reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witam :)
Dawno mnie tu nie było, trochę udało się nadrobić ;-)

BB_Anna jaki piękny zestaw, na prawdę jest prześliczny!! Ale zazdroszczę że Ci tego braku narzekania! Mi najbardziej dokucza kręgosłup ;-)

Magdzik nie wiem czy to o mnie chodziło czy o nasza drugą Sylwie ;-)ale szczerze mówiąc czas tak szybko leci że jeszcze nie dawno byłam na połówkowym USG a jutro już kolejna wizyta :-D :szok: nie obejrzymy się a już nie długo będą święta, sylwester i nowy rok gdzie u nas będzie na prawdę szczególny bo będą ostatnie "poprawki" w wyprawce itp U mnie jak na razie jakoś ten czas leci, w obwodzie brzuszka mam już równe 100cm no i waga 8 kg na plusie :cool2: mam nadzieję że przez te 3 miesiące nie przytyje za dużo bo już teraz jak wykonam wiecej ruchu to jest cieżko, o kręgosłupie lepiej nie wspominać bo jest masakra, no i też mam średnie noce bo się wiercę z jednej na drugą stronę ;-)

Sandra nie wiem co Ty za glukoze piłaś ale w życiu bym sie nie zgodziła z tym że smakuje Ona jak lemoniadka :confused: Albo może tak: nie wiem co Ty za lemoniade pijesz ze jest taka słodka i mdła...No serio próbuje sobie wyobrazić to że Ci tak smakowała;-) A jak masz ochotę na jeszcze to nasyp sobie do szklanki cukier puder i zalej wodą :tak::rofl2: Chyba że piłaś to samo co u Verity dają :tak:

Verita ja chyba nie będe dezynfekowała gąbki, tylko kupowała nową, ale z kolei moja koleżanka dezynfekuje w mydle do rąk antybakteryjnym...

Marta nie słyszałam o tym że ciężarną na zwolnieniu mogą wezwać na komisje do Zusu ;-) mam nadzieję że ja nie będe miała takiej przyjemności tam iśc, bo ostatnio u nas w mieście głośno o tym że niby lewe zwolnienia lekarskie są ;-)

Gabi ja też jakoś nie widzę układania malucha na ten plastik w wanience i tak jak Ty mam w planach używać pieluszki tetrowej na spód, choć mąż chce tą gąbeczkę;-)

A u nas na weekend byli znajomi ze swoją 3miesięczną córcią, to był ich debiut bo po raz pierwszy spali z mała po za swoim domkiem ;-) mała na szczęście przespała prawie całą noc i nie było tak źle, ale na drugi dzień marudziła :dry:
Dostałam całą wielką siatę ubranek od 0-3 miesiąca i zapowiedź że przed rozwiazaniem mam sobie popatrzeć czego mi brakuje i ewentualnie dokupić bo koleżanka już zapowiedziała że będzie mi dawać ubranka :tak:

w piątek robiłam glukoze i na czczo miałam 85 a po obciążeniu 158 :szok::szok::szok: ciekawe czy jutro mi ginka nie powie że mam stan przedcukrzycowy bo teraz różne sa te statystyki :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez nie daje do mikrofali ale takmyslalam zetaod garkow niby zadnko uzywana ale jednak moze ja dezynfekowac czasami? nie wiem slyszalam o tym ale jakos do mnie nie przemawia zwlaszcza jak jedna gabka kosztuje 25 pensow to mniej roboty z kupieniem niz bawieniem sie niepewnymi metodami.
Ja dlej zdycham.
dzis powinien kurier paczke zabrac a nie mam zadnych wiadomosci czy poszlo czy nie.

Sylwia9 No ja miałam normalną glukozę jak wszyscy-75g + 0,5l wody i połozna mi wcisnęła pół cytrynki. Naprawde to było smaczne :) Ja mam straszne smaki na słodkie i całą niedziele nie ruszyłam nic słodkiego może dlatego też mi to tak smakowało.
Stwierdziłam,że skoro mam sie bawić w dezynfekcie gąbek to albo bede kupować nową co jakiś czas albo nie bede mieć nic. Odlądałam te leżaczki do kąpieli plastikowe dziś i jednak po obejrzeniu stwierdziłam,że nie dam maluszka na to. Chyba zrobie tak że labo je bede wymieniac albo dam pieluche tetrową na dno jak mówicie.

witam się i ja w końcu, choć jakoś mi dzisiaj tak byle jak i weny na wszystko brak

Sandra uuuuuuuuuuuuu jak Tobie glukozę w pół litrze wody dali i do tego cytrynkę wcisnęli to ja się nie dziwię, że wyszła lemoniadka :-) gdybyś dostała taką samą ilość glukozy w kubeczku o pojemności 200ml i do tego kilka kropelek z cytrynki to chyba byś tak nie mówiła ;-)

