reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Sandra, będę trzymała kciuki.

Edda, nauczycie się:-) masz w sobie tyle siły, że chyba nic i nikt nie jest w stanie tego zmenić, więc dasz radę ze wszystkim:-) :-) :-) :-)

My już po imieninach:-) męczą mnie takie imprezy. Za tydzień urodziny chrześnicy. Dobrze, że tylko torcik będzie:-) potem urodziny męża, porem mohej mamy, w międzyczasie imeniny ciotki i brata ciotecznego, urodziny bratowej, rocznica ślubu brata. To chyba tyle na marzec:-) :-) :-)
W knajpie byliśmy, ale właścicielka chora, więc nie dogadaliśmy szzegółów. Telefoniczne zaklepaliśmy termin, a spotykamy się za tydzień.

Miki zasypia, Maja też, ja za chwilę też idę.

Myg...to jednak jest starość...rzecz jasna mówię o sobie:-) bo ja nie mam ani ochoty ani siły na spotkania towarzyskie. Od czasu do czasu owszem, ale nie co tydzień.

Dobra...kolorowych snów i spokojnej nocy:-) :-)

No i ajlepszego nie tylko z okazji dnia kobiet:-) :-) :-)

reklama
hej, ze tak napisze ja od 3 nie :no:Mlody po dobowej przerwie daje nam tak popalić,ze zaraz wyskoczę z okna w akcie desperacji, a tu jeszcze mam przeziębienie :-(

sandra przyj i urodz już malca :tak:
Milej niedzieli dziewczynki :tak:

Allo, allo. Dzień doberek:-)
Nie śpimy już, pospaliśmy do 8! Oczywiście z przerwami na karmienie, krzyki i płacze. Ale nie było najgorzej.

Teraz popijam kawkę, Mikołaj śpi. Niedługo wybieramy się na spacer, potem obiadek - dziś rybka. I pranie muszę zrobić, bo w zoraj się nie wyrobiłam, a zaczyna brakować bielizny :-)

Kasoku, niech przeziębienie idzie precz! A maleństwo da odpocząć.

Truśka, rączka nie zabolała od tak długaśnego posta?:-p No po prostu szacun:-)

Dzień dobry. U nas tez nocka w porzo. Chociaż ja coraz słabsza. Na początku wsrawalam do malej w te pędy teraz juz jakoś mniej chętnie :p ale cuz. Mała nie pójdzie do lodówki nie weźmie se kiełbasy :-)

Ja tez przeziebiona i z maską zapieprzam ale i tak mała mi zaczyna cos kasłać. Macie jakieś sposoby na zatrzymanie rozwoju przeziębienia? Nie chce od razu lecieć do lekarza a z drugiej strony nie chce czekać na rozwój.

Edda z takim maluchem to ty sama nic nie rób nic nie można samemu a dla siebie herbata z malinami albo z sokiem z bzu czarnego mleko z czosnkiem u masłem wstępne ale działa

U nas dziwna noc po kropelkach do 5 podalam 2 dawki i był spokój spał po prawie 3 h przy jedzeniu się nie przeżył i jadł z cyca spokojnie zrobił kupala wielkiego vez problemu ale po 5 coś już było nie tak bo nie mógł puszczac gazów tsk się znowu przeżył teraz narazie jest spokój podaję kropelki bo może trzeba poczekać żeby tak całkiem zaczęło działać jak należy ale i tak noc zaliczam do wyjątkowo udanych szczególnie po ostatnich.
Mój starszak też coś się rozkłada mam nadzieję że mi małego nie zarazi i sam się mocno nie rozchoruje bo za 2 tyg jedzie na wakacje z moimi rodzicami do Egiptu wiec nie można odwołać. A narazie musi zostać w domu ja nie wiem jak ja z tymi wariatami dam radę w domu sama

A wczoraj kupiłam sobie dwa piękne staniki do karmienia z Alles za 100 :-D Była fajna promocja w sklepie kupujesz jeden a drugi dostajesz za 1 zł czad i mam 2 piękne seksowne cyckonosze :-D

Ostatnia edycja:
Grzechotka nie mowie o lekarstwach tylko domowych sposobach typu inhalacja albo wejście do zaparowanej łazienki czy cos w tym stylu. Mała póki co gorączki nie ma ani innych żadnych objawów choroby tylko trochę kaszle. Dla siebie mam jakiś syrop dla karmiących. Mi juz właściwie przeszło. Byle smarkatej się nie rozkrecilo. A tak w ogóle to paracetamol od kiedy można dawać maluchom?

Instalacje tylko z roztworu soli fizjologicznej z wodą z nebulizatora wiewac mgiełka to wszystko co możesz zrobić a może pokasluje bo jest za sucho nawilzaj pokój . Z lekami to poczekaj na lekarza nawet paracetamolem gdyby miała temprrature to dzwoń najlepiej ns pogotowie oni muszą przyjechać do tak mslego dziecka i o słucha lekarz

reklama
Do góry