reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

kesti szczęściara z Ciebie, z tego co pamiętam pierwszy poród też miałaś szybki :-) nic tylko gratulować zdrowego syneczka! No i tej wagi!

reklama
Daria widze ze ty tez miałąs szybki i bezbolseny porod :-D o ja cie oby wiecej takich porodow u nas na watku było :tak:

ps czy ktos odpowiedni mogłby przeniesc opowiesc porodowa Dari i Kesti w odpowiedni watek ?? :laugh2: bedzie łatwiej poznije znalesc :happy:

Verita chyba ma takie prawa ;-) Jeszcze sprawa, może otworzymy wątek do mam coby mogły pogadac o problemach z maleństwami-cyckowanie, kupki itd. Daria no świetny poród, tez taki chce, a może cały luty tylko takie porody będą :-D Zazdroszcze wam dziewczyny:-p
U mnie juz się zaczyna dzwonienie i pytanie czy urodziłam :tak: Przecież jak urodze to dam znać albo ja albo mąż :-)

Myg u mnie to samo :-p albo jak kogos spotykam to mowi do mnie " ty sie jeszcze kulasz ??" a ja sobie mysle wtedy nie czołgam sie :-p haha głupie pytania ludzie zadaja :-D albo ostatnio spotkałam kolezanke w bierdonce i ona do mnie ... co juz urodziłas ?? a ja mowie a nie widac ze jeszcze troche mi zostało :-D a ona no ja taki brzuch miałąm po porodzie a ty masz taki na końcowce ?? w sensie ze mały :-p haha

daria no to pozazdrościć porodu :-)
myg no ja mam nadzieję że reszta lutówek też będzie miała takie porody jak Kesti i Daria :-)
a co do wydzwaniania to u mnie też się zaczęło i ciągłe wypytywaie "kiedy?"

U mnie wszystkich przebija moja mama:szok: Dzisiaj rano robię śniadanie i dzwoni telefon: Nie urodziłaś jeszcze?:baffled: I tak od ubiegłego czwartku jak jej zrelacjonowałam wizytę u gina... Już na nią nakrzyczałam, że jak mi nie da spokoju, to przestanę odbierać od niej telefon :-p

ja bym chciala wlasnie karmic piersią raz że finansowo łatwiej a dwa wygoda. Ja to jestem leń. Jak nie bede umiala karmic piersią to bede niepocieszona no ale co zrobic..

zycze zatem aby Cisie udalo
ja przy 1.karmiłam 3tyg
i potem musiałam na butelke przejsc
czułam sie zle ztym ze nie moge dlzuej piersia..ale przeciez miłosci nie mierzy sie tym jak sie karmi
choc napewno lesze to bo oszczedza sie na mleku butelkowym
w nocy nie trzeba mleka szyk.tylko przystawic do piersi
Córki karmiłam 18 i 19mies.
Mam nadzieje ze teraz tez mi se uda ,bynajmniej do roku piersią karmic

anamari ja tez tak miałam ale w listopadzie, lekko mi sie zaczeła rozwierać ale do szpitala magnez, fenoterol i zamkneło się wszystko ;-) a zapalenie dróg moczowych też na szyjke wpływa także pilnuj tego.
no własnie mam tego swiadomość,oby mi sie unormowało
bardzoo chce naturalnie rodzic

Anamari ja akurat na mojej ostatniej wizycie byłam w dniu 33hbd+2d i wielkość bobasa program wyliczył na 34hbd+0d.

Z tego co widzę, po Twoich wynikach to są w normie, ale dla pewności poniżej masz moje (z tych parametrów, które mam):

Łożysko G2 ściana przednia

BPD - 8,58cm
OFD - 10,73cm
HC - 30,87cm
AC - 27,56cm
FL - 6,85cm

To są (chyba) przepływy
Umb-PI - 0,86
Umb-RI - 0,65
Umb-S/D - 2,83

FHR - 157/min
EFW - 2152g

dł.szyjki: 29,7mm

Miałam badania prenatalne i połówkowe i na ostatnim USG gin też mówił, że ok, więc się nie stresuj :-) może po prostu lekarz zapytał z ciekawości o te prenatalne.

ja sie na tym ieznam ale schizy naprawde miewam z bawy ze cos mogłoby byc nie tak
TFU TFU ODPUKAC!

