reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Magdzik, wiem cos na temat mieszkania w kawalerce :( ale wiesz...jakoś sie lepiej wtedy dogadywaliśmy...teraz ja chcę poczytać spokojnie to idę do sypialni, mąż chce coś oglądać to ogląda w salonie, Maja u siebie albo się bawi albo ogląda. Od czasu do czasu przyleci przytulić się i wraca do siebie. A co to będzie jak już będę miała do dyspozycji i parter?

Śnieg u mnie pada :)

Katia, trzymam kciuki za wyjście do domu

reklama
Magdzik no może z męża jeszcze ciśnienie nie zeszło w związku z pracą ;-)
sandra trzymam kciuki za wizytę!
Selerowa mnie też lekarz namawiał na papa ze względu na przypadek zespołu Downa w rodzinie ale nie zrobiłam ze względu na ilość błędów przy tych testach, po co sie stresować
anamari jateż się zastanawiałam na czym piszesz bo ciężko się czyta, połowy nie rozumiem ;-)

ja mam coraz gorsze noce, zaczynam już myśleć że jak dziecko przyjdzie to będę miała lepsze bo tylko co 3 godziny będę się budzić :-D

Wstałam jakoś, ale też ciężka noc za mną. Naduldałam się wody i potem chodziłam jak debil, dobrze że zaraz zasnąć umie po kibelku:-p
A ja mam dobra nowine, dzwoniłam do żłobka w połowie publicznego i są miejsca na wrzesień 2015 :-D zaraz tam jade zapisać Maje. Co prawda nie mamy planów jak to będzie wyglądało itd. ale skoro zapisy darmowe to lepiej mieć tego asa w rękawie. Jeszcze musze odebrać wyniki GBS-trzymajcie kciuki, L4 też musze zawieżć do pracy-pewnie będą pytać czy urodziłam :-) hehe a potem kawka u przyjaciółki. Szkoda że pada bo chciałam się przejść troche coby tam wszystko rozruszać ale nie ma szans:baffled: chyba zaczne po schodach chodzić znowu :-p wtedy zadziałało.
Miłego dnia wszystkim rzyczy :blink:

Magdzik mąż pewnie jakoś przeżywa dalej z tą pracą...Ale w sumie jakoś się to poukładało więc czas żyć dalej. Co do synka to myślę, że jak zrobisz mu przerwę to będzie jeszcze gorzej...Chyba lepiej dla niego jak wszystko pozostanie dla niego po staremu, bo i tak dużo zmian go czeka.
Katia widzę dobre wieści :tak: Bardzo się cieszę :-)
Co do karmienia to wczoraj na SR położna powiedziała, że nawał pokarmu pokazuje się zazwyczaj w drugiej dobie po porodzie. W pierwsze 12 godzin dziecko praktycznie nic nie je i nie musi, bo wykorzystuje to czym najadło się u nas jeszcze. Ale przystawiać do cyca trzeba, żeby ono wyrabiało odruch ssania a nam żeby kanaliki się ruszały i mleczko wytwarzały. Także nie ma się co denerwować, że na początku mało mleka czy coś, bo to się wszystko unormuje ;-)

Hej.

Za mną też ciężka noc, niedość, że co chwila siku, to obudziłam się już jak codzien po 4 na siku ale juz nie zasnęłam, bo myślówa o porodzie itp. Jak juz zasnęłam, to u sąsiadów zaczęli wiercić. Wrrrr ostatnie chwile, kiedy można dłużej pospać a tu jeb...

Dziewczyny macie termometry bezdotykowe? Jaki możecie polecić w takiej fajnej cenie powiedzmy do 100-150zl?

Selerowa u mnie też prószy ;-) ale troszke za ciepło bo robi się chlapa ale bym chciała żeby przyszła taka piękna śnieżna zima oj młody miał by radochę :-)
Myg u nas żeby zapisać do źłoba trzeba mieć pesel
Edda ja mam termometr do czoła diagnostic ale nie jestem w 100 % zadowolona brakuje mi podświetlania temp. Bo w nocy muszę tel świecić żeby zobaczyć wynik

jestem tak niedorobiona dzisiaj że nawet nic nie robienie mnie męczy chyba muszę zdrzemnąć się chwilkę

hej

u nas tez jakieś paskudztwo pada z nieba fuj:angry:
ksiądz dzis chodzi fuj :angry:
ząb mnie boli fuj :angry:
sprzątać muszę fuj :angry:

katia mam nadzieje że szybko cie wypuszczą
myg już do żłobka na zapisy :szok:

ja też sie obawiam trochę braku pokarmu przez cesarkę może w trym szpitalu będzie lepiej i nie podadzą dziecku od razu butli tylko chociaż spróbują mi dostawić do cycka

Grzechotko co do karmienia cycem po cesarce to nam położna mówiła, że to się troszkę opóźnia niż po sn i trafia na taką 4-5 nawet dobę po porodzie. Także cierpliwości. I raczej nie ma problemu jeśli nawet butlę dostanie. Lepiej dawać mu jeść wiadomo z butli jak trzeba ale dla ćwiczeń i tak do cyca przystawiać :tak:

Grzechotka, a co Ty dzisiaj taka fujowa? :-)

Edda, ja mam termometr tech-medu TM-50pro, kupiony w aptece. Wyświetlacz jest podświetlany, a co najważniejsze mogę nim zmierzyć temperaturę ciała, wody, powietrza:-) mam go kilka miesięcy i jestem zadowolona:-)

Małkus, już wiesz, że będziesz karmiła w nocy co 3 godziny? Też bym chciała. Maja czy dzień czy noc musiała dostać cyca co 1,5 godziny.

Myg, ależ zazdroszczę tego żłobka. U mnie niestety nie ma, burmistrz stwierdził, że nie ma potrzeby zakładania państwowego, a prywatny jest 1 i kosztuje 1200.
Staram się jeszcze nie myśleć o tym co zrobię z Młodym po macierzyńskim. Albo niania, albo ja na wychowawczy do czasu przedszkola. Instytucja babci odpada.

Głodna jestem

reklama
Bry

u mnie pogoda okropna .. szaro, buro i ponuro a w dodatku pada deszcz :-(

u nas na szczescie instytucja babcia jak najbardziej aktualna :tak: ale to raczej mysle ze na krotko bo chce małego jak najpredzej posłac do przedszkola zeby miał wiekszy kontakt z dziecmi :-D

współczuje tym ktore nie moga spac ... ostatni czas zeby sie wyspac , ja z niego korzystam ile sie da :-p

Do góry