reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Monila hahah noo zgadza się tu masz rację, na pewno z ubezpieczenia szybciej przyjdą pieniążki niż z becikowego, bo na pesel to chyba z miesiac się czeka??

Ja jakoś bałabym sie zabrać do tego masażu całego ;-)

reklama
Wpadam na chwilę bardzo wam podziękować za kciuki mąż dostał pracę! Co prawd!a na początku pensja będzie 250 zł mniejsza niż w poprzedniej ale najważniejsze że w ogóle dostał! Jestem mega szczęśliwa ;-) dziękuje jeszcze raz:-)

Karolina słyszałam o baloniku że wkładają w szpitalach i szybko póżniej poród idzie, niewiem czy mowa i tych samych balonikach :rofl2:
Ja dzisiaj na wizyte i mam nadzieję że to jest ostatnia wizyta bo następnego golenia nie wytrzymam nerwowo, psychicznie i wogóle :wściekła/y: Szlak mnie trafia na samą myśl o goleniu. Lusterko żle, wanna rogowa żle no a mój to mi nie pomoże bo bym się go bała :crazy: Dzisiaj ide na pół jak owieczka:-p
Moja skleroza ciążowa dzisiaj się objawiła-oddałam wczoraj krew na morfologię a dzisiaj zapomniałam odebrać wyników:-D fest

Myg ja tez sie mecze z goleniem ale tylko nog bo pipke na macanego. Ostatnio prosilam mojego zeby mnie ogolil bo pewnie bedzie ciezko przed porodem to zasmial sie, ze musialby mi lechtaczke tasma klejaca albo plastami okleic zeby nie obciac, wariat jeden:-D:-D i wez tu badz normalnym:/

Żeście się rozpisały Drogie Koleżanki :-)
Intensywny dzien za mną. Ale zaległości nadrobione:-) Za to pralka mi nawala. Zaległości znowu będą, tym razem w praniu. Albo szybko naprawimy, albo trzeba będzie szybciorem kupic nową. U teścia prać nie zamierzam. Będę woziła do mamy.

Magdzik, SUPER!!!!!!!!! przepraszam, musiałam pokrzyczeć ;-)

Sandra, dobrze myślisz, z tym, że kiedy dziecko "wchodziło" to nie ważyło 3-4 kg i nie miało 50 cm długości (albo i więcej) :-D To, co najczęsciej tędy wchodzi i wychodzi tez nie ma takich rozmiarów;-)

Z nietrzymaniem moczu mam problem, pamiątka po pierwszej ciąży. Ale teraz już wiem gdzie szukać lekarza :-) i wiem na co mogę liczyć, więc jak tylko będzie to możliwe, zapiszę się do lekarza i zrobię z tym porządek.
Przy nacinaniu krocza czułam jedynie lekkie szczypanie i właściwie nie wiedziałam, że to to. Zapytałam co to było i sie dowiedzialam.

Myg, to golenie najgorsze, ale trudno. Może byc owieczka, może być jeż. Na porodowce różne mają kobiety, więc co się przejmować?

Karolina, alez ci nasi mężowie dowcipni:szok: pamiętam jak rodziłam Maję to mój się śmiał, że zapomniał pogadać z położną, żeby w razie konieczności szycia założyli ze dwa szwy więcej:-) albo już na poporodowej rzucił tekstem, że matka to jest zawsze pewna, że to jej dziecko, natomiast ojciec nigdy nie może mieć takiej pewności. Powiedział to ktoś, kto by się nie wyparl córki, taka była podobna do niego. Ale ten tekst został mu zapamiętany i czasem go drażnię, bo Maja robi sie coraz bardziej podobna do mnie :-)

A zauważylyście, że wiele noworodków jest podobnych do Kalisza? ja nawet mam taką fotkę Mai, jeszcze ze szpitala.

Dziewczyny, mam pytanie- czy macie kogoś, komu przekazujecie swój 1% podatku? Ja razem z całą rodziną i znajomymi od kilku lat przekazuję go mojej siostrzenicy, więc jeśli mogłybyście i byście chciały chętnie prześlę Wam info o Natalce, która naprawdę potrzebuje pomocy

Ostatnia edycja:
reklama
Magdzik super wiesci !!!! bardzo sie ciesze :tak:

Selerowa u nas tez razem z całą rodzina przekazujemy 1% na rzecz syna mojej kolezanki ;-) a podobizny noworodkow do Kalisza nie zauwazyłam :-D i nawet na to bym nie wpadła:rofl2:

Do góry