Anamari ja nie miałam usg ale mój mały się urodził w 34 tyg waga 2050g długość 49cm główka 31cm klatka 28 cm tyle wymiarów pamiętam. A teraz jak byłam u gina to moja szyjka w 34 tyg ma 1.5 cm

TO I TAK FAJNA WAGA
moj syn urw36tyg wazył 3080,mierzył 52cm
obw głowki czy kl.piersiowej nie pamietam
ale dpostał 10pkt
tylko miał przedłuzoną.zółtaczke

Witajcie, zdjecie maluszka wstawie jutro. Maluszek ciagle spi, karmiony jest butelka jak zamierzalam, dostal 10pkt, porod rozpoczal sie o 13 kiedy to mnie przeczyscilo wiec jak wspominalam wczesniej lewatywa nie byla konieczna:), potem wezwalam pielegniarke, bo nie czulam ruchow malego takie mialam dziwne uczucie, okazalo sie ze rozwarcie mam na z 2,5 na 4,5 mimo ze nie czulam skurczy, 10min pozniej dostalam skurczy,zabrano mnie na porodowke bardzo sie stresowalam, ze cos bedzie nie tak, bo to wczesniak... Maluszek urodzony na 2 skurczu partym o 13.30, pierwszego urodzilam takze na 2:) Porod szybki nie byl bolesny, a jak sie okazalo, ze maluszek jest donoszony bylam przeszczesliwa wg lekarza bylam w 37/38tyg. Obylo sie bez naciecia, 15min temu bylam wazona przytylam w ciazy niecale 2,5kg a stracilam obecnie 5,5g. Dziekuje za gratulacje, oby wszystkie z Was doczekaly szczesliwych i pomyslnych rozwiazan.

jeszcze raz GRATULUJE:)szybko urodziłas

witam wsyzstkich
nie wiem gdyie jest ten watek o porodach :-D wiec opisye wam tu i zycze kazdej takiego porodu jak moj :tak:
wiec tak 6 lutego cos mnie pobolewalo lekko podbrzusze dosc regularnie ale nie sadzilam ze to bole porodowe bo zawsze mialam z krzyza i konkretne ;/ we wtorek troche sie nasililo co 5 minut ( na 10 mialam wizyte u swojego gina ) ale polozna kazala mi jechac do szpitala na zatrzymanie porodu bo twierdzila ze to pewnie nie to :) a ja juz wiedzialam ze to bo sluz z krwia sie pokazal ... dojechalam do szpitala po 10 ktg skurcze byly ale nie az takie mocne ide pozniej na badanie a pani mowi szybko na sale bo zaraz dziecko wyjdzie ;-) 10 cm rozwarcia a dziecko na badaniu bylo juz na dole a pozniej poszlo w gore wiec dostalam kroplowke i przebili pecherz 15 min i maly na swiecie owiniety 3 razy pepowina (jak kazde moje dziecko :confused:) bez pekniecia czy ciecia rewelacja w ogole nie czulam ze urodzilam i nie wiem czy to dzieki temu ze to 3 porod bo glowke mial jak kazde moje dziecko 33 cm :) i tyle :)

i Tobie gratuluje:)
tez szybciutko:)

ja tak sobie licze,zeby choc do 37tyg wytrwqac
to juz ciąża donoszona

Verita chyba ma takie prawa ;-) Jeszcze sprawa, może otworzymy wątek do mam coby mogły pogadac o problemach z maleństwami-cyckowanie, kupki itd. Daria no świetny poród, tez taki chce, a może cały luty tylko takie porody będą :-D Zazdroszcze wam dziewczyny:-p
U mnie juz się zaczyna dzwonienie i pytanie czy urodziłam :tak: Przecież jak urodze to dam znać albo ja albo mąż :-)

Myg u mnie to samo :-p albo jak kogos spotykam to mowi do mnie " ty sie jeszcze kulasz ??" a ja sobie mysle wtedy nie czołgam sie :-p haha głupie pytania ludzie zadaja :-D albo ostatnio spotkałam kolezanke w bierdonce i ona do mnie ... co juz urodziłas ?? a ja mowie a nie widac ze jeszcze troche mi zostało :-D a ona no ja taki brzuch miałąm po porodzie a ty masz taki na końcowce ?? w sensie ze mały :-p haha
hah mnie tez pytaja o to
tzn widac ze mam brzuch ale jak dzwoniłam wczoraj do mamy kolezanki córki to ta pytał czy juz urodziłam

raz w przedszkolu babcia takiego chłopca pytała czy juz urodziłam bo nie było mnie jakis czas

akurta corki byłychore czy ja sie zle czułam ze nie prowadziłam młodszej do przedszkola
i pytaja-kiedy termin
ja mowie-byle do 37tyg a jestem...

a moja mam uwzaa ze ur wczesiej bo ja rodze przed terminem
to ja ze Kacpra urw36tyg to wczesniak był ale Weri i Nati w 38/39tyg ze to juz donoszona
a mama-nie pamietam
na co ja-ze ja pamietam:)

reklama
Do góry