reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Edda, takie maleństwo musi osłuchać lekarz, sama nic nie dawaj.

Grzechotko, jakby - odpukać:-) twój synuś się rozchorował to ja chętnie z twoimi rodzicami na te wakacje do Egiptu polecę:-) albo chociaż Majkę wyślę:-)

Złaziliśmy się dzisiaj. Mieliśmy tylko do apteki pójść i do teściowej na cmentarz i wrócić do domu, czyli jakieś 5 km, a poszliśmy jeszcze na plac zabaw. Maja miała trochę uciechy:-) mnóstwo ludzi na placu. Cieszę się, że niedługo będę miała bliżej taki plac, akurat z młodym będę chodziła.

Już prawie się obrobiłam, jeszcze tylko wypakować zmywarkę i suszarkę i wykąpać dzieciaki. A póki co kawka:-)

reklama
Dziewczyny ja karnie piersią i moja mała ciumcia cyca i zasypia, jak ja odloze, budzi sie i znów chce cyca. Nie daje sie smoczkiem oszukać. Spi dłużej tylko gdy je cyca, przestanie i spi dalej ze mną w łóżku. Moze macie swoje jakieś sposoby? A jeszcze mam pytanko- mojej małej ciagle sie ulewa, zje i prawie od razu zwrot, Wasze maluchy tez tak maja?

Eve ja miałam identycznie. Mała w szpitalu mi cały czas wisiała na cycu. Chwila snu i znów i pielęgniarka mi poradziła żeby karmić z dwóch piersi. 15 min. Z jednej i 15 z drugiej. Jak mała zasypia to ją budze. I udało się. Je co 3 godz. w międzyczasie śpi albo sobie śpiewany albo rozmawiamy :-) A z ulewaniem tez tak mam. Lekarze stwierdzili ze to refluks. Mała musi spać pod kątem, nie na płasko. Na płasko tylko jak śpi w dzień i jak mam ją na oku. Bo sporo ulewa niestety. Powinna jeszcze pić do każdego posiłku zageszczacz nutriton ale mała tego nie chce pic. Po wypiciu tego w brzuszku jej się robi gęsto i powinno się nie ulewac. Narazie próbujemy innych sposobów i jest lepiej. A jak przybiera Twoja dzidzia ? Jak dobrze to nie masz się czym przejmować, chociaż dobrze wiem ze to uciążliwe.

Eve, a odbijasz małą? Mój jak nie odbije to też ma cofki, jak mi się nie uda go odbić to zawsze na boczku kładę, bo sie boję żeby mi się nie udusił. A ze spaniem i ciągnięciem cycka, to przychodzi mi jedynie do głowy, że jak masz pewność, że mała najedzona to musisz wytrwale odmawiać :-)

Ja swojej jak nie odbije to po chwili zaczyna sie krecic plakac, wtedy szybo do gory i jest odbicie , lub idzie w baki, po jakims czasie ,

Ile mała przybrała, to dowiem sie dokładnie w czwartek na wizycie. Na razie wydaje mi sie tylko ze jest cięższa już bo czuje jak noszę :) co do odbijają, to jak nie usnie przy cycu to odbije ja, a jak usnie to już nie. A czasem biorę do odbicia to ona sie wygina i szuka cyca i nie zdążę odbić jej. A Wy odbijacie po całym jedzeniu czy np po jednym cycu i po drugim?

Selerowa ja mam 23 lata i zanim zaszłam w ciąże z Kacprem to balowałam co weekend a teraz mogłoby w ogóle alkoholu dla mnie może nie być, nie lubie chodzić na żadne imprezy rodzinne gdzie jest alko chociaż raz na jakiś czas najdzie mnie ochota na małe piwko :-)
Edda zdrówka dla was dzíewczyny:-) powiedz mi Hani robili jakieś badania że stwierdzili refluks czy na podstawie tego że dużo ulewa postawili taką diagnoze?
Grzechotka no oby starszak się nie rozchorował :-)
Eve moja też czasami nie da się odłożyć od cyca nawet jak nie ma go w buzi ważne że ciepło i bufet pod nosem ;-) ale bywa to czasami strasznie uciążliwe
Sandra mam nadzieje że tulisz już swojego synka:-)

my dziś korzystając z pięknej pogody zaliczyliśmy długi spacer po parku, potem pojechaliśmy dla młodego po buty ale zakupy udane jedynie w połowie bo nie kupiłam młodemu czapki bo Patyśka marudziła a po obiedzie wizyta cioci z córą :-) teraz marzę o spaniu!

Dziewczyny jak ubieracie maluchy podczas takiej popody jak dziś? Chodzi mi o kombinezon, moja jeździ dalej w zimowym ale zastanawiam się nad kunem polarkowego ale czy to nie będzie za szybko?

Magdzik, no to mnie pocieszyłaś:-) jednak nie jest ze mną tak zle:-) :-) :-) :-)
Wiesz, dziś też miałam wątpliwości jak ubrać Mikołaja, ale w końcu wybrałam bodziaka, śpioszki, kombinezon. Nie był zgrzany:-) ale chyba wyciągnę jutro coś lżejszego. Mai wyciągnęłam kurtkę wiosenna i cieńszą xzapkę. Tylko muszę buty jej kupić, jakieś adidaski i pantofelki. I sobie jakieś cichobiegi na spacery:-)

Eve, ja nie mogłam odłożyć syna do łóżeczka, o atychmiast się budził. Jak zostawiałam w sypialni na łóżku lub odkładałam do leżaczka było ok. W końcu wyciągnęłam cieniutką poduszeczkę i dzieciè mi spało w łóżeczku ponad godzinę:-) widac musi mieć miękko pod łepetynką:-)
Co do ulewania- musisz podnosić ją do odbicia. Czasem może beknąć kilka razy. Mó potrafi beknąć 3-4 razy i za ostatnim uleje trochę. Wszystko zależy od tego ile powietrza złapie podczas jedzenia. Czasem też jest tak, że mimo długiego trzymania nue odbija, wtedy kładę go a boczku. Tak jest bezpiecznie. On woli spać na boczku niż na wznak:-)

Mikołaj po dzisiejszym spacerze zjada obydwa cyce za jednym podejściem. Mamnadzieję, że w nocy będzie jadł normalnie.

Idę spać:-) kolorowych:-) :-) :-) :-)

reklama
Dziewczyny ja karnie piersią i moja mała ciumcia cyca i zasypia, jak ja odloze, budzi sie i znów chce cyca. Nie daje sie smoczkiem oszukać. Spi dłużej tylko gdy je cyca, przestanie i spi dalej ze mną w łóżku. Moze macie swoje jakieś sposoby? A jeszcze mam pytanko- mojej małej ciagle sie ulewa, zje i prawie od razu zwrot, Wasze maluchy tez tak maja?

mój je lapczywie, krztusi się, co jakies 5 minut podnoszę do góry i staram się go odbic, potem znowu do cyca i tak kolom 15 min, klade do lozeczka i się kreci to podnoszę i karmie z drugiego cyca, zje mniej ale pada, odbijam tzn nosze az sobie odbije porządnie no i układam do snu, czasami jak przewijam uleje, albo jak zle odbije to troszkę mu poleci mleczka.

Bylam dzisiaj w gorach i wystawiłam młodego na taras, był ubrany w body z krótkim rękawem i pajacyk, taki caly skafanderek wlozylam go do wozkowego śpiworka, spal mi prawie 3 h super, nie ma jak wietrzenie malca :tak:

a ja dalej chrypiaca i obolala , przeziębienie nie odpuszcza ,jeszcze zaczelam kichac, wiec katar murowany.

Do góry