reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Sandra a próbowałaś dawać smoka? Widocznie ma dużą potrzebe ssania albo przynajmniej trzymania piersi w buzi. Ja tak nie miałam, ale w nocy mała mi faktycznie ładnie śpi mniej więcej 20-3 i dalej do 7. Rozmawiałam o tym z położną, powiedziała że w dzień budzić co 3h a w nocy zostawiać i takim sposobem Maja ma 6tyg a ja nie miałam ani jednej zarwanej nocy :tak: Piersi mi też rozsadza w nocy, ale kupiłam sobie nakładki z Johnsons baby i są rewelacyjne, drogie ale wydajne-polecam.

reklama
Witam u nas pierwsza doba bez mm niby młoda miała tylko jeden posiłek mm na dobe ale wydaje mi się że przez tą butle na noc nie chce piersi
powiedzcie mi czy jak ładnie śpi mi po 3 godz to jest najedzona? Bo mam wrażenie że nie wystarc
za mi tego pokarmu

Myg a co te nakladki dają?
Magdzik no ja się też nad tym zastanawiam ale jak śpią to nie są głodne bo chyba głodne dziecko nie zaśnie a przynajmniej nie ba 3 h

Myg ze smoczkiem to mam problem. Nie chce go ssać. Przytrzymuje mu go na ''chama'' i w końcu go zassie ale i tak na długo go nie trzyma bo wypluwa. Jemu najbardziej odpowiada trzymanie cyca i czasem sobie pociągnie bo tam poleci a ze smoka nie leci...cwaniaczek maly. I z tym mam problem :/
Ja w dzień jak sie uda że zaśnie to budzę go tak za 2 godz góra 2,5...

Witam u nas pierwsza doba bez mm niby młoda miała tylko jeden posiłek mm na dobe ale wydaje mi się że przez tą butle na noc nie chce piersi
powiedzcie mi czy jak ładnie śpi mi po 3 godz to jest najedzona? Bo mam wrażenie że nie wystarc
za mi tego pokarmu

Magdzik - ja miałam ograniczyć posiłki Młodego i właśnie Pani doktor "pozwoliła" mi go karmić co 3 godziny... I w nocy jedna dłuższa przerwa, tak, żeby było 7 karmień na dobę... I ten sposób działa, bo teraz normalnie przybiera na wadze :-)

Myg a co te nakladki dają?
Magdzik no ja się też nad tym zastanawiam ale jak śpią to nie są głodne bo chyba głodne dziecko nie zaśnie a przynajmniej nie ba 3 h

Grzechotko - ja też używam nakładek Johnsons i właśnie po to, żeby nie przeciekać... Bo zawsze jak tylko pomyślę o karmieniu, to sikam mlekiem na lewo i prawo :-p :-D A dzięki wkładkom laktacyjnym tylko ja o tym wiem :-p

Myg ze smoczkiem to mam problem. Nie chce go ssać. Przytrzymuje mu go na ''chama'' i w końcu go zassie ale i tak na długo go nie trzyma bo wypluwa. Jemu najbardziej odpowiada trzymanie cyca i czasem sobie pociągnie bo tam poleci a ze smoka nie leci...cwaniaczek maly. I z tym mam problem :/
Ja w dzień jak sie uda że zaśnie to budzę go tak za 2 godz góra 2,5...

Sandra - a próbowałaś smoczków o różnym kształcie? Bo mój syn woli te ksztalt-smoczka.jpg symetryczne, ale córa ssała tylko ten anatomiczny :-) I może to jest sposób na malucha :happy:

Załączniki

• ksztalt-smoczka.jpg
    ksztalt-smoczka.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 38
Grzechotko super super super!!! Jest juz dobrze, a bedzie coraz lepiej :)

Sandra Twoj Mateuszek urodzil sie z tego co pamietam urodzil sie dwa tyg po terminie, wiec moze u niego tak objawia sie pierwszy skok rozwojowy ktory u dzieci donoszonych jest w 5tyg. A moze po prostu ma gorsze dni.

Dzisiaj zamowilam smoxzki z lovi. Mam nadzieje, ze podpasuja malemu. Teraz w ciagu dnia domaga sie jedzenia co 2 godz.

Magdalena w jaki sposob udalo Ci sie przesunac karmienie co 3godz! Oszukiwalas woda czy jak?

jezu dziewczynymoj Tymek ma 5tyg może ma ten skok ja już wymiękam non stop marudzi tylko na rekach jest jako tako, najgorzej jak jestem z nim sama, tzn jest w domu cicha i pusto jak jest więcej ludzi jest jakiś taki spokojniejszy.

reklama
U mnie to samo marudzi strasznie na rękach trochę jest spokojniejszy ale i tak co chwilę steka i poplakuje nie wiem czy jest głodny czy po prostu marudny. Mam dziś tak mało pokarmu sama czuję że nic się nie napelniaja je co godzine lub półtora spał godzinę od 6 rano nie wiem czy wytrzymam to i nie podam mu butli z drugiej strony jakby był naprawdę głodny to by cały czas płakał nie wiem co robić

Do góry