reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

My wczoraj tez byliśmy u teściów. Mała się zachowywała dość przyzwoicie. Wrocilismy do domu o 21 i o 21 30 ją nakarmilam no i poszła spać. Wstała dopiero o 4 30. Jupi!! No i dopiero teraz. Ciekawe czy to zasluga pierwszego spaceru.

reklama
Grzechotka super, niestety takie karmienie na zadanie jest meczace. Moj je czasem co godzine..np. dzis jakis glodomor...jutro skonczy 6 tygodni i wazy 5 kg (w czwartek byl wazony). Przy wypisie ze szpitala wazyl 3,5 kg.
Selerowa moj tez wygina sie w C. I co z tym robisz?
Joasia ja tez nie mam ochoty na odwiedziny u nas i mi tez sie wychodzic...ale na szczescie moj pamieta o tym...

Witam:-)
Starsze dziecię już w teatrze. Młodsze usypie u mnie na klacie.

Blindwillow, jeszcze nic nie robię. Czekam na rehabilitację żeby mi pokazały co mam robić i jak. Mikołaj jak jest rozluzniony to układa się bardzo ładnie, prosto.

Zmykam ogarnąc chałupkę i przygotować jakieś jedzonko.
Miłego dnia:-)

Hej przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić tego wszystkiego co napisałyście bo bardzo dawno mnie tu nie było :-(

u nas kryzys mała nie chce ssać piersi złości się, chwile possie i puszcza, już strzykawki poszły w ruch i łyżeczką próbowałam ją karmić eh już nie wiem co zrobić, zależy mi na karmieniu piersiąd

Hej
2 dzień bez mm jestem strasznie zmęczona chyba psychicznie najbardziej bo stresa mam że pokarmu w pewnej chwili nie wystarczy choć wczoraj miał przerwy bawet 3godzinne między posiłkami w nocy to nawet nie wiem też mniej więcej po 2-3 h ale jestem nieprzytomna i od razu zasypiam jak tylko go dostawie no dziś z 2h przerwa na bóle brzucha. Generalnie jest nieco lepiej w dzień się już tak nie prezy . Za to noc ti piekło i zaczął robić kupki bardziej zielonkawe i ze sluzem to chyba nie dobrze :-(
Wczoraj w gosciach byliśmy pierwszy raz i mały sprostal zadaniu bo grzeczniutki był:-D

Grzechotko jestem dumna z Ciebie, jeżeli Cie niepokoją kupki ,to zbadaj je w laborze.
Ja tez nieprzytomna jestem, co prawda Tymek już nie jest az tak marudny, ale moje zmeczenie siega zenitu. popisze wieczorem, bo teraz nawet nie mam weny ze zmeczenia.

Hej dziewczyny.
Wczoraj z młodym zaliczyłam pierwszy spacer. Spał nawet ale jak spotkaliśmy zajomą i chwile pogadaliśmy to juz mu nie pasowalo,że nie ma ''bujania''. Więc ruszyliśmy dalej i znów zasnał.

Nie wiem czy coś nie tak jest z moim dzieciem ale on za dnia mało śpi. Wczoraj np jak usnął o 01:00 to wstał o 06:00 pokarmiłam go i znów usnał o 08:00 i spał godzinę. Od 09:00 nie spał wcale aż do spaceru a wyszlam o 15:10 na godzinę. I młody po spacerze nie spał nic tylko na cycu był i jak padł o 23:00 to wstał o 07:30!!!!! Spał 8 godzin!!! czy to normalne??:eek: Ja jak padłam to tez spałam jak zabita ale juz o 6:00 dzis mnie cyce obudziły bo sie tyyyle nazbierało że masakra.

Grzechotka podziwiam i trzymam kciuki za mleczki.
Sandra moja mała też tak ma, czasami jak sie obudzi o 9 to nie śpi aż do 20 :szok: ale na piersi podrzemie, na spacerze też i tak sie jej nazbiera z 4h takiej dżemki :-p Dla mnie to był szok, małe dziecko przecież je i śpi :-D Ciekawskie dusze to są i tyle.
U mnie kryzys, mała dalej ma mały katarek a mnie rozwala grypa :-( Łamie mi kości i gardło zawalone. Mała jakby to wyczuła i śpi ładnie, mąż też śpi a ja leże i zastanawiam się co moge sobie na to gardło podać?

reklama
Myg no właśnie zaczełam sie już martwić bo tak jak piszesz małe dzieci a mój młody ma dziś 2 tygodnie to tylko powienien spać, jeśc i kupkać... a on własnie ma tak jak Twoeja kruszynka że na cycu pokima troszku a za dnia spania nie ma prawie wcale. Za to tak długo w nocy śpi.A za dnia to głównie na cycu jest. Nawet nie da sie odłożyć na chwile bo zaraz sie rozbudza bo czuje że cyca nie ma i zaś dawaj. Nic nie moge w domu zrobic. Dla mnie fajnie że w nocy śpi ale nie wiem czy taka długo przerwa od jedzenia jest dobra.

Do góry