reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Edda, takie maleństwo musi osłuchać lekarz, sama nic nie dawaj.

Grzechotko, jakby - odpukać:-) twój synuś się rozchorował to ja chętnie z twoimi rodzicami na te wakacje do Egiptu polecę:-) albo chociaż Majkę wyślę:-)

Złaziliśmy się dzisiaj. Mieliśmy tylko do apteki pójść i do teściowej na cmentarz i wrócić do domu, czyli jakieś 5 km, a poszliśmy jeszcze na plac zabaw. Maja miała trochę uciechy:-) mnóstwo ludzi na placu. Cieszę się, że niedługo będę miała bliżej taki plac, akurat z młodym będę chodziła.

Już prawie się obrobiłam, jeszcze tylko wypakować zmywarkę i suszarkę i wykąpać dzieciaki. A póki co kawka:-)

reklama
Dziewczyny ja karnie piersią i moja mała ciumcia cyca i zasypia, jak ja odloze, budzi sie i znów chce cyca. Nie daje sie smoczkiem oszukać. Spi dłużej tylko gdy je cyca, przestanie i spi dalej ze mną w łóżku. Moze macie swoje jakieś sposoby? A jeszcze mam pytanko- mojej małej ciagle sie ulewa, zje i prawie od razu zwrot, Wasze maluchy tez tak maja?

Eve ja miałam identycznie. Mała w szpitalu mi cały czas wisiała na cycu. Chwila snu i znów i pielęgniarka mi poradziła żeby karmić z dwóch piersi. 15 min. Z jednej i 15 z drugiej. Jak mała zasypia to ją budze. I udało się. Je co 3 godz. w międzyczasie śpi albo sobie śpiewany albo rozmawiamy :-) A z ulewaniem tez tak mam. Lekarze stwierdzili ze to refluks. Mała musi spać pod kątem, nie na płasko. Na płasko tylko jak śpi w dzień i jak mam ją na oku. Bo sporo ulewa niestety. Powinna jeszcze pić do każdego posiłku zageszczacz nutriton ale mała tego nie chce pic. Po wypiciu tego w brzuszku jej się robi gęsto i powinno się nie ulewac. Narazie próbujemy innych sposobów i jest lepiej. A jak przybiera Twoja dzidzia ? Jak dobrze to nie masz się czym przejmować, chociaż dobrze wiem ze to uciążliwe.

Eve, a odbijasz małą? Mój jak nie odbije to też ma cofki, jak mi się nie uda go odbić to zawsze na boczku kładę, bo sie boję żeby mi się nie udusił. A ze spaniem i ciągnięciem cycka, to przychodzi mi jedynie do głowy, że jak masz pewność, że mała najedzona to musisz wytrwale odmawiać :-)

Ja swojej jak nie odbije to po chwili zaczyna sie krecic plakac, wtedy szybo do gory i jest odbicie , lub idzie w baki, po jakims czasie ,

Ile mała przybrała, to dowiem sie dokładnie w czwartek na wizycie. Na razie wydaje mi sie tylko ze jest cięższa już bo czuje jak noszę :) co do odbijają, to jak nie usnie przy cycu to odbije ja, a jak usnie to już nie. A czasem biorę do odbicia to ona sie wygina i szuka cyca i nie zdążę odbić jej. A Wy odbijacie po całym jedzeniu czy np po jednym cycu i po drugim?

Selerowa ja mam 23 lata i zanim zaszłam w ciąże z Kacprem to balowałam co weekend a teraz mogłoby w ogóle alkoholu dla mnie może nie być, nie lubie chodzić na żadne imprezy rodzinne gdzie jest alko chociaż raz na jakiś czas najdzie mnie ochota na małe piwko :-)
Edda zdrówka dla was dzíewczyny:-) powiedz mi Hani robili jakieś badania że stwierdzili refluks czy na podstawie tego że dużo ulewa postawili taką diagnoze?
Grzechotka no oby starszak się nie rozchorował :-)
Eve moja też czasami nie da się odłożyć od cyca nawet jak nie ma go w buzi ważne że ciepło i bufet pod nosem ;-) ale bywa to czasami strasznie uciążliwe
Sandra mam nadzieje że tulisz już swojego synka:-)

my dziś korzystając z pięknej pogody zaliczyliśmy długi spacer po parku, potem pojechaliśmy dla młodego po buty ale zakupy udane jedynie w połowie bo nie kupiłam młodemu czapki bo Patyśka marudziła a po obiedzie wizyta cioci z córą :-) teraz marzę o spaniu!

Dziewczyny jak ubieracie maluchy podczas takiej popody jak dziś? Chodzi mi o kombinezon, moja jeździ dalej w zimowym ale zastanawiam się nad kunem polarkowego ale czy to nie będzie za szybko?

Magdzik, no to mnie pocieszyłaś:-) jednak nie jest ze mną tak zle:-) :-) :-) :-)
Wiesz, dziś też miałam wątpliwości jak ubrać Mikołaja, ale w końcu wybrałam bodziaka, śpioszki, kombinezon. Nie był zgrzany:-) ale chyba wyciągnę jutro coś lżejszego. Mai wyciągnęłam kurtkę wiosenna i cieńszą xzapkę. Tylko muszę buty jej kupić, jakieś adidaski i pantofelki. I sobie jakieś cichobiegi na spacery:-)

Eve, ja nie mogłam odłożyć syna do łóżeczka, o atychmiast się budził. Jak zostawiałam w sypialni na łóżku lub odkładałam do leżaczka było ok. W końcu wyciągnęłam cieniutką poduszeczkę i dzieciè mi spało w łóżeczku ponad godzinę:-) widac musi mieć miękko pod łepetynką:-)
Co do ulewania- musisz podnosić ją do odbicia. Czasem może beknąć kilka razy. Mó potrafi beknąć 3-4 razy i za ostatnim uleje trochę. Wszystko zależy od tego ile powietrza złapie podczas jedzenia. Czasem też jest tak, że mimo długiego trzymania nue odbija, wtedy kładę go a boczku. Tak jest bezpiecznie. On woli spać na boczku niż na wznak:-)

Mikołaj po dzisiejszym spacerze zjada obydwa cyce za jednym podejściem. Mamnadzieję, że w nocy będzie jadł normalnie.

Idę spać:-) kolorowych:-) :-) :-) :-)

reklama
Dziewczyny ja karnie piersią i moja mała ciumcia cyca i zasypia, jak ja odloze, budzi sie i znów chce cyca. Nie daje sie smoczkiem oszukać. Spi dłużej tylko gdy je cyca, przestanie i spi dalej ze mną w łóżku. Moze macie swoje jakieś sposoby? A jeszcze mam pytanko- mojej małej ciagle sie ulewa, zje i prawie od razu zwrot, Wasze maluchy tez tak maja?

mój je lapczywie, krztusi się, co jakies 5 minut podnoszę do góry i staram się go odbic, potem znowu do cyca i tak kolom 15 min, klade do lozeczka i się kreci to podnoszę i karmie z drugiego cyca, zje mniej ale pada, odbijam tzn nosze az sobie odbije porządnie no i układam do snu, czasami jak przewijam uleje, albo jak zle odbije to troszkę mu poleci mleczka.

Bylam dzisiaj w gorach i wystawiłam młodego na taras, był ubrany w body z krótkim rękawem i pajacyk, taki caly skafanderek wlozylam go do wozkowego śpiworka, spal mi prawie 3 h super, nie ma jak wietrzenie malca :tak:

a ja dalej chrypiaca i obolala , przeziębienie nie odpuszcza ,jeszcze zaczelam kichac, wiec katar murowany.

Do góry