuję a ten wybrzydza że makaron nie taki sos nie dobry a zawsze taki sam robię co dziennie odsuwa mi talerz bo nie dobre mam dosyć już przestanę gotować to może doceni

Nie martw się, mój trzylatek od 2 miesięcy nie chce prawie nic jeść, wydaje mi się że po prostu chcą w ten sposób zwrócić na siebie uwagę. Ja już powoli zaczynam mieć dość dwupaku. Lekarz na ostatniej wizycie (1,5tyg. temu) mówił żebym się już nie zapisywała na kolejną, bo on ma 2 tyg urlopu, więc już nie zdążę raczej, bo 2 palce rozwarcia, brzuch nisko i brak czopa. A tu nic, czekam i czekam i dupa blada. Zapisałam się na wizytę jednak na 7.02. bo jakoś wcale nie czuje żebym miała zaraz rodzić. Skurcze jak są od 3 miesięcy tak są, takie same, nawet się raz nie nasiliły. No po prostu kompletnie nic :/ Już mam dość.

Ja już jestem psychicznie i fizycznie wyczerpana bólem wiecznymi fochami syna płakać mi się chce :'( strasznie mi się brzuch napina aż kluje i ciągnie a mały się nie rusza plecy mnie bolą mam doła sorki :-:)'(
To już nie jest najszczesliwszy czas

Ostatnia edycja:
Dołanczam do marudzących i zmęczonych ciążą ciężarówek... Mnie do tego wszystkiego męczą jeszcze bóle żołądka:baffled: A Wy to jesteście chociaż blisko przed porodem a przede mną jeszcze prawie miesiąc... :szok: Wizyte mam za tydzień to sie może dowiem czy coś się szybciej szykuje.
Mój synek też miał okres, że nie chciał jeść obiadów, ale zaczęłam mu gadać tłumaczyć, że musi jeść by być duży, silny bo będzie się opiekował braciszkiem i takie tam i nie wiem czy to zadziałało czy po prostu przyszedł okres, że już od jakiegoś czasu ładnie je, choć miewa swoje bunty.

Melduje się dalej w dwupaku :sorry:
Czopek jak odchodził tak odchodzi dalej a ja czekam jak na zbawienie. Napinania brzucha są ale to nic porodowego :baffled:
Robie wszystko i jakoś zyje, ale już widze że jeszcze tydzień i mi nogi całe spuchną :crazy:
Dziewczyny które urodziły,jak rozstępy macie wieksze ? Na biuście brzuchu itd ?

Mój mały jak nie chcę jeść to nie je zgłodnieje to przyjdzie ale u nas nie ma większych problemów z jedzeniem

Co do marudzenia znużeniem ciążowym to ja dziś sama jestem sobie winna bo się tak napchałam żeażmi niedobrze no i dalej mnie strasznie czyści ale to chyba po ogórkowej
Do tego młody mi się rozłożył i jtr lecimy do lekarza w sumie poza kaszlem nic mu nie dolega nawet kataru nie ma ale strasznie go dusi i płacze przy tym że go klatka boli :/

Paula to teraz Twoja kolej życzę szybkiego porodu;-)

Dziewczyny a żylaki macie? Bo ja wczoraj zauważyłam że na nogach mi wystają niebieskie żyły :/ mam nadzieje że to zniknie po porodzie

Grzechotka glowa go gory:) Jak maly nie chce jesc to niech nie je, pilnuj zeby tylko pil. Jak naprawde zglodnieje to przyjdzie do ciebie:)
Kazda z nas ma juz chyba konkretnie dosyc tej ciazy, wszystkie jestesmy zmeczone i obolale. Na szczescie teraz mamy juz z gorki:-)

Ja mam nogi jak balony, rece tez spuchniete a rano jak wstaje to mam nos jak murzyn:/ podobno jak zaczyna sie duzo puchnac pod koniec ciazy to znaczy, ze porod niebawem:-):-)

Witam nowa mame:-)

reklama
Witam lutowe mamusie podczytuję Was od kilku tygodni ale jakoś nie miałam natchnienia napisać. Widzę, że nie jestem sama zmęczona już końcówką ciąży od kilku dni nie mogę wstać z łóżka cały czas chce mi się spać. Córka od kilku tygodni jest już bardzo nisko ułożona przez co praktycznie nie mogę chodzić bo sprawia mi to ból. Jutro ostatnia wizyta u ginekologa i mam nadzieję, że coś więcej się dowiem. Ja od 22 tyg mam założony szew mcdonalda wstępnie w piątek mam mieć ściągany może wtedy coś się zacznie. Trzymam kciuki za pozostałe mamusie.

Do góry