Maja w sobotę miała swój debiut aktorski, była fenomenalna :-) wszyscy ją bardzo chwalili, że taki uroczy Czerwony Kapturek, że tak pięknie śpiewała i taką dużą rolę wykuła. W grudniu kolejne przedstawienie na spotkaniu opłatkowym, a po Nowym Roku w naszym miejscowym Centrum Kultury dla każdego chętnego.
Wczoraj byliśmy na urodzinach naszych bliźniaków, słodkie maluchy :-) oczywiście znowu przywiozłam 2 torby rzeczy dla Młodego.
W tym tygodniu mam trochę roboty, bo dostałam jeszcze skrzynkę jabłek i musze je przerobić na takie do szarlotki :-) a łatwe to nie będzie, bo mężon ma druga zmianę i plącze mi się do południa, a potem już Maja wraca ze szkoły. Lubię być sama jak mam robotę:-)

Maja już się szykuje do snu, ja czekam jeszcze na pomiar cukru i też idę spać.

Do juterka. Spokojnej nocy i miłych snów:-)

hej:)
Vernita a ty znowu zaziebiona:/ kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia.

co do kapania maluszka to poslucham mojej kolezanki, ktora nakupowala roznych rzeczy, a pozniej nie uzywala bo byly niewygodne, kupila np ten lezaczek do kapieli, a juz przy pierwszym kapaniu poszlo w odstawke bo bylo jej niewygodnie, a gabka w jej wypadku byla super. To samo z wanienkami. Polecila mi zeby nie kupowac zanim nie urodze i nie wykapie malego. Bede wiedziala co potrzebuje i czego mi brakuje
Ja kupie zwykla wanienke i tetre poloze, a jak bedzie mi niewygodnie to bede eksperymentowac. Po co kase wywalac, a pozniej nie uzywa

A wiecie ze to już kolejna choroba w tej ciąży ja nigdy tyle nie chorowałam w całym swoim życiu co teraz w ciągu paru miesięcy. Szok jak musi być moje ciało oslabione.
My mamy juz choinkę bo wszyscy Anglicy w okolicy maja i moj doszedł do wniosku ze możemy też mieć . Ale jeszcze jej nie ubralam leń

Karolina1987W zgadzam sie z Toba:) Ja malego zamierzam kapac jak pierwszego przez pierwszy okres w wiaderku do kapieli, nie kupilabym go nigdy w zyciu gdyby nie moja kolezanka:) Ona mi go polecila, zaprezentowala na swojej corce:) U nas sie sprawdzilo:)

Dziewczyny a powiedzcie mi jakiej firmy chusteczki nawilżające dla dziecka są najlepsze?? czy to wogóle nie ma znaczenia..?? Na rynku jest wiele: Pampers, Johnson's baby, Cleanic, Linteo Baby i te ostatnie sie najbardziej opłacają ale nie znam za bardzo tej firmy. Lepiej kupić znane jak z np Pampers'a czy to obojętne?.. Poradzcie...

Powiem szczerze, ze do tego dojdziesz metoda prob i bledow.. Nie wszyskie pampersa sa dobre, tak samo innych firm... Najwazniejsze zeby byly dobrze nawilzone... W PL jak bylam to np. te same chusteczki pampersa byly suche i nijakie, niz ten sam rodzaj kupiony tu... Nie wiem dlaczego... Ja kupie pampersa sensitive, bo je lubilam

reklama
Kesti u nas tak szanują lekarzy, że mój jak musiał się tłumaczyć to elaborat na cztery strony musiał napisać...Porażka. W ogóle uważam, że jeśli jakaś kobieta chce pracować w ciąży to niech pracuje, jeśli nie to nie i nikt nie powinien jej do tego zmuszać. A nie jakieś głupie kontrole itp.
Co do kąpieli to mam wanienkę i pewnie będę układała tetrę na spód i mam taką myjkę na rękę. Będę ją prać i prasować to myślę, że będzie dostatecznie zdezynfekowana.
Sandra ja planuję mieć chusteczki tylko tak awaryjnie, kiedy będę do kogoś szła, lub będę na spacerze. Bo w domu woda i waciki te takie duże. Nasza położna zrobiła sobie test chusteczek i przez tydzień wycierała sobie nimi twarz. Po tym czasie myślała, że skóra już nigdy nie wróci do normy...A przecież skóra malucha jest delikatniejsza niż nasza. A jakie będą pasować to sprawdzimy metodą prób i błędów jak pisze Kesti

Do góry