reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Ale z Was ranne ptaszki:) Wiecie co, dzis zauwazylam, ze moj wzrok znowu sie pogorszyl. Mowiac znowu mam na mysli pierwsza ciaze... Normalnie nie mam zadnej wady, uzywam tylko zerowek do komputera...Ale taki moj urok, ze w ciazy widze gorzej:( 10min temu wrocilam do domu z pracy i zamierzam 1h polezec, dzis tylko do 14 na szczescie:)
O 16 moi faceci wracaja i jade z mezem odebrac jego nowy samochod, musimy teraz sprzedac stary.. I mam dylemat, czy sprzedac stary meza czy moj... Z jednej strony moj maz mial zdecydowanie lepszy i wiekszy, ale moj sentyment do mojego cooperka:) no coz to juz milosc byla:)
Beti1986 odpocznij, miodek cytrynka i do lozka:)
A z ruchami to w pierwszej ciazy czulam bobasa w 20, teraz w 15 tygodniu.. I mam wrazenie, ze w tej ciazy czuje mocniejsze ruchy..

Kurcze to chyba ja jako jedna z nielicznych nie czuję jeszcze ruchów maleństwa... :-( aż mnie to zaczyna stresować. W pierwszej ciąży zaczełam czuć w 17-18 tyg, dziś zaczęłam 17 tydz i nic...a niby w drugiej ciąży wszyscy czują ruchy szybciej. Czuję czasami jakieś tam niby bulki smyranie ale nie jest to jakieś regularne i nie wiem czy to to, czekam na porządnego kopniaka. Dodam że nie mam warstwy tłuszczyku który może to blokować, ważę 56 kg. No cóż dzieci od początku uczą nas cierpliwości...

U mnie deszczowo, ale odpoczywam. M pojechał do pracy, młody u babci...uwielbiam takie chwile odpoczynku od wszystkiego, no i mogę spokojnie was poczytać :-)

kesti ja tez mam wrazenie, ze ruchy sa mocnijesze niz w pierwszej ciazy:)

gabi plizzz nie zamartiwaj sie:) to dopiero 16/17 tydzien. a sama wiesz, ze wszystko zalezy od ulozenia dziecka i samej macicy!

Ale dziś spokojne jesteście ;) Ja już pożegnałam gości, dałam im jeść, pić i wszyscy zadowoleni :-) Teściowa oczywiście popukała mnie w głowę za to sprzątanie, ale wiem, że zadowolona jak zobaczyła taki czysty i zadbany domek :)
Teraz odpoczywam, bo przyznam, że nabiegałam się od rana.

Co do rozstępów to też słyszałam, że w największej części zależy to od predyspozycji i jak masz mieć to co byś nie robiła to wyjdą...Ja się smaruję, żeby nie mieć później wyrzutów, ale kto wie co się może pojawić. Kilka mam i to na plecach tak nisko...więc co tu dopiero mówić o pośladkach czy innych częściach...

Geslerową oglądam, bo bardziej ciekawi mnie co wyjdzie z tych restauracji, ale ona mnie wkurza. Choć z drugiej strony jakby była taka słodkopierdząca to nikt by nie oglądał już całkiem tego programu. Bo w końcu chodzi o to, żeby szokować ;-)

Prawko zdawałam na koniec stycznia i wiadomo uczyłam się przez zimę i powiem tylko tyle - w każdej porze roku mamy jeździć, tak? Więc każdy moment na zdawanie jest równie dobry. Także trzymam kciuki i życzę powodzenia :-)

Beti kuruj się zawczasu, bo im później tym gorzej...Mnie też coś dzisiaj katar złapał więc razem będziemy pić ciepłe herbatki z cytrynką ;-)

Dzasti a co jest Twojemu pieskowi? Ile ma lat?

Gabi nie stresuj się, ja mam 19 tydzień i też cały czas czuję tylko lekkie smyranie, a kopniak to może jeden do tej pory, ale też nie za mocny. Także na wszystko pewnie przyjdzie odpowiednia pora :)

dzieki kochane za zyczenia zdrowka. ale nie ejst ze mna az tak zle:) gardlo drapie i sse tantum verde, pije napar z lipy itp itd.

marta to zaimponowalas tesciowej nie ma co;)

ja mam wizyte u gina w poneidzialek:) i juz doczekac sie nie moge!!!!!! chodze podekscytowana jak nie wiem, ze zobacze malenstwo i co tam u niego slychac:)

Ostatnia edycja:
Beti ale połówkowe usg będziesz miała?
ja mam we wtorek i się doczekać nie mogę:tak:

po obiedzie sobie poleżałam 2 godzinki, dzieci się grzecznie bawiły. Teraz musiałam się zwlec i zawieść syna na trening dobrze że mąż go już odbierze. Jak leżę to spojenie dużo mniej boli.

reklama
Uffff udalo mi sie was nadrobic, 3 dni nieobecnosci, duzo tego :) we wtorek wrocilam do pracy, po pol rocznej przerwie, pracuje na zmiany po 12h, teraz zaczelam od nocek, myslalam e bedzie gorzej ale udalo mi sie szybko zaskoczyc. Teraz mam weekend wolny, wlasciwie to 2 dni bo dzis sie nie liczy bo za nim oprzytomnieje po tych nockach to bedzie sobota :)
Ja ruchow dzieciatka jeszcze nie wyczuwam zabardzo, cos mi sie tam co jakis czas "przelewa" ale nie jestem pewna czy to maluch czy flaki :)
Jesli chodzi o rozstepy to narazie nie mam ale pewnie mnie dopadna bo moja mama ma bardzo pocharatany brzuch po mnie :/ smaruje dziennie na przemian olejkiem i balsamem z palmersa, polecam tez BioOil, nie tylko na rozstepy ale na blizny tez, ja mialam zawsze problemy z cera i stosuje na twarz i jestem bardzo zadowolona
Dzis sie zwazylam i juz mam 3kg do przodu, a pod koniec dnia to nawet juz jest 4kg:/ nie wiem czy to nie za duzo jak na 17 tydz?

Do góry