reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

BB-Anna komplecik prześliczny..jak z obrazka :) Ja glukozę mam juz za soba i też powiem Ci,że wypiłam ja ze smakiem...Jak lemoniada smakuje.. :) Powodzonka na usg prenatalnym i pochwal sie foteczkami jak bedziesz miała :) Ja swoje z tych darmowych co byłam w sobotę wrzuciłam na dział usg- można zobaczyc.
Magdzik20 i Verita no cos ostatnio pustawo...dziewczyny zajęte...wyprawkami.. :D Ja już mebelki mam ale pranie i prasowanie dopiero przedemną.. Dzis miałam rozmowe z położna i mówiła ze polaca proszek Jelp...jest lepszy od Loveli. A ja już kupiłam Lovele... Ale spoko sie nie martwie bo proszek pójdzie szybko bo trzeba tez swoje ubrania i pościel wyprać w tym proszku bo jak malusezk z nami bedzie spał. Wogóle powiedziała mi sporo ważnych rzeczy i ciekawych :)
Verita dużo duuuużo zdrówka życze. Te przeziębienia są straszne. Kuruj sie i odpoczywaj. Ja na szczeście jakoś sie trzymam z dala od przeziębień :p

Już sie nie moge doczekać piątku bo mam wizyte u mojej gin i zobaczymy jakie mam wyniki z tej glukozy. Ale musze powiedzieć że nie taki diabeł straszny jak go malują.. Glukoza pyszna :D Jak lemoniada smakuje...miałam ochote na jeszcze haha;-)

reklama
Verita ja nie słyszałam o takiej dezynfekcji aczkolwiek zastanowie sie nad tymi leżaczkami do wanienki bo chyba jest to praktyczniejsze. I tak bedziemy miały tyyyle roboty z maluchami to trzeba sobie ułatwiac życie.

Czesc dziewczyny , mam pytanko (strasznie sie zestresowałam:shocked2: ) czy któraś z Was miała może komisje lekarską w ZUSie? Nie kontrole w domu tylko wezwanie na komisje?

Magdalena osobiście nie miałam, ale wiem, że się zdarza. Mój gin mówi, że trzeba iść, nie ma co się stresować. I trzymać się tego co ustaliliście z ginem, żeby nie było, że coś ściemniacie. Ale też często chcą robić na takich komisjach badania tyle, że Twoim świętym prawem jest możliwość odmowy i z tego ja na pewno bym korzystała. A co, dostałaś takie wezwanie?

Ja po wizycie, opisane tam gdzie trzeba :-)

Co do kąpieli maluszka, to ja nie używałam ani nie zamierzam gąbek czy stojaczków itp uważam że to się za bardzo nie sprawdza w praktyce. Z noworodkiem obchodzimy się jak "z jajkiem" i nie położyłabym go na plastik, a i tak trzeba umyć plecki więc chyba więcej czasu by zeszło układnie i ściąganie z podstawki a póki maleństwo nie siedzi to bezpieczniej jedną ręką podtrzymać mu główkę a drugą obmyć, a na dno wanienki dawałam zawsze zwykłą pieluche tetrową. Kąpiel trwa jakieś 5min w kilku cm wody, ale to tylko moje zdanie, każdy robi po swojemu i ma swoje przyzwyczajenia ;-)
bb_anna - śliczny zestawik, taki delikatny :-)

no właśnie dostałam :baffled: problem w tym ze musze tam dojechac 35km, a sama samochodem nie pojade. Zastanawiam sie co oni chca sprawdzac - nie wystarczy im ze wysle dokumenty? Nie mam siły ani ochoty tluc sie tam pociagiem i sie stresowac (miałam już tą "przyjemność" kontaktu z lekarzami orzecznikami w ZUSie). W tym pismie jest podany kontakt w razie problemów ze stawieniem sie w wyznaczonym terminie - chyba zadzwonie i popytam.

Nie masz sie czego obawiac, oni maja losowanie odnosnie kontroli, jesli jestes na zwolnieniu to z jakis przyczyn, wiec nie ma sie czym stresowac, nawet jak Cie inny lekarz zbada to widac czy cos Ci dolega lub nie etc,,, Wiec spokojnie, moja kolezanka miala taka kontrole... Ale swoja droga to jednak jest stres.... Tutaj nawet nikt nie mysli aby kontrolowac ciezarne... bo opinia lekarza jest szanowana... moim zdaniem w PL powinni jak juz to lekarza zapytac dlaczego jestes na zwolnieniu etc...a nie stresowac kobiete w ciazy

reklama
Do góry