reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Magdalena, Mikołajowi odpadł dość szybko. Najpierw octanuseptem robiłam, po wizycie położnej spirytusem. Ale przy Mai, gdzie stosowałam jedynie spirytus mieliśmy problemy i pępek odpadł dopiero około miesiąca.

Ja w poniedziałek mam zamiar zapisać się do gina. Nie przewiduję spirali, tylko pigułki. Chciałabym brać te, które brałam przed ciążą, bo super skracał @, ale jako matka karmiąca muszę coś innego brać.

Rozmawiałam z panią doktor endokrynolog:-) tsh Mikołaja w normie, więc mam się nie martwić:-) w czerwcu jednak przyjechać na wizytę, żeby skontrolować tak na wszelki wypadek:-)
Młody śpi teraz na mnie. Tak mu dziś najlepiej:-)

Jutro chyba pojedziemy do knajpy, w której chcemy zrobić chrzciny.

reklama
Ja planuje zakupic lezaczek Bright Starts. Nam pępek odpadł równo w tydzień. Octonisept jest super. Wszyscy polecają. Psikam małej pępek, sobie rane po cc. Ponoc lepszy od wody utlenionej. Co do antykoncepcji, karmienie często zmylkowe i mozna wpaść. Ja planuje tabletki antykoncepcyjne po okresie karmienia. A do tego czasu trzeba uważać i inne metody ;)

Moje dziecko przeszło dziś samego siebie. Poszedł spać o 13 obudził się o 15 zjadł poszedł spać spał do 18 zjadł poszedł spać śpi do teraz :O szok oby tak spał w nocy ale pewnie teraz się wyspi i w nocy da mi popalić :-D a śpi oczywiście na mnie ale pewnie jak go odłoże to się obudzi cwaniak

HJ dziewczyny

UF nie nadrobie Was. Dziś wrocilysmy z Hanulą do domciu. Okazało się ze wcale sepsy nie miała tylko jakieś zakażenie z zanieczyszczenia (np od skóry). Cale szczęście ale antybiotyk trzeba było skończyć. Także w końcu wszyscy jesteśmy razem :-) :-) :-)

Eve, dlaczego masz kombinować z antykoncepcją w czasie karmienia? Przecież są pigułki dla karmiących, ale nie pamiętam ich nazwy. Musiałabym pogrzebać w papierach, pewnie mam gdzieś zapisane.

A ja qrde chya okres już dostałam. Po Mai połóg trwał równe 6 tygodni, potem 2 tygodne luzu, a potem okres. Teraz 5 tygodni krwawienia, kilka dni przerwy i okres. Szlag by to!!!!!!

Grzechotko, mojemu też dziś najlepiej na mnie.

Te nasze malchy to tak telepatycznie się dogadują. Zauważcie, że podobnie się zachowują :-)

Oglądam taniec z gwiazdami. Tylko tych gwiazd jakoś jeszcze nie widzę. Szostakowa mnie powala:-) a zachwyca Wiola Arlak:-)

Joasia tez mam ten z Tiny Love, jest naprawdę fajny bo ma opcje łóżeczka :-) Dziewczyny mam pytanko.... po jakim czasie waszym dzieciaczkom odpadł pępek? Bo my sie 3 tygodnie już meczymy...a używam Octenisept, niby nic sie niepokojącego nie dzieje ale odpaść nie chce :baffled: Powinnam sie martwić?

mojemu jakiś tydzień po powrocie ze szpitala.

Nam odpadł w 16 dobie i juz myslalam ze to mega długo :)

Oficjalnie ogłaszam koniec połogu - dzis mija 6 tygodni od porodu.
Ginekolog odwiedzony i wszystko gra.
Zastanawiam się nad wkładką domaciczną (spiralą) czy któraś ma w tym temacie doświadczenie i by doradziła?
Mam do wyboru zwykłą za 500 zł , ze srebrem za 600 zł ze złotem za 700 zł oraz slynną Mirenę za 1300 zł.

ja boje się wszelakich wkładek bo obfite sa miesiączki, miałam przez prawie 4 lata mierne, w sumie ok, zero okresu tylko brudzenie i zero ciąż oczywiście ;-)

Selerowa dobrze, ze u małego tsh w normie ufff...,
Edda fajnie, ze już w domku jesteście.

Mój Tymek dzisiaj przeszedł samego siebie w marudzeniu i nie spaniu, jestem wymeczona i zmierzła.

Edda, super, że już w domciu :-)

Magda lena, u nas pępek odpadł w 15 dobie, czyściłam spirytusem.

Sandra, lewatywa, o tak, o 15 siedziałam na kibelku, o 16 miałam synka na brzuchu.

dziewczyny dajecie maluchom herbatke koperkową?
Ja podaję, bo miał problemy z gazami, ale rzadko, nie smakuje mu więc ilości raczej niewielkie. Drobna poprawa jest. U mnie zaleciła położna.

Odnośnie pępka to w szpitalu znowu polecali myć wodą z mydłem i dobrze osuszyć.
No ja octeniseptem też psikałam i sobie ranę po cc też, więc mam teraz rozterkę.

Ciekawe jak tam nasza Sandra. Czy mąż dziś znów działał czy samo ruszyło... Jakby nie było ciągle trzymam kciuki :-)

reklama
Dziewczyny no jak dziś nie ruszy nic to chyba ocipieje. Wczoraj zaś był kiblowy gwałt wiec może coś dziś pójdzie. .. czekam na wizyte i badanie i się okaże.

Do góry